![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 14.04.2002
![]() |
problem z szybkością
kiedyś moj komp rozpoznawał w nagrywarce prędkośc 6X.
po fomatowaniu nie ma jej ![]() ![]() jak zrobić aby była szóstka ![]() pomóżcie - mam dość4X |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
The Dark Admin Rises
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 05.12.2000
![]() |
a jaka to nagrywara bo jak 4x to zapomnij pewnie nawet jak byla 6x to wypalala razy 4 a dkoro cie tak drazni to kup nowa np x24 wiecej nie jest potrzebne
![]() |
#3 |
Były user
Data rejestracji: 08.04.2002
![]() |
Nadmiarem informacji to sie nie popisales. Cos mi tak daleko swita, czy przypadkiem nie mowisz o CloneCD ktory przy nagrywaniu pokazywal 6x ? A tak wogole co formatowales ? Dyskietke, partycje, caly dysk, cd-rw, czy moze jeszcze cos innego? Czy z tym formatowaniem nie wiazala sie reinstalacja systemu ? (z jakiego na jaki), a moze teraz uzywasz nowszych wersji softu ? Widzisz ilu informacji brakuje w Twoim poscie ? Uzuplenij troszoke swoja wypowiedz, to moze sie znajdzie jakies rozwiazanie. Pozdr.
|
![]() |
![]() |
#4 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 14.04.2002
![]() |
mam combo samsunga. nagrywam na programie adapteca 4.0.
formatowałem cały komp, po formacie najpierw miałem win2000nt ale sowrotem zamieniłem na win98. ani na 2000 ani teraz nie mam 6X - a był. na 8x też nie moge nagrywać bo mi bufer nie wyrabia a na 6x było w sam raz. to na pewno nie wina programu gdyż na neronie też pokazuje tylko prędkości 2,4,8,. jak moge znaleźć innne ![]() może teraz coś Ci się rozjaśniło. jak chcesz wiedzieć coś jeszcze to pytaj. dzieki za zainteresowanie |
![]() |
![]() |
#5 |
Guru
Data rejestracji: 17.04.2002
![]() |
Jeżeli masz Buffer Underrun na prędkości 8x to spróbuj właczyć DMA dla dysku i nagrywarki (najlepiej to dla wszystkich urządzeń). Wyłącz chwilowo programy, które pracują w tle (np. mks, norton ativirus, firewalle i inne, nawet głupi harmonogramz zadań). Sprawdź czy nagrywarkę masz podłączoną razem z dyskiem, z którego nagrywasz (jak nie pomożo to przełącz ją na seconadary master). Możesz też spróbować użyć programu Cacheman z opcjami dla Recordingu... Jeżeli nagrywasz w Nero to jest tam opcja "keszowania" danych przed zapisem oraz pomiar prędkości poboru dysku z danych (jeżeli coś nie wyrabia to nero zmieni prędkość nagrywania na odpowiednią).
Może coś ci to pomoże. Więcej NFO nie przychodzi mi do głowy w tej chwili. Pozdrawiam +++LeWaP+++ |
![]() |
![]() |
|
|