Powrót   Forum CDRinfo.pl > >

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta
 
Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 08.11.2002, 17:21   #1
Dewey
Bywalec
 
Data rejestracji: 08.11.2002
Lokalizacja: Łowicz
Posty: 46
Dewey w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Unhappy Problem z wypaleniem .iso

Cześć. Mam mały problem z plikiem .iso Otóż mam plik MoHAA.iso.exe , któremu zmieniam końcówkę na .iso Wczytuję wszystko tak jak potrzeba w Nero, ale po wypaleniu CD okazuję się, że na płycie nic nie ma. Pusto. Tak jakby nic się nie wypaliło, ale we właściwościach pisze, że obszar zajęty to 698 MB (CD ma pojemność 700) Nie wiem co jest grane. Tak sobie myślałem, że może po prostu muszę kupić pojemniejszą płytę, bo niby podczas ściągania pliku z KaZaA pisało, że ma on 713 MB, ale kiedy leżał już na dysku, to zajmował właśnie 698 MB. W Nero we właściwościach pliku pisze 698 MB (713 910 KB). Więc w końcu mam nagrywać ten plik na 700 MB czy na 750 ? Dodatkowo kiedy już miałem wypalać płytę wyskoczył komunikat, że Finalize CD nie zostanie przeprowadzone, bo jest za mało miejsca na CD, ale kliknąłem żeby nie Finalizował i płytę wypaliłem. Czy właśnie z tego powodu jest ona później "pusta" ? Możliwe iż dla was sprawa będzie oczywista, ale ja po raz pierwszy nagrywam .iso dlatego chciałem się upewnić. Bardzo proszę o pomoc. Aha w WinOnCd jest tak samo, to znaczy tam nie wyświetla się komunikat, że mam za mało miejsca na CD, ale po wypaleniu płyta jest pusta.
Dewey jest offline  

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 08.11.2002, 17:38   #2
Mr.Rafik
Bywalec
 
Avatar użytkownika Mr.Rafik
 
Data rejestracji: 17.07.2002
Lokalizacja: Polska
Posty: 61
Mr.Rafik w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
ile zajmuje ten plik MoHAA.iso.exe ?
ktory to jest dysk do mohaa ?

p.s. ja bym pierw uruchomil ten plik bo ma exe moze w srodku jest iso
a iso w nero wypala sie z menu plik/nagraj z obrazu
podajesz obraz i nagrywasz, najlepiej daj mu zeby zamknol cd i ustaw mu DAO
__________________
Divx, Games
Mr.Rafik jest offline  
Stary 08.11.2002, 17:38   #3
lopus
WeldMaster
 
Avatar użytkownika lopus
 
Data rejestracji: 16.08.2001
Posty: 1,246
lopus niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Otwórz ten plik MOHAA.iso programem WinISO i zobacz co to jest faktycznieza obraz.Nastepnie masz wyjscie podmontować pod Daemona i wypalic w locie obojetnie jakim progsem,albo użyj programu Alcohol 120% do wyplenia z obrazu
lopus jest offline  
Stary 08.11.2002, 18:24   #4
Dewey
Bywalec
 
Data rejestracji: 08.11.2002
Lokalizacja: Łowicz
Posty: 46
Dewey w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Mr Rafik plik tak jak pisałem zajmuje 698 MB, ale w Nero (i we właściwościach) jest podana wartości 698(713 910 KB) czyli tak jakby w rzeczywistości zajmował 713MB. Zresztą podczas ściągania KaZaA też podał wartość 713MB... Jest to pierwszy CD do MoHAA czyli CD1. Na początku również odpaliłem go z .exe, ale wtedy wyskakuje błąd "MoHAA CD_1.exe nie jest prawidłową aplikacją systemu Win32" Teraz się trochę wyjaśniło ? Dodam tylko, że na tym boardzie był już podobny temat w którym ktoś miał identyczne pliki z tą samą grą tylko, że ściągnięte z Imesha a nie KaZaA (w Nero normalnie wypalił ten plik, ale w innym programie miał jakieś kłopoty). Może faktycznie potrzebuje więcej miejsca na CD ? W końcu Nero wyskoczył z komunikatem, że jest za mało miejsca na przeprowadzenie Finalize CD

Zaraz zobaczę ten program WINISO
Dewey jest offline  
Stary 08.11.2002, 18:39   #5
Dewey
Bywalec
 
Data rejestracji: 08.11.2002
Lokalizacja: Łowicz
Posty: 46
Dewey w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
WINISO wczytał tego .iso i widać, że są to katalogi i pliki od MoHAA.
Dewey jest offline  
Stary 08.11.2002, 18:54   #6
faco
Stały bywalec ;)
 
Avatar użytkownika faco
 
Data rejestracji: 04.11.2002
Lokalizacja: Szczecin
Posty: 175
faco zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Wygląda na to, że Ci nie zamyka dysku. Spróbuj go zamknąć.
__________________
TDK CyClon 52/24/48 | DVD RW 882N
faco jest offline  
Stary 08.11.2002, 19:06   #7
Dewey
Bywalec
 
Data rejestracji: 08.11.2002
Lokalizacja: Łowicz
Posty: 46
Dewey w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Nie wiem niestety gdzie się zamyka wypalanie w Nero, WinOnCd ma opcję Close Disk, a tu igdzie jej nie widzę. Jeżeli zamknięcie CD w Nero to opcja "Finalize CD", to nie mogę jej wykonać, bo wyskakuje komunikat, że jest za mało miejsca na CD mna przeprowadzenie Finalize CD. Aha jeszcze jedno. Kiedy odpalam Nero to w pierwszym oknie (New Compilation) mam domyślnie otwartą przegródkę "Multisession" i w niej zaznaczoną opcję "Start Multissesion dysk". Czy mam ją odhaczyć i zaznaczyć "No multisession" ?

A oto link do screena z programu WinISO w którym załadowałem ten plik. Może wy się dopatrzycie jakiś nieścisłości http://www.mforum.pl/red/WinIso.jpg

Ostatnio zmieniany przez Dewey : 08.11.2002 o godz. 19:19
Dewey jest offline  
Stary 08.11.2002, 19:27   #8
Weron
All Eyez On Me
 
Avatar użytkownika Weron
 
Data rejestracji: 29.09.2001
Posty: 3,568
Weron niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>Weron niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Dewey napisał(a)
Nie wiem niestety gdzie się zamyka wypalanie w Nero, WinOnCd ma opcję Close Disk, a tu igdzie jej nie widzę. Jeżeli zamknięcie CD w Nero to opcja "Finalize CD", to nie mogę jej wykonać, bo wyskakuje komunikat, że jest za mało miejsca na CD mna przeprowadzenie Finalize CD. Aha jeszcze jedno. Kiedy odpalam Nero to w pierwszym oknie (New Compilation) mam domyślnie otwartą przegródkę "Multisession" i w niej zaznaczoną opcję "Start Multissesion dysk". Czy mam ją odhaczyć i zaznaczyć "No multisession" ?

A oto link do screena z programu WinISO w którym załadowałem ten plik. Może wy się dopatrzycie jakiś nieścisłości http://www.mforum.pl/red/WinIso.jpg
Zdecydowanie no multisession.
__________________
Benq DW1650
Weron jest offline  
Stary 08.11.2002, 19:47   #9
faco
Stały bywalec ;)
 
Avatar użytkownika faco
 
Data rejestracji: 04.11.2002
Lokalizacja: Szczecin
Posty: 175
faco zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Mam dwie propozycje:
1. Otwórz ten plik w WinISO, i pogrzeb w nim, może da się z niego wyrzucić jakieś DEMO.
2. Spróbuj nagrać to na płycie, która po zwala na większy overburning.
__________________
TDK CyClon 52/24/48 | DVD RW 882N
faco jest offline  
Stary 08.11.2002, 20:02   #10
String
www.ROVERki.pl
 
Data rejestracji: 24.10.2002
Lokalizacja: Zielona Góra
Posty: 107
String zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
hmmmm zastanawia mnie jedna rzecz... mam pirackie MOHAA (nie nagrywane cale szczescie z ISO hihi) i dziwi mnie troche problem.
Ja bym na Twoim mijscu przede wszystkim wypalil go WinISO jak sugerowali koledzy. Druga rzecz mozesz kliknac na wlasciwosci plyty (w nero) i tam jest zakladka "zamykanie...". I to na temat. Niestety nie mam kompa w domu i nie moge niestety udostostepnic obrazu - tro na pewno by Ci pomoglo.
Pozdrowka
String jest offline  
Stary 08.11.2002, 20:12   #11
lopus
WeldMaster
 
Avatar użytkownika lopus
 
Data rejestracji: 16.08.2001
Posty: 1,246
lopus niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
lopus napisał(a)
Otwórz ten plik MOHAA.iso programem WinISO i zobacz co to jest faktycznieza obraz.Nastepnie masz wyjscie podmontować pod Daemona i wypalic w locie obojetnie jakim progsem,albo użyj programu Alcohol 120% do wyplenia z obrazu
Pisze do ciebie drugi raz :czemu mnie nie posłuchasz --podmontuj pod emulator napedu cdrom np.Daemon i wypal "w locie" w Clone CD albo Alcoholem120,i jeszcze dzis bedziesz w MOHAA zagrywał.
lopus jest offline  
Stary 08.11.2002, 20:42   #12
Dewey
Bywalec
 
Data rejestracji: 08.11.2002
Lokalizacja: Łowicz
Posty: 46
Dewey w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
W Nero zaznaczyłem opcję "No multisession", przeszedłem do FILE-->BURN IMAGE i tam zaznaczyłem "Finalize CD" oraz "Write". Płyta pięknie się nagrała, tylko, że po wejściu na nią jest pusto Aha kiedy na początku wczytywałem .iso wyskoczył komunikat "Foreign image file :teh entered block size does not correspond to the image lenght. The block size may be wrong. Do you want to correct the value or ignore the problem?" Za każdym razem kiedy wypalałem płytkę wciskałem "Ignore", bo tak radzili na głównej stronie "cdrinfo".

lopus słucham Cię uważnie, po prostu myślałem, że uda mi się wypalić tę płytę normalnie. Chciałbym pójść za twoim sposobem, ale nie wiem czy będę umiał. Jeżeli mógłbyś napisać mi krok po kroku jak to zrobić, to będę ogromnie wdzięczny. Aha w MOHAA i tak bym dzisiaj nie pograł bo muszę jeszcze drugie .iso ściągnąć (CD2)

Włączyłem WinISO i udało mi się normalnie wypakować zawartość tego pliku MOHAA CD_1.iso na dysk. Z dysku instalacja idzie bez problemowo tylko oczywiście w połowie prosi abym podał ścieżkę z plikami z drugiego CD. Więc może mógłbym zrobić coś takiego : wypakować pliki z CD1.iso i CD2.iso na dysk za pomocą WinISO do dwóch rożnych folderów i te foldery nagrać normalnie na CD zwykłym sposobem ? Tylko ciekawe czy wszystkie pliki dadzą się nagrać i czy później jak gra będzie domagać się włożenia CD to czy zaakceptuje tak nagraną płytę ?
Dewey jest offline  
Stary 08.11.2002, 21:03   #13
lopus
WeldMaster
 
Avatar użytkownika lopus
 
Data rejestracji: 16.08.2001
Posty: 1,246
lopus niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Jeżeli na dysku znajduje sie ***** to można tak nagrać chociaż nie polecam do niektórych dysków na których nieraz znajduje sciezka audio bo wtedy kicha.
NIe bede już ci mieszał w głowie,sciągnij program Alcohol 120 (jest na cdrinfo)po polsku w 30 dniowa ,po zainstalowaniu przybedzie ci nowy naped wirtualny AXV.Wcodzisz do Alcohola ,klikasz na "szukanie obrazów "wskazujesz gzie masz to iso,jak znajdzie -zamknij pierwsze okno i kliknij prawą myszą na nazwe pliku iso i zamontuj w napedzieAXV
-Pół sukcesu .Nastepnie klikasz na "kreator kopiowania"wskazujesz który naped bedzie kopiowany,ustawiasz w profilu wykryte zabezpieczenie i koniecznie zaznacz "kopiowanie w locie" kliknij dalej i na nastepnej "start" i wypalaj!!
Oczywiscie można nagrywac bezposrednio plik iso klikajac na opcje "kreator nagrywania" i to jest drugi sposób Ufff
I to był właśnie mój 500 post
lopus jest offline  
Stary 08.11.2002, 21:21   #14
Dewey
Bywalec
 
Data rejestracji: 08.11.2002
Lokalizacja: Łowicz
Posty: 46
Dewey w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
lopus zaraz postaram się zrobić to co napisałeś, ale mam jeszcze jedno pytanie. Tylko się nie śmiej Otóż wytłumaczyłeś mi jak wypalić to .iso, ale co z Deamonem i podmontowaniem pod emulatator napędu cdrom ? Czyli co mam jeszcze wykonać (i jak to zrobić) po wypaleniu płyty w Alcoholu ? I czy faktycznie ten Alcohol poprawnie ją wypali skoro nie zrobił tego WinOnCd i Nero ?
Dewey jest offline  
Stary 08.11.2002, 22:17   #15
lopus
WeldMaster
 
Avatar użytkownika lopus
 
Data rejestracji: 16.08.2001
Posty: 1,246
lopus niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Jezeli masz Alcohola to on ma swój emulator napedu,Daemon wtedy nie bedzie ci potrzebny do niczego.
lopus jest offline  
Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone

Teleport


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:31.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.