![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 01.08.2002
![]() |
![]()
Nie wiem co sie stalo ale nagrywarka nie nagrywa dobrze plyt. Nagrywam w Nero 5.5.9.0 wszystko idzie dobrze, nie wyskakuja zadne bledy. Niestety po nagraniu przy próbie odczytu płyty nie wszystko sie da odczytac, np. jeśli nagram jakiś film to nie da się go oglądnąc, ponieważ jakieś 10 minut jest zepsute. Płyta nie jest porysowana, pobrudzona ani przed ani po nagrywaniu. Najdziwniejsze jest to ze nagrywarka "psuje" mi co 2 płytę. Nigdy wcześniej nie miałem takiego problemu z tą nagrywarką. Zmieniłem system, ale to nic nie pomogło. Mam włączone DMA dla dysku i nagrywaki, nagrywarka i dysk są na osobnym kablu. Moja płyta główna to ECS K7VZA ver 3,2 sterowniki VIA 4 in 1 4.30, (nowe nie pomagaja - 4.40).
|
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 08.11.2001
![]() |
Próbowałeś ją przeczyścić 8)
#3 |
Nowy na forum
![]() |
Nie, a myślisz że coś to da?
|
![]() |
![]() |
#4 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 08.11.2001
![]() |
Spróbować można. Tylko nie czyść oczka jakimś spirytusem niczym co zawiera alkohol. Najlepiej delikatnie suchą szmatką i powietrzem
#5 |
Nowy na forum
![]() |
Dzięki
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Forumator
Data rejestracji: 21.11.2001
![]() |
Cytat:
Nagra, to nie CDROM !!! Łatwiej uszkodzić, ale cóż... Zastwnów się, czy to nie wina softu. Ściągnij sobie może starsze nero walnij inny nr seryjny, nie wiem co jeszcze, ale nie radzę brać się za czyszczenie !!! No nic. Zrobisz jak będziesz uważał Powodzenia
![]() |
#7 |
XV1100
![]() Data rejestracji: 19.02.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Bez przesady, mozesz wyczyscic ale ostroznie. Na razie moim zdaniem pozegnaj sie z nagrywaniem na maxa i zacznij czytac testy nowego sprzetu zebys niebawem nie wrzucal tu topicu "co kupic?"
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Forumator
Data rejestracji: 21.11.2001
![]() |
Jeżeli już się tego podjąłeś, to chociaz daj znać, jak Ci poszło
![]()
#9 |
Nowy na forum
![]() |
Nie czysciłem nagrywarki, ale pozmieniałem coś w sterownikach. Okazało się, że winny był sterwonik od "VIA Tech Standard", wywaliłem go i wszystko znowu działa
![]() |
![]() |
![]() |
|
|