![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#1 |
|
Bywalec
Data rejestracji: 19.01.2003
![]() |
Witam mam pytanie związane z nagrywarka LITE-ON LTR 52246S:
Kupiłem te nagrywarke pare dni temu wcześniej posiadałem NEC-a x12 wypalałem na nim płyty z pełną dostępna prędkością i nie miałem żadnych problemów (każdą zakupioną przezemnie płyte wypalał bez problemów) natomiast przy LITE-ON-ie jest zupełnie inaczej,wkładam płytke a on pokazuje mi zupełnie inną prędkośc niż jest podana na płycie a więc wypalam z tą prędkością i po wypaleniu są błędy odczytu,więc próbuje inaczej wypalam z prędkością która jest podana na płycie i jest to samo znowu błędy odczytu.W końcu dobrałem prędkość 16x do płytki VISION 40X 700MB i przez jakiś czas było Ok ale po wypaleniu kilku płyt znowu dzieje sie to samo,i tak na zmiane raz wypala dobrze a raz z błędami(Testowałem kilka rodzajów płyt) PROSZE O POMOC DLACZEGO TAK SIE DZIEJE ![]() LUB JAKIE PŁYTKI NAJLEPIEJ WYPALA LITE-ON
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Wymiatacz
Data rejestracji: 17.10.2000
![]() |
Re: Problem z wypalaniem LITE-ON LTR 52246S
Witam
Czym testujesz ?? Jak Nero CD SPEED i masz ZOLTE kwadraty to sie niemartw tak to juz jest ze raz sa raz ich niema. Pozdrawiam
"myślisz że kim jestem ?? CZŁOWIEKIEM ??" - "Matrix Rewolucje" "Moja jest tylko racja i to święta racja, bo nawet jak jest twoja to moja jest mojsza niż twojsza, że wlaśnie moja racja jest racja najmojsza." - "Dzień świra" PIJ MLEKO!!! BEDZIESZ WIELKI!!! Powered by LTR-52246S |
|
|
|
|
#3 |
|
Bywalec
![]() |
Re: Re: Problem z wypalaniem LITE-ON LTR 52246S
TESTUJE NA Nero Burning ROM 5.5.9.13 wypalam na nim a potem daje żeby sprawdził poprawnośc zapisanych danych.No i jest kapa
|
|
#4 | |
|
Wymiatacz
Data rejestracji: 17.10.2000
![]() |
Re: Re: Re: Problem z wypalaniem LITE-ON LTR 52246S
Cytat:
"myślisz że kim jestem ?? CZŁOWIEKIEM ??" - "Matrix Rewolucje" "Moja jest tylko racja i to święta racja, bo nawet jak jest twoja to moja jest mojsza niż twojsza, że wlaśnie moja racja jest racja najmojsza." - "Dzień świra" PIJ MLEKO!!! BEDZIESZ WIELKI!!! Powered by LTR-52246S |
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Bywalec
![]() |
Cytat:
A istnieje możliwośc że mam cos nie tak z win.? Przeinstalowałem go odrazu jak kupiłem LITE-ON-a Bo juz wczesniej mi sie cos pieprzyło. Zainstalowałem aspi.
|
|
|
#7 | |
|
Bywalec
![]() |
Re: Re: Re: Re: Problem z wypalaniem LITE-ON LTR 52246S
Cytat:
Nero CD SPEED pokazuje jaki błąd,dołączam screena:
|
|
|
#8 | |
|
Bywalec
![]() |
Re: Re: Re: Re: Problem z wypalaniem LITE-ON LTR 52246S
Cytat:
|
|
|
#9 |
|
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 16.08.2002
![]() |
witam ja wypalam na TDK 48x Litkiem 52 i jest ok
|
|
|
|
|
#10 |
|
Team Member
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 18.10.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
wow fajny pulpit
![]() ![]() ![]() jakie to rzeczy mozna zobaczyc jak ktos nie wie jak sie robi zrzut aktywnego okna ![]() a robi sie go przez alt + Print Screen to tak przy okazji
|
|
|
|
|
#11 |
|
Bywalec
![]() |
DZIĘKI WSZYSTKIM ZA POMOC.TO BYŁA WINA TAŚMY Z HD WYMIENIŁEM NA NOWĄ I JEST OKI
|
|
#12 |
|
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 26.08.2002
![]() |
Mozliwe jest, ze nagrywarka korzystajac ze swojego systemu SmartBurn ogranicza sama predkosci nagrywania - wkladasz plyte, on szuka w bazie swojej nosnikow, znajduje ja (albo i nie) i ustawia maksymalne nagrywanie. Dziala to roznie - czesto dla plyt, ktore maja indeks predkosci np 24x ustawia 40x. Nalezy trzymac sie tego co jest podane na plycie i jezeli system pozwala nagrac szybciej, nalezy recznie w nero zmniejszyc predkosc nagrywania. Ja nawet na plytach ktore teortycznie maja indeks 48x lub 40x nagrywam maks. 24 - tak dla pewnosci, a ta minuta w wypalaniu to juz nie jest zadna roznica.
Generalnie - nie sluchaj tego co podpowiada nagrywarka, tylko tego co jest napisane na plycie (mozesz nawet nagrywac wolniej dla pewnosci) i sprawdz jak sie wtedy sprawuja nagrane plytki.
|
|
#13 | |
|
Wyjadacz ;)
![]() |
Cytat:
- oczywiscie w tym wypadku reklamuj ja u sprzedawcy po uprzednim sprawdzeniu jak dziala na innym kompie
|
|
|
#14 | |
|
Bywalec
![]() |
Cytat:
POZDRAWIAM I DZIĘKUJE WSZYSTKIM ZA RADY P.S. MAM TERAZ INNY PROBLEM :-( POST:Win. Xp Przy Wypalaniu Restartuje Sie Albo Pokazuje Sie Niebieski Ekran.co RobiĆ ![]() http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?threadid=15896
|
|
|
#15 | |
|
Wyjadacz ;)
![]() |
Cytat:
- przepraszam raz jeszcze, wczoraj zylem zaliczeniami na uczelni i mialem lekka zakretke - jeszcze raz sorki
|
![]() |
|
|