![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 06.12.2003
![]() |
Problem z nagrywarką CDRW LiteOn
Hej! Może mi ktoś pomoże w takiej sprawie:
pod IDE 2 (płyta Epox), na jednej taśmie z napędem dvd (slave) mam podpiętą nagrywarkę CDRW LiteOn (master) Komputer ją widzi i dobrze ją odczytuje. Mam zainstalowany najnowszy firmware. Ze strony LiteOn-a dowiedziałem się, że żadnych specjalnych sterowników do niej nie ma i mozna korzystać z tych, które dostarcza Windows XP. Nagrywarka normalnie odtwarza płyty audio i data. Ale problemy zaczynają się przy nagrywaniu. Żaden program (ani Nero ani Easy CD Creator) jej nie widzi. Tzn nie widzi jej jako nagrywarki. Nero Toolkit odczytuje ją prawidłowo, czyli jako nagrywarkę, z prawidłową nazwą, firmwarem i jej ustawieniami. Ale przy wyborze nagrywarki w okienku Nero pojawia się tylko Image Recorder. Easy CD Creator już podczas instalacji i skanowania napędów pokazuje, że brak jest wspomaganych nagrywarek (no supported drivers). Co to może być? Wspomnę jeszcze, że zamieniłem nagrywarkę i dvd miejscami (master/slave) i wymieniłem taśmę, ale nic nie pomogło. W tej chwili na dysku zaistalowany jest tylko system (Win XP) oraz sterowniki do grafiki i płyty głównej. No i Nero . Nic więcej. |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
|
|