Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
26.05.2001, 17:01 | #1 |
Gość
|
Problem nagrania płyty audio nagrywarką LiteOn 12101 B
Może ktoś mi pomoże. Przy nagrywaniu płyty audio między utworami powstaje charakterystyczny trzask, czasm jeden czasem kilka. Próby zgrania obrazu płyty dają taki sam rezultat, zarówno Nero, WinOnCd jak i CloneCd powodują trzask na początku scieżek audio. Zmarnowałem kilka płyt, więc teraz nagrywam próbnie na CD-RW BASF 1x-4x. Za kążdym razem powstaje ten sam problem.
Próbowałem nagrać muzykę zgrana wcześniej AudioCatalystem ale skutek jest taki sam. Może poprawiło by się coś gdybym wgrał nowy Bios ale nie wiem gdzie szukać, na tych Tajwańskich serwerach znalezienie czegokolwiek trwa godziny. Może przyczyna leży gdzie indziej, proszę o pomoc. MPawlos |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
26.05.2001, 17:27 | #2 |
Gość
|
Tez mam taką nagrywarke i nie mam problemów najprawdopodobniej twoim problemem jest to ze odczytujesz muzyke z liteona powinienes zrzucic najpierwq muzyke do mp3 lub wav-a przy pomocy innego CD np.Teac (polecam) Liteony mają problemy z odczytem zwłaszcza audio
|
26.05.2001, 22:06 | #3 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 02.11.2000
|
Trzaski miedzy utworami pojawiaja sie z powodu nagrywania plyty w trybie TAO (Track At Once) nagrywaj plytki audio w trybie DAO (Disk At Once) a problem zniknie.
10.06.2001, 03:44 | #4 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 21.09.2000
|
Jeszcze do niedawna miałem dobre zdanie o tej nagrywarce ale teraz przestaję. Mam ją może 3 miesiące i zauważyłem, że gdy robię płytę audio (z obrazu lub z wave) to później cdromy jak CTX CD-50S i Teac CD-540E odtwarzają trzaski - niekoniecznie na początku ścieżki. Czasami zdarza się, że napęd zamiera ... i przechodzi do nastrępnej ścieżki. Dzieje się to przy różnych prędkościach nagrywania od 2 do 12. Problemu tego nie ma gdy używam płyty RW nawet HighSpeed.
Dodam, że podobnie ma się sprawa w przypadku płyt z danymi. Czasem płyta wyjdzie zdrowa, a czasem ma pełno błędów (CDCheck). |
10.06.2001, 11:21 | #5 | |
Gość
|
Cytat:
|
|
Opcje związane z dyskusją | |
Tryby wyświetlania | |
|
|