Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 13.07.2004, 12:12   #1
memorando
Młody żonkoś

Data rejestracji: 02.02.2003
memorando zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
prosba o wyrażenie opini

Czy nosniki esperanza złote i datex zielony są nosnikami dobrymi?? pozatym z jaka prędkością maksymalna na nich palic aby osiagnąć najwyższą jakość wypalania?? pozdrawiam

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 13.07.2004, 12:20   #2
MacGyver
Team Member

Data rejestracji: 14.05.2002
MacGyver jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>MacGyver jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>MacGyver jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Ja nagrywam na esperanzach filmy od paru miesięcy i powiem, że jakość tych płyt została poprawiona. Co do Datexów to się do nich nieprzekonałem i już na nich nie nagrywam...
Stary 13.07.2004, 13:04   #3
Mily_
Formatowiec...

Data rejestracji: 03.08.2003
Mily_ zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Ja na datexach zielonych nagrywam AudioCD i musze powiedziec że ani nowa wieża (ma jakieś 2 miechy) ani stara (5 lat) nie ma z nimi problemów. Na esperanzach nagrywam czasem dane i też nuie mam zastrzeżeń. Datexy wypalam 8x i piosenki brzmią bardzi dobrze natomiast dane jade na maxam czyli 52x i też nie mam zastrzeżeń.
bardziej podniecające i interesujące"
Donna Watsonon
Mily_ jest offline  
Stary 13.07.2004, 15:16   #4
Maciej
.:Esin Member:.
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 31.12.2002
Maciej niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>Maciej niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
esperanza to b.dobre płytki nagrywają się bardzo dobrze z małą ilością błędów C1.
Stary 13.07.2004, 15:29   #5
kodziu
^_^ czekam na bana ;)

Data rejestracji: 05.03.2004
kodziu zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Ja na Datexy nagrywam filmy, Jade 24 ponieważ przy wiekszej predkosci czasem potrafi zwalić się płyta. Ale to w zupełności wystarcza. Jeest bardzo dobra jakośc nagrania przynajmiej. A co do esperanzy-zadnych zastrzeżeń.
Ostatnio nagrywałem na datexy z napisem EU, kto wie co to znaczy?? Wydawały się jakieś lepsze.
kodziu jest offline  
Stary 19.07.2004, 13:56   #6
baku
Bywalec

Data rejestracji: 13.07.2004
baku zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Europa
Stary 19.07.2004, 14:13   #7
memorando
Młody żonkoś

kupilem esperanze silver blue, silver silver , i dj audio . powiem tak dj audio na 2 jedna zwalona przy razy 12 a druga którą palilem 16 wyśmienicie się wypalila. co moze być przyczyną?
Stary 19.07.2004, 14:15   #8
nimal
Author
Zlotowicz

Data rejestracji: 29.03.2003
nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
przypadek , predkosc spoza indexu, interwencja boska, jakis soft w tle cos trzepnol porzadnie, wadliwy egzemplarz...
nimal jest offline  
Stary 19.07.2004, 16:16   #9
SEBAW
Stary użytkownik
Zlotowicz

Data rejestracji: 09.06.2002
SEBAW jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>SEBAW jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>SEBAW jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>SEBAW jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
Cytat:
Napisany przez Maciej
esperanza to b.dobre płytki nagrywają się bardzo dobrze z małą ilością błędów C1.
Ja bym się z tym do końca nie zgodził. Są różne odmiany tych płytk, więc to trzeba wziąć pod uwagę.
Dla mnie te płyty są "dobre", ale nie b.db.
SEBAW jest offline  
Stary 19.07.2004, 16:30   #10
smykus_likas
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 22.07.2003
smykus_likas zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Jak dwa miesiace temu dostalem zwrot 2000 plyt "boskiej" Esperanzy, powiedzialem NO WAY! Juz nie zamawiam do hurtu
Stary 19.07.2004, 16:49   #11
grzeniu
XV1100

Data rejestracji: 19.02.2002
grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Napisany przez smykus_likas
Jak dwa miesiace temu dostalem zwrot 2000 plyt "boskiej" Esperanzy, powiedzialem NO WAY! Juz nie zamawiam do hurtu
Otoz to! Byc moze ktorys ich rodzaj jest dobry, ale to ponad moje nerwy zeby ustalac droga prob i bledow ktory. 8)
Stary 19.07.2004, 16:51   #12
bakupl
Banned

Data rejestracji: 29.03.2004
bakupl w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Ja tam sentymentow do esperanzy nie czuje... nie używam, bo kiedys nagrywałem i mi sie nie spodobało ... Używam wyłacznie TDK oraz Verbatim
bakupl jest offline  
Stary 19.07.2004, 16:59   #13
memorando
Młody żonkoś

qrcze te silver blue są lepsze od datexów niedość że błędów malo na razy 32 to jeszcze daja się czytać na moim testowym cdromie litka zobaczymy za pół roku mam plytki hawka palone na maxa półtorej roku temu są czytane a mam mmore imation po pół roku nic ich nieczyta w każdym dobre są espery azle datexy dobre na razy 24 palenie
Stary 19.07.2004, 17:00   #14
memorando
Młody żonkoś

Jak by ktoś chciał zrobię w nocy testy datexów esperanz różnych(silver-blue, silver-silver, dj audio(podobne do tych gramofonowych od verbatima) i sony (sonycdki mają erorów 18 w/g kproba) mam nawet verbci kilka ale dvd

Ostatnio zmieniany przez memorando : 19.07.2004 o godz. 17:09
memorando jest offline  
Stary 19.07.2004, 17:43   #15
echoo
Organista za 2300

Data rejestracji: 17.12.2002
echoo zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Wiele razy już poruszany był temat wyższośsi płyt X nad Y i ciągle powtarzają się Esperanzy, Akosy, Datexy, MMore itp. chłam (bez obrazy). Czy nie znacie takich firm jak: Sony, TDK, Dysan? Różnica w cenie jest niewielka (50 szt. Esperanzy za 50 zł kontra 50 szt. TDK za 60 zł ). Uwierzcie mi że warto, bo o ile zaraz po nagraniu nie widać różnicy, to za rok lub kilka lat może być ona znacząca i "tańsze" płytki mogą być już nieczytelne. Ja musiałem już wyrzucić kilka starszych tańszych płytek bo nie mogłem ich odczytać, a na innych Nero pokazuje już "żółte" sektory których wcześniej nie było. Natomiast markowe płytki są 100% ok. A jaka jest cena waszych danych?

priv
echoo jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: