Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 26.01.2004, 21:15   #1
DeVi
Bywalec

Data rejestracji: 30.05.2003
DeVi w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Question Problem z RW na Teac W540E

Witam mam problem z nagrywaniem esperanz cdrw ultraspeed mam biosa 1.0K ktory teoretycznie mial usuwac problemy z tymi rw, ale nic nie pomoglo. Co mam robic ?

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 26.01.2004, 23:29   #2
Piterniel
Cichy mod

Data rejestracji: 16.03.2003
Piterniel jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Piterniel jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Uuuu NIE WOLNO DAWAĆ 1.0K. Mogłeś poszukać na forum . Powiem krótko twoja spawara się psuje dzięki BIOS-owi . Więc powoli przestanie ci nagrywać. Spróbuj zmienić BIOS na starszy bo chyba już spawara na śmietnik wyleci (chyba, że się nie włączył "zegar")

Pozdro
Piterniel jest offline  
Stary 27.01.2004, 01:09   #3
grzeniu
XV1100

Data rejestracji: 19.02.2002
grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Ten bios zdaje sie umozliwial odczyt tych plyt ale nie ich nagrywanie? To jednak nowa technologia i bylbym zdziwiony tym faktem. No niech sie wypowiedza posiadacze tych spawarek, ja mam starszego typa i bez tych problemow
Stary 27.01.2004, 07:43   #4
nimal
Author
Zlotowicz

Data rejestracji: 29.03.2003
nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
biosem chciales zmusic naped highspeed do nagrania plyt ultraspeed? niewykonalne
nimal jest offline  
Stary 27.01.2004, 21:28   #5
Chińczyk
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 24.01.2004
Chińczyk zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez nimal
biosem chciales zmusic naped highspeed do nagrania plyt ultraspeed? niewykonalne
A ja nagrywałem na CDRW Esperanza na TEAC 516, ale z predkością 4x. Bios 1.0K. Szybciej nie pójdzie, zawsze jest błąd zapisu. Kasowanie też 4x.
Chińczyk jest offline  
Stary 27.01.2004, 22:33   #6
nimal
Author
Zlotowicz

Data rejestracji: 29.03.2003
nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
zaraz zaraz - nagrales plyte US na nagrywarce HS? a dane dalo sie odczytac, czy nie sprawdziles? bylby to ewenement, albo raczej fake bardziej prawdopodobne ze nic sie jednak nie nagralo, albo plyta nie byla US (rozne rzeczy sa mozliwe - byly juz hawki 650 przesteplowane na 700, wiec czemu nie rw )
nimal jest offline  
Stary 27.01.2004, 22:53   #7
Chińczyk
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 24.01.2004
Chińczyk zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez nimal
zaraz zaraz - nagrales plyte US na nagrywarce HS? a dane dalo sie odczytac, czy nie sprawdziles? bylby to ewenement, albo raczej fake bardziej prawdopodobne ze nic sie jednak nie nagralo, albo plyta nie byla US (rozne rzeczy sa mozliwe - byly juz hawki 650 przesteplowane na 700, wiec czemu nie rw )
Faktycznie, nie sprawdziłem, ale nagrywałem jakieś pisma w Word do pracy i nie pamiętam żebym miał wtedy jakies problemy. Dzisiaj mam LG 5223B i już nic nie jestem w stanie sprawdzić.
Chińczyk jest offline  
Stary 28.01.2004, 12:33   #8
esem
OldBoy

Data rejestracji: 18.05.2002
esem jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>esem jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Cytat:
Napisany przez Piterniel
Uuuu NIE WOLNO DAWAĆ 1.0K. Mogłeś poszukać na forum . Powiem krótko twoja spawara się psuje dzięki BIOS-owi . Więc powoli przestanie ci nagrywać. Spróbuj zmienić BIOS na starszy bo chyba już spawara na śmietnik wyleci (chyba, że się nie włączył "zegar")

Pozdro
Mam zupełnie inne doświadczenie. Ostatnio specjalnie sprawdzałem BIOSy 1.0f 1.0h i wróciłem 1.0k. Na tym Biosie moja spawarka chodzi zdecydowanie najlepiej. W maju skończy mi sie 2 letnia gwarancja - więc każda wiedza jest tu dla mnie bardzo cenna. Napiszcie coś więcej 8)

Twoje uprawnienia: