Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 11.03.2002, 14:05   #1
Ziutek
Bywalec

Data rejestracji: 14.11.2001
Ziutek w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Esperanzy - Szajs totalny

Jestem zwolennikiem Akossów, bo tanie i dobre płyty zwłaszcza w wersji 16x, natomiast Esperanzy to szajs i lipa że łeb mały. Niby sie nagrywają, ale z odczytem są wielkie problemy, tak więc lepiej mieć je za podstawki na browar.
Powodzenia
Ziutek jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 11.03.2002, 14:47   #2
TVC
www.ds.art.pl

Data rejestracji: 02.05.2001
TVC zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Dobra bede pamietal hehehe)))))
TVC jest offline  
Stary 11.03.2002, 16:23   #3
Mayeranek
Bywalec

Data rejestracji: 05.03.2002
Mayeranek zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
ja używam róznych płyt ale Eseranz jak ognie się boję
Stary 11.03.2002, 16:31   #4
dragal
Forumator

Data rejestracji: 28.02.2002
dragal niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Plyty te nie sa polecenia warte, ale jak ktos chce .....
Stary 11.03.2002, 16:38   #5
grzeniu
XV1100

Data rejestracji: 19.02.2002
grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Ech, gdyby tak producent poczytal to forum.... 8)
Stary 11.03.2002, 16:43   #6
dARIO!
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 01.03.2002
dARIO! zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
a ja tam nagrałem z 200 sztuk bez bólu i chodzą do dziś ...
dARIO! jest offline  
Stary 11.03.2002, 16:58   #7
Kabat
Nowy na forum

Data rejestracji: 05.02.2002
Kabat w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Nie chcę się wyrażac z niemiecka (ale uczmy się języków), tylko do końca nie wiadomo, kto ma rację twierdząc, że takie czy inne płyty są do kitu. Po kilku latach okaże się, czy warto było zapłacić złotówkę, dwie lub więcej za sztukę. Przegrani będą ci, którzy kupili takie płyty już wypalone (czyli zapłacili za zawartość w formie oprogramowania lub muzyki), lub bardziej ci, którzy umieścili na nich ważne dane. Wygrani już są producenci tych płyt i "zawodowi" spawacze sprzedający "wypalone" płyty o różnej, często nielegalnej rozpowszechnianej zawartości. Być może wygrani jesteśmy wszyscy (bo można coś nabyć taniej) i jednocześnie niektórzy również przegrani (bo nic nie jest wieczne).
Podobno złote i czarne płyty są najtrwalsze, ale jest to statystyka: skąd wiadomo, że ich trwałość jest kilkudziesięcioletnia (100 lat!)? Jest to podobna statystyka, jak, na przykład, twardych dysków: średnio 300 tysięcy godzin bezawaryjnej pracy, ale nierzadko uszkodzenie występuje już po 10 tysiącach godzin pracy (lub mniej).
Pozdrawiam w tym katastroficznym nastroju, Kabat.
Kabat jest offline  
Stary 11.03.2002, 16:59   #8
artoor
Forumator

Data rejestracji: 21.11.2001
artoor zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
W wersji x16 są raczej tandetne, bo producentem jest jakieś NAN YEA, czy coś takiego, ale x24 to już Prodisc Technologi i te już są spox. Co do Esperanz, to miałem nawet kiedyś z CMC MAGNETIC (ten sam producent co Verbatim Metal AZO) i były OK.
Pozdro

/ Konfucjusz /
artoor jest offline  
Stary 11.03.2002, 18:53   #9
Pio
Gość

Esparanzy sa cacy i chodzą super. Tylko zalezy jaką się partię trafi. A co do Akoss'ów, to też są dobre, chociaż ostatnio dostałem partię, w której się 40 na 100 wywaliło. W hurtowni się przyznali, że dostali wadliwą partię.

Nie zgadzam się z tym, że Esperanzy to szajs totalny, jak komuś się źle nagrywa, to jego spawara to szajs totalny.

Stary 11.03.2002, 19:36   #10
jacoob
Jacoob Member

Data rejestracji: 31.08.2001
jacoob niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
W większosci wypalam na eperanzach i niemogę narzekać,tak ze 300 już poszło i jak narazie jedna wadliwa (gry dane audio psx) ja niebęde na nie narzekał mnie nie zawiodły.

Pozdrowienia
jacoob jest offline  
Stary 11.03.2002, 19:36   #11
Marcel
Bywalec

Data rejestracji: 08.02.2002
Marcel zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Przyłączam się do opinii, że Esperanza ma beznadziejne płyki!!!
Marcel jest offline  
Stary 11.03.2002, 20:25   #12
jacoob
Jacoob Member

Data rejestracji: 31.08.2001
jacoob niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
całkiem interesujace, ludzie mówcie czemu one nie są warte polecenia, może ja niezwracam na coś uwagi skoro tyle osób niepoleca a mnie niezawiodły.

Pozdrowienia
jacoob jest offline  
Stary 11.03.2002, 21:35   #13
Misiek4
____

Data rejestracji: 26.05.2000
Misiek4 jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Misiek4 jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Misiek4 jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
Powiem Wam, ze nagrywam na zielonych Esperanzach 700 MB od 2 lat. W miedzyczasie nagralem ich calkiem sporo i nigdy nie mialem z nimi zadnego problemu. Dodam, ze praktycznie w kazdej recenzji nagrywarek przy zapisie korzystamy wlasnie z tych plyt.

Pozdrawiam
Misiek4
Misiek4 jest offline  
Stary 11.03.2002, 23:12   #14
Pio
Gość

popieram Miśka4. Esperanzy rządzą.

Stary 12.03.2002, 10:15   #15
IGI
Bywalec

Data rejestracji: 06.03.2002
IGI w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
pomimo ze sprzet nagrywa mi na nawet najwiekszym szajsie (te srebrne bez nadruku ) to ja i tak nagrywam na verbatimach ep albo metal azo bo wole wziac za plytke zlotowke wiecej a przynajmiej ludzie mi nie przychodza ze im cdrom nie chce ich czytac albo ze to srebrne im odpadlo )) A jak archiwizuje dane dla siebie to tez wole je trzymac na verbatimce niz na jakiejs esperanzie
(mam kilka takich ale to raczej w celach edukacyjnych)
Dla mnie duzo wazniejsza jest gorna czesc plyty gdyz ona jest najbardziej podatna na uszkodzenia (o nia dbamy najmiej) no i jakosc samego plastiku tzn jego twardosc bo sa plyty ktore sie rysuja od samego czyszczenia flanelowa szmatka i sa takie ktore po wykonaniu 40 obrotow na tacce napedu maja niezauwazalne rysy
z drugiej stony jednak malo ktora plyta wytrzyma do konca swojej zywotnosci gdyz wczesniej zdazymy ja porysowac
IGI jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: