Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 25.12.2002, 21:27   #1
PeKa
Nowy na forum

Data rejestracji: 25.12.2002
PeKa w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Problemy z audio

Witam Wszystkich. Od wczoraj mam nagrywarke Samsung SW 248B .Na probe nagralem plyte audio z mp3 ktore mialem na dysku .Uzywalem Nero5.5.10.0 ,postepowalem wedlug porad jakie znalazlem na stronach i po skonczonym procesie nagrywania wystapil komunikat ze nie powiodlo sie .Na plycie sa zapisane pliki utworow jednak gdy probuje odtworzyc je w wiezy zaczyna odtwarzac track od srodka a w tym samym tracku jest poczatek nastepnego .Probowalem dwa razy najpierw z predk.24 potem 16, i to samo. Nie wiem co zle zrobilem
PeKa jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 25.12.2002, 21:36   #2
SEBAW
Stary użytkownik
Zlotowicz

Data rejestracji: 09.06.2002
SEBAW jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>SEBAW jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>SEBAW jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>SEBAW jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
Ścieżki audio nagrywaj metodą Disc-At-Once i zawsze zamykaj sesje. Zalecana prędkość przy nagrywaniu ścieżek audio jest od 4x do 8x. (ja nagrywam 12x)
SEBAW jest offline  
Stary 25.12.2002, 21:50   #3
PeKa
Nowy na forum

Data rejestracji: 25.12.2002
PeKa w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
SEBAwl napisa***322;(a)
Ścieżki audio nagrywaj metodą Disc-At-Once i zawsze zamykaj sesje. Zalecana prędkość przy nagrywaniu ścieżek audio jest od 4x do 8x. (ja nagrywam 12x)
Wybacz ale co znaczy zamykaj sesje
PeKa jest offline  
Stary 25.12.2002, 21:55   #4
SEBAW
Stary użytkownik
Zlotowicz

SEBAW jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>SEBAW jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>SEBAW jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>SEBAW jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
O to mi chodziło:
Dołączone obrazki (kliknij, aby powiększyć)
Problemy z audio-bez-tytulu.gif  
SEBAW jest offline  
Stary 27.12.2002, 11:30   #5
lukasik
Nowy na forum

Data rejestracji: 26.12.2002
lukasik w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
rozwiazanie problemu

powiem ci ze mialem ten sam problem z ta sama nagrywara samsung i z nero ale zamiast nagrywac w disc at once DAO to nagrywaj w track at once i problem bedzie rozwiazany. Wiem bo sam probowalem wczoraj i wyszlo8)
lukasik jest offline  
Stary 27.12.2002, 15:05   #6
SEBAW
Stary użytkownik
Zlotowicz

Re: rozwiazanie problemu

Cytat:
lukasik napisa***322;(a)
powiem ci ze mialem ten sam problem z ta sama nagrywara samsung i z nero ale zamiast nagrywac w disc at once DAO to nagrywaj w track at once i problem bedzie rozwiazany. Wiem bo sam probowalem wczoraj i wyszlo8)
Jak będzisz nagrywał metodą Track-At-Once to sprawdz sobie w zwykłych odtwarzaczach audio jak bedzie się zachowywał. Zobaczysz, że napęd nie będzie mógł poprawnie odnaleźć ścieżki na płycie. Do ścieżek audio powinno się stosować DAO.
SEBAW jest offline  
Stary 28.12.2002, 11:54   #7
lukasik
Nowy na forum

Data rejestracji: 26.12.2002
lukasik w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Re: Re: rozwiazanie problemu

Cytat:
SEBAwl napisa***322;(a)
Jak będzisz nagrywał metodą Track-At-Once to sprawdz sobie w zwykłych odtwarzaczach audio jak bedzie się zachowywał. Zobaczysz, że napęd nie będzie mógł poprawnie odnaleźć ścieżki na płycie. Do ścieżek audio powinno się stosować DAO.

wlasnie ze metoda TAO odtwarza idealnie, a w DAO byly problemy jakie zostaly opisywane wczesniej. taki wiec nie wiem ale u mnie TAO jest tym czego szukalem i co pozwala odtwarzac muze z wierzy!
lukasik jest offline  
Stary 28.12.2002, 12:46   #8
grzeniu
XV1100

Data rejestracji: 19.02.2002
grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Re: Re: Re: rozwiazanie problemu

Cytat:
lukasik napisa***322;(a)
wlasnie ze metoda TAO odtwarza idealnie, a w DAO byly problemy jakie zostaly opisywane wczesniej. taki wiec nie wiem ale u mnie TAO jest tym czego szukalem i co pozwala odtwarzac muze z wierzy!
Tryb TAO ma te wade ze moga sie pojawiac trzaski miedzy utworami w miejscach wylaczania lasera ale poza tym plyta bedzie normalnie odtwarzana na kazdym sprzecie, chyba ze byla nagrywana w kilku sesjach to wtedy wieze beda widzialy tylko pierwsza sesje (na kompie bedzie OK). Co do trybu DAO to moze probowaliscie uzywac w nero DAO96? Ten tryb cos sie kaszanil w nero i wywalalo podobne komunikaty, nie wiem czy to poprawili w najnowszych wersjach bo ja mam 5.5.9.9 i na wczesniejszych bylo to samo. Muze nagrywajcie w 'zwyklym DAO' on wystarcza rowniez do zapisania cd-textu.

Twoje uprawnienia: