![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 14.09.2003
![]() |
Witam
Mam poważny problem z moją nagrywarką, mam nagrywarkę LG: CD-RW GCE-8520B, CD-RW 52x/24x/52x. Niestety nero jej nie widzi i w wyborze nagrywarki pisze tylko "image recorder", nie wiem co jest grane.Aha ale w CloneCD wszystko jest OK tylko że płyta (48x) nagrywa się 20min), sprzęt jest raczej dobry bo 3razy był wymieniamy. Mam Windowsa Me. Duron 1000, 256ram. Nagrywarka jest połaczona na jednej taśmie z cd-romem, cdrw jest ustawiona jako master. Ale nawet jak odłączyłem cd-rom i nagrywarka była na jednej tasmie to i tak nie działało. Wiem że jeden z użytowników miał ten problem na Win XP. PROSZĘ POMOCY, jeżeli ktogolwiek może mi pomóc będe BARDZO wdzięczny. Pozdrawiam Mondex |
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
All Eyez On Me
Data rejestracji: 29.09.2001
![]() ![]() |
a) zainstaluj najnowsze nero
b) miedzy innymi sprawdz czy masz wlaczone dma to na poczatek. C) poczytaj artykul o nagrywaniu pod systemami 98(jest na stronie glownej) i przejrzyj poprzednie posty |
|
|
|
|
#3 |
|
Nowy na forum
![]() |
Witam
Przeglądałem inne posty ale to nic nie dało ![]() Mam Nero 5.5.9.9, DMA włączony. Co to by mogło jeszcze być?? Pozdrawiam |
|
|
|
|
#4 | |
|
All Eyez On Me
Data rejestracji: 29.09.2001
![]() ![]() |
Cytat:
Sa nowsze wersje. Nie wiem od ktorego numeru nero obsluguje twoj naped.Musisz sam to sprawdzic. Co do predkosci nagrywania to masz za malo danych. Nie wiem moze ci jakis antyvirus chodzi w tle itp. Dlatego radze przejrzec poprzednie posty napewno bylo to juz omawiane. Nie ty jeden miales takie problemy. Wiec lepij napisz co zrobiles juz w kierunku poprawienia tego problemu to wtedy bedzie wieksza mozliwosc aby znalezc rozwiazanie |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 31.07.2003
![]() |
Sprawdź Nero infotool czy wszystko w porządku z ASPI. Jeżeli nie to przeinstaluj Nero i (lub) wgraj ForceASPI. Czy przypadkiem nie instalowałeś jakiegoś innego oprogramowania do nagrywania? Jeżeli nic nie pomogło to spróbuj przeinstalować windowsa (jeżeli to Win Me nie jest legalne to spróbuj Win98 lub XP).
|
|
|
#6 |
|
lub po prostu Paput
Data rejestracji: 07.03.2002
![]() |
I pamietaj o FixASPI.
|
|
|
|
|
#7 |
|
Koordynator
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 03.03.2003
![]() |
odlacz naped [w panelu sterowania] zrestartuj i podlacz jeszcze raz .. moze to cos da
przypadkiem nie masz plyty glownej MSI ??
|
|
#8 |
|
Nowy na forum
![]() |
Witam
Wszystko sprawdzałem i nic. Chyba będe musiał skąbinować nowe nero (jeżeli ktoś ma to prosze pisać mondex@poczta.onet.pl). Najdziwniejsze jest to że w clone jest wszystko OK (oprucz tego że płyta nagrywa sie 20min). Pozdrawiam |
|
|
|
|
#9 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 18.09.2003
![]() |
To problem z Nero. Ja miałem tą samą sytuację. Musisz zainstalować koniecznie nowsze Nero,najlepiej 6, ale uwazaj wersja 6.0.0.15 zawiera błedy i nie pozwala na wypalanie płyt ok. 700 MB (wina programu).
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Stary użytkownik
Zlotowicz
Data rejestracji: 09.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Nowy na forum
![]() |
Witam
No wszystko jest już OK, wystarczyło zainstalować nero 6 i po problemie ![]() Dziękuje wszystkim którzy chcieli mi pomóc. Pozdrawiam |
|
|
![]() |
|
|