Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne CD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/)
-   -   Problem z nagrywarką HP cd-writer cd4e (https://forum.cdrinfo.pl/f2/problem-nagrywarka-hp-cd-writer-cd4e-9986/)

SQUERL 28.08.2002 00:31

Nic nie słychać tylko na początku świeci sie lampka busy, i cały czas świeci się lampka power i nic prócz tego... :(

bas 28.08.2002 00:29

A czy występuje zupełny brak reakcji na polecenie otworz tackę czy coś słychać?

SQUERL 28.08.2002 00:25

To jest tak nagrywarke się podłącza do prądu i do usb lub firewire. Jak się podlączy ją tylko do prądu nie do usb to klapka się otworzy.

bas 28.08.2002 00:18

Sprawdź wszystkie połączenia, wszystkie przełączniki a potem zajmij się oprogramowaniem, jak to nie pomoże to do serwisu. Jak będziesz instalowałnowe oprogramowanie przełącz ją na inny port usb, może usb padło.

Nie jestem ekspertem od nagrywarek zewnętrznych, wiem cokolwiek o usb- wiem na tyle dużo, że jak nie muszę czegoś podłączać pod usb to tego nie robie, ale sprzęt typu nagrywarka, skaner i podobne muszą być pod usb-chyba, że masz firewire.

SQUERL 28.08.2002 00:11

nie, problem nie tkwi w sterownikach ani software ona wogóle po podlaczeniu do zasilania nie chce się otworzyć

SQUERL 28.08.2002 00:09

...ale podlączyłem jak był właczony :(((((((((((((((((

bas 28.08.2002 00:08

Czyli jest to jeden z tych genialnych cudów na usb. Spróbuj ją odinstalować(całkowicie). Następnie zainstaluj wszystko od nowa, jeśłi będziesz pewien, że wszystko zrobiłeś ok a nagrywarka nadal będzie martwa to pozostaje Ci serwis.

SQUERL 28.08.2002 00:05

Sorry zapomniałem dodać to nagrywarka zewnętrzna.

bas 27.08.2002 23:57

Czy przypadkiem nie podłączyłeś nagrywarki do włączonego kompa? ? ?

SQUERL 27.08.2002 23:51

Problem z nagrywarką HP cd-writer cd4e

Mam duży problem z nagrywarką HP cd-writer cd4e. Kumpel przynósł ja do mnie by zgrać płytki, podlączylem nagrywarke, zainstalowałem sterowniki itd. i położyłem ją na obudowie od mojego kompa bo tylko tam miałem miejsce. Nagraliśmy pierwszą płytke i wszystko było spox, więc zostawiliśmy nagrywarke i wyszliśmy na dwór po wcześniejszym odłączeniu ją z zasilania i wylączeniu kompa. Do chaty wróciłem z powrotem gdzieś tak na wieczór (a wypalaliśmy było rano). Jak wróciłem komp był włączony na którym leżała nagrywara, pomyślalem że dobrze by było wypalić płytke z dokumentami. Podlączyłem ja do zasilania i co się okazało?- nie chce się otworzyć klapka (otwierająca się gdy nagry. jest podlączona do prądu) przestraszyłem się. Dziwne bo w nagrywace był prąd bo paliło się światełko POWER. Rano otworzyłem nagrywarke ręcznie po przez specjaną dziurkę od dołu, wystarczyło delikatnie popchnąć taki mały kwadracik, włożyłem płyte by sprawdzić czy czyta. Jak się okazało wogóle nic się nie porusza. Nie wiem co mogło spowodować uszkodzenia, czy moja nie wiedza czy wada nagrywarki. Jedne co jest pewne to że nie została uszkodzxona na wskutek urazu mechanicznego. Błagam o jak najszybszą pomoc co jest przyczyną. Acha i nagrywarka jest na gwarancji, chce się tylko upewnić po czyjej stronie leży wina.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 03:48.