![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#1 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 30.03.2002
![]() |
problemy z buforem !!!!!!!!!! POMOCY !!!!!!!!!!
mam nagrywarke lg 16 x 10x 40x
co moze byc przyczyna spadania bufora nagrywarki do 5% (zaczeło to sie dziac juz 3 dni temu nigdy wczesniej tego problemu nie miałem) co bym nie robił instalowałem windowsa kilka razy zmienialem programmy sterowniki dysk trwardy pozyczyłem zainstalowałem nowy stsyetem na nim i to samo sprawdzałem szelki i tez bez skutku wziołem nagrywarke do kumpla i chodzi i miegio bez problemu bufor 99% a u mnie 5% nawet pod lunuxem u 2 kumpla chodzi prawidłowo , sprawdzalismy rownierz zasialacz czy nie ma spadku napieca, sprawdzane byli rownierz kosci pamieci juz z tego wszystkiego podejzewam ze to wina płyty głownej. ale jezeli masz jakis pomysł to chetnie posłucham |
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Forumator
Data rejestracji: 26.02.2002
![]() |
1 Sprawdź czy masz włączone DMA
2 Nagrywarka na SECONDARY IDE (MASTER) sama 3 Najnowsze stery do płyty głównej (jeżeli na chipsecie VIA) oraz jeśli to możliwe UPDATE biosu 4 Zobacz czy oprogramowanie którego używasz w pełni osługuje twoją nagrywarkę |
|
|
|
|
#3 |
|
All Eyez On Me
Data rejestracji: 29.09.2001
![]() ![]() |
Poczytaj sobie na cdrinfo jest taki artykul o buffor underrun.Tam wszystko jest wyjasnione.
Masz powylaczane aplikacje z tla i takie rozne ***y? I nie edytuj swojej wiadomosci. Tylko pisz nizej bo jak ktos wejdzie to nie bedzie wiedzial o co chodzi jak przeedytujesz z 10 razy ten post. |
|
|
|
|
#4 |
|
Nowy na forum
![]() |
to tez nie pomogło
1 Sprawdź czy masz włączone DMA 2 Nagrywarka na SECONDARY IDE (MASTER) sama 3 Najnowsze stery do płyty głównej (jeżeli na chipsecie VIA) oraz jeśli to możliwe UPDATE biosu 4 Zobacz czy oprogramowanie którego używasz w pełni osługuje twoją nagrywarkę |
|
|
|
|
#5 |
|
Nowy na forum
![]() |
dzieki poszuka tego arykułu a aplikacje z tła mam powyłanczane nawet na samym czystm windowsie bez zadnego zbednego oprogramowania tak sie dzieje
|
|
|
|
|
#6 |
|
Wasz Pan i wladca
![]() |
Siema all... mialem ten sam problem... zmienilem BIOSa nagrywarki na 1,01... ktory jest dostepny na CDRinfo w dziale BIOS
Po zmianie BIOSu nie mam zadnych problemow
|
|
|
#7 |
|
All Eyez On Me
![]() ![]() |
Ale widzisz u kolegi wszystko chodzilo, czyli napewno nagrywarka jest sprawna.
Musisz cos poprawic w konfiguracji komputera. Moze kontroler dziabniety? |
|
|
|
|
#8 | |
|
All Eyez On Me
![]() ![]() |
Cytat:
|