![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 21.08.2003
![]() |
Problem w połowie nagrywania
Po 1. Witam i przepraszam jeżeli podobny temat już był.
Po 2. Przepraszam za źle sformułowany temat :chytry: A więc problem tkwi w tym, że podczas nagrywania pod XP w Nero gdzieś w okolicach 50 % chociaż to jest różnie w zależności od ilości nagrywanych danych wyskakuje niebieski ekran na którym białymi literami jest napisane coś w stylu "(...) IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL, Jeżeli pojawiło się to po raz pierwszy zrestartuj komputer, jeżeli nie sprawdź czy nowy sprzęt został poprawnie zainstalowany (...)" Nic nie pozostaje tylko reset. Z kolei gdy jeszcze raz spróbuje nagrać płytę wyskoczy ten sam błąd tylko, że na chwilę przed uruchomieniem Windowsa i to nawet go nie widać bo jest przez ułamek sekundy i sam się resetuje i tak w kółko. Mój komp: GeForce 4 Ti4200 AGPx8, Płyta Mercury KOB133a FSX, Athlon 1000, 256 SDRAM. Z góry mówię, że w tych sprawach jestem nowicjusz więc prosze o wyrozumiałosć ![]() Pozdrawiam. |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
.:Esin Member:.
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 31.12.2002
![]() ![]() |
#3 |
Nowy na forum
![]() |
Jeżeli dobrze rozumiem :
Primary Master : Twardy Sec Master : Teac - nagrywara Sec Slave : Asus - Cd |
![]() |
![]() |
#4 |
Forumator
Data rejestracji: 30.12.2002
![]() |
wywala ci BSOD prawdopodobnie od kontrolera IDE, nie kreciles moze magistrali pci?
inna sprawa - czy stery do chipsetu sa ok |
![]() |
![]() |
#5 |
Nowy na forum
![]() |
Stery tak. A tego pierwszego nie rozumiem.
![]() Pozdrawiam. Ostatnio zmieniany przez BcK : 23.08.2003 o godz. 12:24 |
![]() |
![]() |
#6 |
Nowy na forum
![]() |
Dodam jeszcze, że gdy odłącze CD-ROM to idzie nagrać z max. prędkością x 16, ale się nagra, lecz gdy podłączam inny CD-ROM jest to samo
![]() ---------------- Próbowałem takich ustawień: Prim Master: Twardy Sec Master: - Prim Master : Nagrywara Prim Slave : CD-ROM Twardy CD-ROM Nagrywara - Nagrywara CD-Rom Twardy - I nic... ![]() Ostatnio zmieniany przez BcK : 23.08.2003 o godz. 14:34 |
![]() |
![]() |
#7 |
Nowy na forum
![]() |
Przepraszam, że nie edytowałem tamtego posta, ale tak to tutaj chociaż ktoś zajrzy
![]() A więc myślałem że to tylko problem z nagrywaniem / korzystaniem z nagrywarki, a gdy chciałem zainstalować coś (Diablo) z CD-ROMU wyskoczył również blue screen, ktoś mi doradził, że to może być płyta główna. Może jakieś sugestie ? Pozdrawiam. |
![]() |
![]() |
#8 |
Stary użytkownik
Zlotowicz
Data rejestracji: 09.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() |
Sprawdz czy na nagrywarce masz nastawione na Master a CD-ROM na Slave.
|
![]() |
![]() |
|
|