![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 05.06.2002
![]() |
Problem z TEAC W540E Pomocy
Szanowni Uzytkownicy
Używam nagrywarki TEAC W540E programu nero i windowsa 98. Do wczoraj wszystko było gites. Ale w tej chwili nero pokazuje mi że nagrywanie dobiega do 7% (podejrzewam że to 7% to obszar pusty płyty) i w tym momencie nagrywarka zaczyna jęczeć tzn. zwalniać/przyspieszać na zmianę i tak w kółko. Po jakiejś minucie nierównej walki wyskakuje komunikat time out error, a później błąd magistrali scsi/ide oraz bład nagrywania w trybie dao a na końcu, że nie można zamknąć sesji i nagrywanie nie powiodło się. UFFF Proszę pomóżcie czy to wina nagrywarki czy mam robić format dysku ? Dodam, że nagrałam już na tej nagrywarce około 3 tyś. płyt i wszystko było dobrze ![]() Ostatnio zmieniany przez Monia : 05.02.2003 o godz. 11:50 |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Kocham Paskudy, Świntuszę
Data rejestracji: 30.03.2002
![]() |
eh kobieto... masz przebieg... tzn. nagrywarka...
ile plyt tak padlo? bo to moze plyta zwalona (choc objawy na to nie wskazuja) - nie instalowalas ostanio czegos? jakeigos minipory do plyty glownej, sterow do muzy - CZEGOKOLWIEK? nie bylo resetu w trakcie pracy? nikt ci w kompie nie grzbal? (sprawdz i podociskaj wtyczki - rada prozaiczna - ale... ![]() zanim zaczniesz formatowac kompa (nie szkoda ci?) wez jakis inny program - cdrwin, clone - cokolwiek - i nagraj pare plyt - moze to neron sie skrzaczyl? i trzeba mu zrobic leczenie (wyszla akurat nowa wersja to najpierw nalozysz na stara - a jak nie pomoze to do zera z nim!) ledwo 2.5tys na liczniku - na w sumie 3 sprzetach... czyzbym cos w zyciu przegapil?
![]() |
#3 |
Nowy na forum
![]() |
wtyczki
wtyczki podociskane
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Nowy na forum
![]() |
dodatek
Dodam jeszcze że mam 8 rodzajów płytek i na każdych to samo nawet na Verbatimach
|
![]() |
![]() |
#5 |
Alojzy
Data rejestracji: 12.11.2002
![]() |
No to zdechł pies
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Nowy na forum
![]() |
mądre rady :)
Czy ktoś ma może do powiedzenia cos mądrzejszego ? Nagrywarka jeszcze jest na gwarancji ale czy to na pewno nie moja wina ? Co mam jeszcze sprawdzić żeby się upewnić ?
|
![]() |
![]() |
#7 |
Guru
Data rejestracji: 18.11.2002
![]() |
Możesz jeszcze sprawdzić obciążenie procesora podczas nagrywania, czy
przypadkiem nie wynosi 100%. |
![]() |
![]() |
#8 |
Nowy na forum
![]() |
Procesor
Sprawdziłam procesor "specjalnym" programem i największe obciążenie jakie wskazywał podczas nagrywania wynosiło 36%. Tylko, że płyta akurat nagrała się bez problemu
![]() Pozdrawiam wszystkich i czekam na następne posty!! |
![]() |
![]() |
#9 |
![]() |
rada z serwisem moze nie byc glupia - niestety - twoj burner ma spory przebieg - nawet w kategoriach handlowych - i mog sie poprostu zuzyc (nie zapewnilas mu moze ostatnio maratonu - kilkudziesieciu plyt z rzedu?)
probowalas inny soft? bo tego nie napisalas... i rada tymczasowa - moze skoro sie nagralo dobrze to do rozwiazania problemu miej ten 'specjalny' (jaki?) programik odpalony w tle... kompa czasem trzeba 'na pych' obslugiwac
![]() |
#10 |
Nowy na forum
![]() |
program jaki uzyłam do testowania obciążenia procesora to "System Info 1.0.17" pierwszy lepszy jaki znalazłam na stronie CHIP-a. Międzyczasie próbowałam nagrac jeszcze trzy płyty. Dwie poszły dobrze a trzecia nie. Program miałam cały czas uruchomiony i wskazywał takie same obciążenia procesora.
Zdaję sobie sprawę, że przebieg jest duży !! I rzeczywiście dałam jej ostatnio popalić tzn. przez 6 godzin nagrałam jakieś 150 płyt. Nie przyszło mi do głowy żeby na to zwrócić uwagę. Czy to znaczy, ze mam się udać do serwisu i głupa palić ? |
![]() |
![]() |
#11 |
Nowy na forum
![]() |
soft
użyłam innego softu
|
![]() |
![]() |
#12 |
![]() |
kobieto - ugotowalas nagrywarke....
ja tak zjaralem (doslownie - poszedl dym) moja pierwsza YAMAHE... (nie dosc ze palila przez 6 godzin - to jeszcze zatkal jej sie wentylator (szkoda ze teraz ich do spawarek nie wsadzaja) i temperatura byla taka ze krazki wychodzily smierdzace spalenizna...) a ze glupi bylm i mlody to myslalem ze jest ok (w koncu 'pale' plyty ![]() bedziesz musiala sciemniac - tylko niech ci do gloowy nie przyjdzie zeby sie przyznac ile tego poszlo... good luck
![]() |
#13 |
Nowy na forum
![]() |
Wielkie dzięki
No to idę do serwisu!!! Dzięki za pomoc, jak widac człowiek uczy się na własnych błędach !!! Ale byłam głupia !!! no cóż !! Ale szczerze mówiąc to krążki nie były takie gorące !! Przed chwilą miałam nowy komunikat tzn. "Reset occurred" no ale koniec eksperymentów bo szkoda mi płyt (jakieś 25 od wczoraj poszło. No to pozdrawiam wszystkich i dzieki za pomoc !!!
|
![]() |
![]() |
#14 |
Guru
Data rejestracji: 18.11.2002
![]() |
Rzeczywiście 25 płyt to sporo. Ja już po drugiej nieudanej zaczynam testy na CD-RW aż uda mi się nagrać 10 po kolei bez błędu i wracam do CD-R
Pozdrawiam |
![]() |
![]() |
#15 | |
Alojzy
Data rejestracji: 12.11.2002
![]() |
Re: Wielkie dzięki
Cytat:
|
|
![]() |