Cytat:
Napisany przez Vavoom
2 lata. Poszła do oględzin :-) Ale pytam z ciekawości.
Jaka nagrywarka jest obecnie dobra na rynku? Czemu jedni TEACa chwalą, a inni... wprost przeciwnie?
|
Chwalą, ponieważ mieli więcej szczęścia niż Ty. Teac robił kiedyś znakomite napędy i jedzie teraz na opinii. Ci, którzy widzieli to, co ja, klną na teaca i tyle. Poleciłem kiedyś kolegom ten sam model i obie padły,nie nagrawszy 200 płyt. Jeden wymienił na 52 teaca i ten też padł, drugi na liteona i jest zadowolony bardzo. Najdziwniejsze przy tym jest to, że nagrywarki asusa są identyczne (modele x48 i x52), a są podobno świetne. Ja śmigam na LG. Akceptowalna jakość za umiarkowaną kasę. Miałem kiedyś nagrywarkę teac'a, ale że finanse nie pozwalały, więc jadę teraz na LG. Model gce-8400 był kiepski, ale pozostałe są trwałe i się nie zawiodłem. Moje poprzednie nagrywarki mają moi znajomi i brat, więc widzę, co się z nimi dzieje. Ci, którzy sparzyli się na LG, będą na nie kląć, a ja sobie chwalę. Tak samo, jak ci od teaca, ale myślę, że procentowo (w stosunku do sprzedanych napędów) więcej wtop miał teac. Zdecydowanie serwis LG jest też bardziej ludzki, jeśli chodzi o reklamacje. Nie będę opisywał awantur o reaklamację teaców moich kolegów.