![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 11.04.2004
![]() |
![]()
Kupilem ostatnio nagryware Lite-On (wczesniej mialem LG ale mi zdechla - chyba uszkodzony bufor bo nie nagrywa plytek powyzej 10 MB na jedna sesje) i ucieszony wlozylem ja do kompa. Podpieta jako Seconadary Master - pod nia LG DVD - Secondary Slave a nad wszystkim czuwa MATROX jako Primary Master, wiec chyba dobrze podlaczone. Moj zasilacz-codeshit ledwo zipie ale to szczegol. Wlaczam winde -> odpalam Nero 6.0 -> nagrywam jakis pliczek 700MB i nagle komunikat
" LITE - ON LTR 52327S Przerwano polecenie SCSI!! LITE - ON LTR 52327S/H2 T0 Zapis ... nie powiodl sie!" Dzieje sie to gdy nagrywarka zaczyna nagrywac Lead-In. Przez chwile kreci potem staje i wywala blad . Myslalem ze to problem ASPI wiec wgralem najnowsze, a i tak nie dziala Nie wspomne ile razy Clone CD i tego Nero przeinstalowywalem. Nawet latka do Nero nie pomogla. Jak nagrywam Clone przeskakuje wszystko i odrazu na 100% i po 7s daje "Zapis .. nie powiodl sie!" Na kompie z winda 98 wszystko jest OK a tu na "lepszym XP" kicha Prosze o pomoc. Jestem nowy na forum i prosze o wyrozumialosc ![]() PS. Moj wybor Lite-On'a byl dobry czy w tej klasie cenowej jednak jest lepsza nagrywarka?? |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Maciek: Reaktywacja
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 18.11.2002
![]() |
1 - sprawdz czy masz wlaczone DMA
2 - zainstaluj sterownik plyty glownej 3 - inaczej to podlacz; hdd - PM, dvd - PS, cdrw - SM 4 - wylacz systemowe nagrywanie plyt 5 - przydaloby sie, aby Service Pack 1 dla XP byl zainstalowany
#3 |
Nowy na forum
![]() |
Dzieki Y@nkee za pomoc. Okazalo sie, ze problem tkwil w tym, ze nagrywarka byla jako Slave a kiedy podpielem ja jako Master zaczal nagrywac. Ale to nie byl koniec atrakcji
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Bywalec
Data rejestracji: 30.03.2004
![]() |
tak ...wymienić
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Nowy na forum
![]() |
No i zastalo mi ... czekanie
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Wymiatacz
Data rejestracji: 30.01.2004
![]() |
Cytat:
-120gb seagate -80gb seagate -dvd-rom Toshiba -cd-rw Lite-On. Prosze powiedz mi jak najwydajniej podlaczyc te urzadzenia? Glownie bede kopiowal z plyt, niz z dyskow twardych. |
|
![]() |
![]() |
#7 |
Bywalec
![]() |
Na jednej taśmie daj CD-R jako Secondary master i DVD Secondary slave. A na drugiej tasmie dyski oczywiście jako Primary master dysk pierwszy i drugi jako Slave
Masz jeszcze artykuł ..warto przeczytac. http://www.tomshardware.pl/howto/20020904/diy-10.html Pozdrawiam, bobas ![]() Ostatnio zmieniany przez bobas : 16.04.2004 o godz. 08:59 |
![]() |
![]() |
#8 |
Nowy na forum
![]() |
Mam juz nagrywarke
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dziekuje wszystkim za pomoc ![]() Ostatnio zmieniany przez LegwanOPOLE : 16.04.2004 o godz. 23:25 |
![]() |
![]() |
#9 |
Bywalec
![]() |
no i fajnie
![]() Ale to podłączenie ....przeczytaj artykuł do którego podałem link wyżej. Ja bym podłączył jak wyżej czyli CD-R i DVD na jednej taśmie sec.m-nagryw i sec.slave DVD..ale to już twoja sprawa ![]() Pozdrawiam, bobas |
![]() |
![]() |
#10 |
Nowy na forum
![]() |
Bedzie lepiej dzialac ?? Na tamtej nagrywarce jak tak podlaczylem dalej sie nie dalo nagrywac (ale tamta to inna historia). Podlacze - zobacze
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Bywalec
![]() |
Spróbuj ...ja mam tak podłączone i jest OK a szkoda na teśmie gdzie jest HDD podłaczać DVD.
Pozdrawiam ![]() bobas Ostatnio zmieniany przez bobas : 17.04.2004 o godz. 18:47 |
![]() |
![]() |
#12 |
Nowy na forum
![]() |
A no teraz przejrzalem - dysk zwalnia do predkosci DVD
![]() ![]()
#13 | |
Bywalec
![]() |
Cytat:
dokładnie o to chodziło ![]() 3maj sie ![]() |
|
![]() |
![]() |
#14 |
Nowy na forum
![]() |
![]()
Podlaczylem jak radzilem i niby wszystko dziala ale jak chce nagrac plyte to wyskakuje znowu ten sam eror. W zalaczniku screen z Nero. Aktualnie jest:
PM: Maxtor dysk PS: NIC SM: LITE-ON nagrywara SS: LG DVD-ROM Jak odlacze DVD to wszystko dziala. Co zrobic zeby zachulalo ?? Nie chce spowrotem podlaczac DVD jako PS bo dopiero teraz widze jaki komp byl spowolniony. Aktualnie jesli chce cos nagrac to odlaczam DVD ![]() ![]() Ten kto mi pomoze tego ZDROWIE ![]()
Athlon Thorton 2400+ 512 Dual DDR Hynix S3TRIO (moje oczy !!!) 80GB Maxtor i oczywiscie najlepszy zasilacz CODSZIT (zwany CODEGEN) 300W - cud ze jeszcze ic nie szczelilo ![]() Ostatnio zmieniany przez LegwanOPOLE : 18.04.2004 o godz. 17:02 |
![]() |
![]() |
#15 |
Wymiatacz
Data rejestracji: 30.01.2004
![]() |
Jedynie co przychodzi mi na mysl to, ze masz za slaby zasilacz. Moze ten twoj Codegen 300W nie wytrzymuje tyle i nie mozesz nagrac plyty?
|
![]() |
![]() |
|
|