![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 25.07.2005
![]() |
LG 4163B Problem z odczytem
Witam serdecznie. Jakiś miesiąc temu wgrałem bios A105 i od tego momentu coś się zaczeło dziać.
Główny problem polega na tym iż po włączeniu komputera i włożeniu czystj płyty DVD-R - np. Verbatim, napęd nie jest w stanie odczytać płyty, nie mogę uzyyskać informacji o nośniku i wyświetla się napis " trwa oczekiwanie na odpowiedź napędu" (coś w tym stylu). I tak po teście kilku płytek nic. Następnie wkładam do napędu nagrana płyte DVD, wyjmuje i wkładam czystą i działa !!! Efekt jest taki jak by trzeba było "odblokować" nagrywanie płyt poprzez włożenie wcześniej nagranego nośnika. Jeśli Macie jakieś pomysły piszcie. Pozdrawiam |
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Forumator
Data rejestracji: 24.01.2005
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Dziwne jest to co piszesz. Jestes pewien, ze to wina firmware'u?
Sam siedze na A105 i zadnych problemow nie mam. Pozdrawiam Adach |
|
|
|
|
#3 |
|
Technik Informatyk
Data rejestracji: 22.01.2005
![]() |
Sprawdz naped na jakims dobrym sprzecie w ktorym jest firmowy zasilacz lub przynajmniej taki co trzyma dobrze napiecia, te lg nie lubia slabego napiecia
|
|
|
|
|
#4 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 25.07.2005
![]() |
Co do zasilacza jest to maszynka półroczna firmy qltec - nie pamietam modelu - aczkolwiek kosztował nie małe pięniądze i jest to dość sprawne urządzenie.
Co do pytanie czy to firmware - nic innego mi do głowy nie przychodzi gdyż właśnie po zrobieniu upgrade'u takie cudeńka zaczęły mnie nawiedzać. Przyznam że jakoś specjalnie mnie to nie dobija, jednak chciałbym to naprawić. Chyba że ma to coś wspólnego z upgradem biosu płyty głównej ? Ojj to sam sobie teraz zadałem to pytanie , musze posprawdzać ustawienia w biosie.
|
|
|
|
|
#5 |
|
Technik Informatyk
Data rejestracji: 22.01.2005
![]() |
Wiesz widzialem rozne ceny w sklepach np w optimusie najtanszy zasilacz firmy megabajt kosztuje 60zl a w hurtowni jakies 20zl oczywiscie to jest zasialcz do niczego, naprawialem taki komputer gdzie byl wlasnie taki zasilacz, nagrywarka poszla do serwisu i nowy zasilacz trzeba bylo dac, co do update plyty glownej raczej nie powinno to byc przyczyna nie czytania plyt, ale zawsze mozna wrocic do poprzedniej wersji biosu, robisz tak samo jak bys wgrywal nowy chyba ze plyta nie chce to jedyne wyjscie to wgrac bios z dosa majac plik BIN
Ten twoj zasilacz tez nie jest z najlepszej polki, najlepiej sprawdz napiecia w programie everest, speedfan czy poprostu w biosie Ostatnio zmieniany przez Bródka : 22.05.2006 o godz. 14:46 |
|
|
![]() |
|
|