![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 29.12.2002
![]() |
problem z odtwarzaniem plyt audio
Witam!
jestem tutaj nowy i zielony potrzebuje pomocy w jednej sprawie na poczatku chce zaznaczyc ze troche poprzegladalem forum i strone ale jakos nie moglem znalezc odpowiedzi na moje pytanie, wiec pytam tutaj ![]() Mam kompa z nagrywarka (kto nie ma?) i mam tez sprzet grajacy sony z dvd (taki plaski kombajn) no i ten kombajn nie chce czytac wypalanych plyt cdr i cdrw czy to juz taki urok tego sprzety czy mozna cos z tym zrobic? prosilbym o jakies wskazowki co robic (do wypalania uzywam programu nero) |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 29.12.2002
![]() |
Ja tez jestem nowy ...
moze nagrywasz z zbyt dorza pretkoscia.
Jest taka zasada, aby nagrywac z polowa maxymalnej pretkosci. Ale na plytkach gorszej jakosci jeszcze wolniej |
![]() |
![]() |
#3 |
lub po prostu Paput
Data rejestracji: 07.03.2002
![]() |
Prawdopodobnie twój Sony nie będzie odtwarzał płyt CD-R/RW, tylko same oryginały. Jakiś czas temu można było natknąć się na czytniki DVD które poprostu nie odtwarzają takich płytek - sam niestety naknąłem się na taki odtwarzacz f-my Samsung. Niestety nie ma na to rady - no chyba że jakiś spec-elektronik, ale nie sądze - całe oprogramowanie wewnętrzne współczesnego sprzętu, wraz z innymi funkcjami zaimplementowane jest w jednym układzie elektronicznym, w którym nie sposób grzebać.
PS. Jeżeli masz instrukcję to twojego Sony to uważnie ją przeczytaj, powinno być napisane iż nie czyta CD-R/RW. Jeżeli jest inaczej to spróbuj zmienić płytki na których nagrywasz, czasami z tego powodu niektóre czytniki grymaszą. |
![]() |
![]() |
#4 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 04.11.2002
![]() |
Nie używam NERO, i nie wiem czy to możliwe w tym sofcie, ale może pozostawiasz otwartą sesję na płycie.
#5 | |
Stary użytkownik
Zlotowicz
Data rejestracji: 09.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#6 |
Bywalec
Data rejestracji: 27.08.2002
![]() |
mam stary cd romek z przed 7 lat, nie czyta praktycznie zadnych plytek cdr a tym bardziej cdrw, jedyne plytki ktore czyta to specjalne do audio (tdk audio 74 xs-iV) i ostanio tez samsungi do audio. na odtwarzaczu tez tylko te lataja. niestety cena jest hmmm.. nie odpowiednia na moja kieszen :-D (5zl)
Kintaro oE Jeśli kto przychodzi do Mnie, a nie ma w nienawiści swego ojca i matki, żony i dzieci, braci i sióstr, nadto i siebie samego, nie może być moim uczniem. (Łk 14,26) Moja skrzynka Moje miejsce w sieci |
![]() |
![]() |
#7 |
Kocham Paskudy, Świntuszę
Data rejestracji: 30.03.2002
![]() |
musze z przykroscia stwierdzic ze 'prawie' wszsytkie nowe czytniki dvd/cd dobrych firm maja zabezpieczenie przed czytaiem plyt cdr - taki maly myk aby klientom utrudnic zycie...
i nie jest to zaden czarodziejski sposob - tylko najprostszy, najbardziej banalny ATIP chcek - czytnik z'je; tylko otloczona plyte... cdr i cdrw odpadaja... i bez modyfikacji firmware mozna zapomniec o obejsciu... keidys kiedy nie robiono takich mykow wystarczylo podkrecenie alsera - bo byl za slaby na czytanie duzo mniej kontrastowych plyt cdr a o cdrw wogole nie mowiac... teraz lasery sa wyzylowane fabrycznie - ale co z tego?
![]() |
#8 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 24.04.2002
![]() |
Mam stacjonarny odtwarzacz SONY DVD, jeden z tych z gornej polki oraz Yamaszke. Yamaha standardowo odtwarza wypalane CD, natomiast z SONY jest problem, ale do rozwiazania, a mianowicie Soniak odtwarza zarowno AudioCD jak i zrobione przez mnie VideoCD ( Super VCD niestety nie ) z plytek wypalonych, ale tylko PRINCO !!! Nie wiem dlaczego tak jest, ale przetestowalem okolo 40-sci roznych plyt, i te=ylko PRINCO sie czytaja. Nie jest wazne czy zwykle, czy te ostatnio popularne BUDGETy, ale musza byc P R I N C O.
Sprawdz i daj znac czy ten numer u Ciebie rowniez zadzialal. Pozdrawiam, Rafal.
|
|