![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Bywalec
Data rejestracji: 25.12.2003
![]() |
Problem z zamknięciem płyty 700 mb..
Nie wiem co się dzieje :o
Wczoraj przyszedł kumpel, z zielonymi Datexami, wrzucam do nagrywary (Teac 24/10), daje pelne 700, wyskakuje komunikat o zamknieciu plyty, Ok nagrywa sie bezproblemowo i przy 100% - bład - nie udało się zamknać komplikacji :o Nastepnie nagralem ok 600 mb, bez problemu, pozniej znow sprobowalem z zamknieciem - i bład :o Nastepna plytka(400) poszla bez problemu... Soft Nero 5.5.7.2. ... zaznaczam, ze wczesniej na tej wersji nie mialem takiego problemu...przed wczorajszym dniem nic takiego w kompie nie zmienialem..poza dodawaniem i usuwanie wirtualnych napedow,ale watpie zeby to mialo jakis wplyw. Jakie pomysly? ![]() Btw: Aj jusd "powach search button" ![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Stary użytkownik
Zlotowicz
Data rejestracji: 09.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() |
Uaktualnij nero do numeru 5.5.10.54. Wgraj najnowszy bios do nagrywarki. Wgraj równeiż ForceASPI 1.7.
|
![]() |
![]() |
#3 |
Bywalec
![]() |
O ile z tym 1 i 3 trzecim nie będzie problemu..to o wgrywaniu BIOSA nie mam kompletnego pojęcia..może coś bliżej?:\
|
![]() |
![]() |
#4 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 22.02.2004
![]() |
Mam identyczny problem który już opisałem na http://www.windows.home.pl/forum/viewtopic.php?t=8906 więc nie będę sie powtarzał. Proszę o podpowiedź. Punkt pierwszy wykonałem... używam Nero 6 i nadal błąd występuje... z góry dzięki. Pozdrawiam!
|
![]() |
![]() |
#5 |
Maciek: Reaktywacja
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 18.11.2002
![]() |
hmm... moze nagrywarka "zle" widzi koniec plyty, nie wiem jak inaczej to nazwac
![]() ale wlaczcie moze overburning i wpiszecie wartosc np. 82, moze to pomoze ![]() a plyte nagrywaj jako 'Pojedyncza sesja', a tryb zapisu DAO
...yea-ea-ea-ah, yea-ea, I feel hardcore yea-ea-ea-ah, yea-ea, always hardcore... The firmware page - stronka z BIOSami do napędów optycznych Ostatnio zmieniany przez Y@nkee_PL : 22.02.2004 o godz. 15:37 |
![]() |
![]() |
#6 |
Bywalec
![]() |
DAO czy DAO/96?
Ok...ogólnie to Nero uaktualniony na ww. wersję, FroceASPI zainstalowany, funkcje przełączone..zobaczymy, co to da ![]() Będe testował Verbatimki i Platiniumki. |
![]() |
![]() |
#7 |
Maciek: Reaktywacja
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 18.11.2002
![]() |
najzwyklejsze DAO
![]()
#8 |
Guru
Data rejestracji: 29.06.2002
![]() |
przyznam, że ktoś kiedyś z moich znajomych miał problem typu, że miał winde 98 i włączone "Automatyczne powiadomienie o włożeniu". Także nagrywara nagrywała ostatnie sektory i tym samym próbowała ją wystartować... problemem było wyłączenie tej opcji...
#9 |
Bywalec
![]() |
Działa!!! Udało się, nagrało!!!
Wiem, wiem ma zapłon. Ale jakoś ciągle brakowało mi czasu, a raczej chęci ![]() Niemniej dzięki wszystkim za rady i pomoc. Btw: DaO - pliki są zapisywane podczas nagrywania na dysku TaO - pliki są wrzucane automatycznie na CD Czy coś takiego? ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Capo di tutti capi
Data rejestracji: 24.09.2002
![]() |
Witam!
no niestety ale nie... DAO - Disk-At-Once - jest tylko jedna sciezka zamknieta na koncu i nie da sie nic wiecej nagrac, plyta jest pojedyncza sesja TAO - Track-At-Once - pokazdej sciezce jest przerwa i mozliwe jest nagrywanie kolejnych kompilacji, wtedy plyta jest multisesyjna
|
|