![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 30.04.2003
![]() |
![]()
Witam wszystkich mam problem z płytą butowaną.
Wszystko robie tak jak jest tam opisane: http://www.cdrinfo.pl/cdr/porady/bootcd/bootcd7.php3 Chce wrzucic obok windowsa kilka programów na plyte np. -MKS VIR -norton commander i nie wiem jak przypisac zeby odpalał np. norton jezeli jest w oddzielnym katalogu. Chodzi mi dokładnie o ten kawalek kodu: run nc\nc.exe <------- getkey goto start W jaki sposob ja mam to zrobic zeby to zadzaialalo. Bo gdy zrobilem obraz dyskietki ghosta i przypisalem w ten sposob run ghost.ima getkey goto start to to dziala. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Forumator
Data rejestracji: 30.12.2002
![]() |
ja plyty z backupem ghosta robie troche inaczej
1.majstruje se dyskietke startowa win98 ze sterami do cdromu, mychy itp 2. uzywam tej dyskietki (lub jej obrazu) jako boot-sektora w kompilacji nero, na plycie normalnie nagrywam nortona, partition magic dla dos, mks itp, obraz ghosta i plik ghost.exe (siedzi w katalogu z zainstalowanym ghostem) - jest to wersja programu ghost pod dos-a i ma wszystkie potrzebne funkcje uzycie - komp wystartowany z takiej CD zglasza mi sie jakby byl odpalony ze startowki winzgrozy, jak mam do przywrocenia backup ghosta to odpalam z plyty progs ghost.exe, ustawiam opcje i po sprawie, jak mam cos innego do zrobienia (np odwirowanie kompa) to uruchamiam z plyty inne programy a zeby ci norton odpalal zawsze przy starcie wystarczy dodac odpiwiednia linijke do autoexeca na dyskietce z ktorej robisz boot-sector, np u mnie to jest i:\nc\nc.exe |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 30.04.2003
![]() |
Dzieki za odpowiedz
ale mi bardzo zalezy zeby zrobic tamtym sposobem. Moze ktoś inny wie jak to zrobić ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Bywalec
Data rejestracji: 14.07.2002
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|