![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
I have got my own WORLD..
Data rejestracji: 03.11.2002
![]() |
problem z nagrywaniem :(
siema
sprawa wyglada tak mam nagrywarke lg 32x mam teraz windowsa xp pro nie wiem dlaczego tak jest ale jak nagrywam plyty nawet na predkosci 16 to mi spadam maksymalnie bufor odczytu jak i bufor nagrywarki plyta zawsze mi sie nagrywa kolo 6 minut nawet jak prubuje nagrywac na 32x czy 24x to zawsze jest tak samo jakies 6 minut ![]() ![]() ![]() prosba do was POMOZCIE ![]() pozdrawiam ![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Forumator
Data rejestracji: 30.12.2002
![]() |
podstawa to ASPI, defragmentacja twardego i wylaczenie co sie da podczas nagrywania - jak dalej beda krzaki to pisz
|
![]() |
![]() |
#3 |
![]() |
sciagnalem sobie ostatnio jakies sterowniki aspi wlasnie z cdrinfo i dalej to samo a defragmentacje to juz zrobie jutro ale dodam ze jak mialem stary komputer jeszcze we wrzesniu na celeronie 300 nagrywalem plyty na 16 i gralem np jednoczesnie w starcrafta albo ogladalem film czy sluchalem chociazby winampa i bylo wszystko luks a teraz to jak nagrywam to nie moge nawiet podniesc okna ktore mam zminimalizowane w pasku a mam normalnie wlaczone tylko nero, gg i lanchata i tyle
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Forumator
Data rejestracji: 30.12.2002
![]() |
do glowy mi jeszcze przychodza 2 rzeczy - masz hdd i nagrywarke na jednym kablu i nienadaza z transferami albo nie zainstalowales sterow do kontrolera IDE - jak plyta jest na via to via4in1 wersja 4.41 jak inna - szukasz sterow w necie
|
![]() |
![]() |
#5 |
![]() |
mam via fakt ale mam najnowsze stery tez niedawno sciagnalem to co napisales ze nie nadaza z transferami to mowisz ze powinienem zmienic spowrotem nagrywarke na druga tasme ?? bo nie wiem jak bylo na tamtej to bylo tak samo jak jest teraz wiec w sumie to juz nie wiem
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Guru
Data rejestracji: 18.11.2002
![]() |
Sprawdź sobie obciążenie procesora w czasie nagrywania przed i po przepięciu taśmy. Jeżeli mocno spadnie to powinno wszystko być w porządku.
|
![]() |
![]() |
#7 | |
![]() |
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#8 | |
Wymiatacz
Data rejestracji: 04.10.2001
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#9 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 09.01.2003
![]() |
Dobra ja mam dokladnie ten sam problem czyli:
Nagrywarka LG 32 dysk 80GB 512 Ram 1700athlon. Problem to ze nagrywarka wypala wszystkie plytki z 16x i nie wiecej. Kiedys bylo wszystko ok a od pewnego czasu zaczely sie klopoty. pojawialy sie bledy typu "Error power calibration" itd. zminilem jej bios z 1.00 na 1.04. dalej bylo to samo. teraz podkrecilem ja na 40x (info ze stronki cdrinfo) i ma bios 1.02 i dalej wypala wszystko 16x (testowalem na kilku roznych cd dedykowanych 40x i 48 razy)i czasem pojawiaja sie bledy. Jak ktos wiec o co moze biegac to zgory dzieki Na jeden Twoj problem mam chyba odpowiedz: a mianowicie o obciazenie komputera przy nagrywaniu. Sprawdz czy masz ustawiony kanal nagrywarki na "DMA IF AVALIABLE" bo ja jak mialem tam PIO ONLY to komp tez sie strasznie mulil i nic nie szlo robic podcz\as nagrywania |
![]() |
![]() |
|
|