![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 |
|
Cichy mod
Data rejestracji: 16.03.2003
![]() ![]() |
Heh. Może tak szybko zmieniłeś BIOS że nie włączył się "licznik"
![]() . Ja nie daje nagrywary do serwisu bo ją sprzedaje i kupuje litka. Niech ktoś inny spróbuje.
lite [at] jabber.gda.pl Ciekawy blog LiTEa <-- Click | Jak utrzymać się na stronie torrentowej ![]() Jak używac google ? | Lite-on 52327S | BenQ DW1640@EW164B Zanim zadasz pytanie - przeczytaj! [v1.0] | Jak odwiesic CD w Nero? Typ folderow w XP, rejestr | Konto w XP do gier TIMEOUT w autostart | O-T-W-I-E-R-A-M-Y |
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 | |
|
staruszek
Data rejestracji: 02.06.2001
![]() |
Cytat:
zpdrwm Nikita_Bennet
|
|
|
#3 |
|
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 01.09.2002
![]() |
Zastanawia mnie jedno, a mianowicie jezeli wszystko z nagrywarka jest ok. to po jakiego grzyba zmieniacie bios. Ja juz jade drugi rok na moim teacu z biosem 1.0C i nie mam z nim zadnych problemow. A po drugie latwo wykonczyc jakakolwiek nagryware jezeli bedzie sie jej kazalo nagrywac szkuty czyli plyty nedznej jakosci zwlaszcza z hipermarketow albo takie za 50 groszy
|
|
|
|
|
#4 |
|
Merry F****** Christmas
Data rejestracji: 22.10.2002
![]() |
Po to wydaja nowe biosy zeby je zmieniac, u mnie zmiana biosu pomogla, RW zaczely sie wypalac 12X (wczesniej 10X). Czlowek sie rozwija, nie stoi w miejscu, no nie?.
A druga sprawa: gdzie sprzedaja plytki za 50gr, chetnie bym kupil. Jesli sie nie jest niedzielnym uzytkownikiem to nagrywanie na plytkach za 3zl i wyzej jest luksusem, mnie osobiscie nie stac.
|
|
#5 |
|
Cichy mod
![]() ![]() |
Mnie zmiana BIOS-u pomogła z testem na overburning i RW 12
.A bios jest po to aby go zmieniać. Ale jeżli nagrywara chodzi to nie zamniać. Tylko ja miałem powód.
lite [at] jabber.gda.pl Ciekawy blog LiTEa <-- Click | Jak utrzymać się na stronie torrentowej ![]() Jak używac google ? | Lite-on 52327S | BenQ DW1640@EW164B Zanim zadasz pytanie - przeczytaj! [v1.0] | Jak odwiesic CD w Nero? Typ folderow w XP, rejestr | Konto w XP do gier TIMEOUT w autostart | O-T-W-I-E-R-A-M-Y Ostatnio zmieniany przez Piterniel : 20.09.2003 o godz. 14:18 |
|
|
|
|
#6 |
|
Bywalec
Data rejestracji: 31.10.2003
![]() |
No i niestety ale jestem kolejnym "szczęśliwym"
![]() ![]() posiadaczem Teac W540E. Po roku kicha po prostu wszystko ch** szczelił. No i musze kupić nową spaware. Czy Teac to juz takie dziadostwo i tylko lecą na opinii czy to tylko ten model. Zobaczymy co będzie z tymi nowymi modelami. Pewnie je też po roku do kosza ![]() ![]()
|
|
#7 | |
|
mów mi więcej :P
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 17.02.2003
![]() ![]() |
Cytat:
Co ma piernik do wiatraka. Jeżeli wydawany jest nowy bios to znaczy, że producent wypuścił na rynek gówno, a nie nagrywarke(może to za mocno powiedziane, ale poprawki to nie jest duma dla producenta). Zazwyczaj w Biosie są zawarte informacje o nośnikach i drobne tam poprawki i co dla wielu ważne, lecz śmieszne dla mnie podkręcenie sobie szybkości nagrywania np. z 48X do 52X. Stary tekst i dobry tekst: Jeśli coś działa dobrze to po co grzebać! Amen. Człowiek może się rozwija, ale nie nagrywarka, która zostaje wypuszczona na rynek z pełną gotowością. Troche się zamotałeś, ale looz. Biosu także nie zmieniam ze względu na pewne obawy z tym związane i dlatego, że mam o tym małe pojęcie, ale jak coś to sie tym zajme.
|
|
|
#8 |
|
Merry F****** Christmas
![]() |
Nie wiem czy zmiana z 10X na 12X jest mala roznica. Piterniel napisal ze pomoglo mu to jeszcze w tescie na overburning. Wydawanie nowych biosow mozna roznie interpretowac, tak samo jak ich nie wydawanie, ja to traktuje jak olewanie klijenta przez producenta (nie wydawanie oczywiscie).
Pozdrawiam
|
|
#9 |
|
Cichy mod
![]() ![]() |
Zakończmy spór.
lite [at] jabber.gda.pl Ciekawy blog LiTEa <-- Click | Jak utrzymać się na stronie torrentowej ![]() Jak używac google ? | Lite-on 52327S | BenQ DW1640@EW164B Zanim zadasz pytanie - przeczytaj! [v1.0] | Jak odwiesic CD w Nero? Typ folderow w XP, rejestr | Konto w XP do gier TIMEOUT w autostart | O-T-W-I-E-R-A-M-Y Ostatnio zmieniany przez Piterniel : 20.09.2003 o godz. 15:39 |
|
|
|
|
#10 | |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 29.12.2002
![]() |
Cytat:
Pozdrawiam i radze kupować Liteon-y !
|
|
|
#11 |
|
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 01.09.2002
![]() |
gdzie sprzedaja plytki za 50gr, chetnie bym kupil.
Zapraszam do opola do media markt tam sa plytki za 50 groszy. Nie wiem co to za firma bo plyty nie maja zadnych nadrukow i obie strony wygladaja tak samo, ze az trudno rozroznic te do zapisu. Jedno wiem napewno, ze te plyty to musi byc niezly szajs, ktore na pewno przyczyniaja sie do szybszego zejscia naszych nagrywarek z tego swiata
|
|
|
|
|
#12 |
|
Bywalec
Data rejestracji: 11.12.2002
![]() |
mialem ta nagrywarke
pochodzila z 10 miechow powoli przestawala czytac i zapisywala na zolto az padla myslalem ze taka firma to wytrzyma chociaz te dwa lata niestety srogo sie zawiodlem teraz ma liteona i na moim starym kompie nagrywam szybciej i lepiej |
|
|
|
|
#13 |
|
Merry F****** Christmas
![]() |
Nom. Oddalem dzis do serwisu tego Teaca. Mam male obawy, ze nie uznaja reklamacji, jeszcze nie jest tak dobita. Jak znam zycie to jakis mily serwisant nagra na niej ze 2 plyki, zobaczy ze jest w miare OK i odda sprzet. Za 2 tyg napisze co stwierdzono
|
|
#14 | |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 23.09.2003
![]() |
Cytat:
![]() a wiec jak mozesz napisz co i jak ![]() pzdr. |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Merry F****** Christmas
![]() |
W środe bedą 3 tyg. jak juz spawarka w serwisie jest. Sklepu o zlewanie nie posądzam, bo jestem dobrym klientem,a sprzedawca mowił ze to jest starszy model i expertyza zabiera wiecej czasu. Wiec puki co sprawa stoi
![]() |
|
|