Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 02.08.2002, 14:56   #1
cwirek
Nowy na forum

Data rejestracji: 01.08.2002
cwirek w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Angry Problem z nagrywarka LG 8080

Nie wiem co sie stalo ale nagrywarka nie nagrywa dobrze plyt. Nagrywam w Nero 5.5.9.0 wszystko idzie dobrze, nie wyskakuja zadne bledy. Niestety po nagraniu przy próbie odczytu płyty nie wszystko sie da odczytac, np. jeśli nagram jakiś film to nie da się go oglądnąc, ponieważ jakieś 10 minut jest zepsute. Płyta nie jest porysowana, pobrudzona ani przed ani po nagrywaniu. Najdziwniejsze jest to ze nagrywarka "psuje" mi co 2 płytę. Nigdy wcześniej nie miałem takiego problemu z tą nagrywarką. Zmieniłem system, ale to nic nie pomogło. Mam włączone DMA dla dysku i nagrywaki, nagrywarka i dysk są na osobnym kablu. Moja płyta główna to ECS K7VZA ver 3,2 sterowniki VIA 4 in 1 4.30, (nowe nie pomagaja - 4.40).
cwirek jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 02.08.2002, 15:06   #2
Hawk
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 08.11.2001
Hawk zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Próbowałeś ją przeczyścić 8)
Stary 02.08.2002, 15:08   #3
cwirek
Nowy na forum

Nie, a myślisz że coś to da?
cwirek jest offline  
Stary 02.08.2002, 15:10   #4
Hawk
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 08.11.2001
Hawk zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Spróbować można. Tylko nie czyść oczka jakimś spirytusem niczym co zawiera alkohol. Najlepiej delikatnie suchą szmatką i powietrzem
Stary 02.08.2002, 15:14   #5
cwirek
Nowy na forum

Dzięki , spróbuje wyczyścić, ale to chyba nie dlatego tak się dzieje..
cwirek jest offline  
Stary 02.08.2002, 18:23   #6
artoor
Forumator

Data rejestracji: 21.11.2001
artoor zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
cwirek napisa***322;(a)
Dzięki , spróbuje wyczyścić, ale to chyba nie dlatego tak się dzieje..
Nic nie chcę mówić, ale jak to zrobisz, to prawdopodobnie będziesz mógł się pożegnac z palnikiem ;(
Nagra, to nie CDROM !!! Łatwiej uszkodzić, ale cóż...
Zastwnów się, czy to nie wina softu. Ściągnij sobie może starsze nero walnij inny nr seryjny, nie wiem co jeszcze, ale nie radzę brać się za czyszczenie !!!
No nic. Zrobisz jak będziesz uważał
Powodzenia

/ Konfucjusz /
artoor jest offline  
Stary 02.08.2002, 22:04   #7
grzeniu
XV1100

Data rejestracji: 19.02.2002
grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Bez przesady, mozesz wyczyscic ale ostroznie. Na razie moim zdaniem pozegnaj sie z nagrywaniem na maxa i zacznij czytac testy nowego sprzetu zebys niebawem nie wrzucal tu topicu "co kupic?"
Stary 02.08.2002, 22:16   #8
artoor
Forumator

Data rejestracji: 21.11.2001
artoor zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Jeżeli już się tego podjąłeś, to chociaz daj znać, jak Ci poszło

/ Konfucjusz /
artoor jest offline  
Stary 13.08.2002, 12:29   #9
cwirek
Nowy na forum

Nie czysciłem nagrywarki, ale pozmieniałem coś w sterownikach. Okazało się, że winny był sterwonik od "VIA Tech Standard", wywaliłem go i wszystko znowu działa . Nagarłem już 6 płyt i wszystkie dobrze się wypaliły. Dzięki wszytskim za próbę pomocy.
cwirek jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: