Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 10.01.2003, 00:10   #1
Zelea
I have got my own WORLD..

Data rejestracji: 03.11.2002
Zelea zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
problem z nagrywaniem :(

siema
sprawa wyglada tak mam nagrywarke lg 32x mam teraz windowsa xp pro nie wiem dlaczego tak jest ale jak nagrywam plyty nawet na predkosci 16 to mi spadam maksymalnie bufor odczytu jak i bufor nagrywarki plyta zawsze mi sie nagrywa kolo 6 minut nawet jak prubuje nagrywac na 32x czy 24x to zawsze jest tak samo jakies 6 minut nie wiem dlaczego ja mam 1,7 GHz dysk IBM 40 GB 7200 obrotow 128 mb ramu DDR i GeForce 4 64 mb tv-out i nagrywarke lg 32x czy ktos mi moze pomuc i powiedziec dlaczego tak jest albo moze i pomoc i powiedziec co zrobic aby tak nie bylo jeszcze dodam ze niedawno mialem windosa 2k i bylo tak samo a ha i teraz przepialem na ta sama tasme nagrywarke razem z dyskiem twardym sa na primary i nagrywarka na SLAVE nie wiem co tu jeszcze dodac juz nie mam zadnych pomyslow a ha mam oczywiscie wlaczone dma tak na dysku jak i na nagrywarce
prosba do was POMOZCIE bede wdzieczny
pozdrawiam
Zelea jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 10.01.2003, 00:24   #2
CrazyLucas
Forumator

Data rejestracji: 30.12.2002
CrazyLucas zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
podstawa to ASPI, defragmentacja twardego i wylaczenie co sie da podczas nagrywania - jak dalej beda krzaki to pisz
CrazyLucas jest offline  
Stary 10.01.2003, 00:34   #3
Zelea

sciagnalem sobie ostatnio jakies sterowniki aspi wlasnie z cdrinfo i dalej to samo a defragmentacje to juz zrobie jutro ale dodam ze jak mialem stary komputer jeszcze we wrzesniu na celeronie 300 nagrywalem plyty na 16 i gralem np jednoczesnie w starcrafta albo ogladalem film czy sluchalem chociazby winampa i bylo wszystko luks a teraz to jak nagrywam to nie moge nawiet podniesc okna ktore mam zminimalizowane w pasku a mam normalnie wlaczone tylko nero, gg i lanchata i tyle nie mam pojecia ale zrobie ta defragmentacje dzieki za odpowiedz
Zelea jest offline  
Stary 10.01.2003, 00:50   #4
CrazyLucas
Forumator

Data rejestracji: 30.12.2002
CrazyLucas zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
do glowy mi jeszcze przychodza 2 rzeczy - masz hdd i nagrywarke na jednym kablu i nienadaza z transferami albo nie zainstalowales sterow do kontrolera IDE - jak plyta jest na via to via4in1 wersja 4.41 jak inna - szukasz sterow w necie
CrazyLucas jest offline  
Stary 10.01.2003, 00:57   #5
Zelea

mam via fakt ale mam najnowsze stery tez niedawno sciagnalem to co napisales ze nie nadaza z transferami to mowisz ze powinienem zmienic spowrotem nagrywarke na druga tasme ?? bo nie wiem jak bylo na tamtej to bylo tak samo jak jest teraz wiec w sumie to juz nie wiem
Zelea jest offline  
Stary 10.01.2003, 10:16   #6
para
Guru

Data rejestracji: 18.11.2002
para niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Sprawdź sobie obciążenie procesora w czasie nagrywania przed i po przepięciu taśmy. Jeżeli mocno spadnie to powinno wszystko być w porządku.
para jest offline  
Stary 13.01.2003, 01:25   #7
Zelea

Cytat:
para napisa***322;(a)
Sprawdź sobie obciążenie procesora w czasie nagrywania przed i po przepięciu taśmy. Jeżeli mocno spadnie to powinno wszystko być w porządku.
jak i gdzie sie sprawdza obciazenie procesora podczas nagrywania ?? jezeli przy pomocy jakiegos programu to powiedzcie
Zelea jest offline  
Stary 13.01.2003, 16:21   #8
RiT2
Wymiatacz

Data rejestracji: 04.10.2001
RiT2 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Zelea napisa***322;(a)
jak i gdzie sie sprawdza obciazenie procesora podczas nagrywania ?? jezeli przy pomocy jakiegos programu to powiedzcie
W XP nacisnij CTRL+ALT+DELETE; pojawi sie okno Menedzera Zadan Windy; trzecia zakladka wydajnosc.

http://www.g.lubawka.cal.pl
RiT2 jest offline  
Stary 13.01.2003, 21:16   #9
Qra
Nowy na forum

Data rejestracji: 09.01.2003
Qra w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Dobra ja mam dokladnie ten sam problem czyli:
Nagrywarka LG 32 dysk 80GB 512 Ram 1700athlon.
Problem to ze nagrywarka wypala wszystkie plytki z 16x i nie wiecej. Kiedys bylo wszystko ok a od pewnego czasu zaczely sie klopoty. pojawialy sie bledy typu "Error power calibration" itd.
zminilem jej bios z 1.00 na 1.04. dalej bylo to samo. teraz podkrecilem ja na 40x (info ze stronki cdrinfo) i ma bios 1.02 i dalej wypala wszystko 16x (testowalem na kilku roznych cd dedykowanych 40x i 48 razy)i czasem pojawiaja sie bledy.
Jak ktos wiec o co moze biegac to zgory dzieki

Na jeden Twoj problem mam chyba odpowiedz: a mianowicie o obciazenie komputera przy nagrywaniu. Sprawdz czy masz ustawiony kanal nagrywarki na "DMA IF AVALIABLE" bo ja jak mialem tam PIO ONLY to komp tez sie strasznie mulil i nic nie szlo robic podcz\as nagrywania
Qra jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: