Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 29.09.2001, 20:25   #1
Jabba the Hutt
Lord of the Sword
Zlotowicz

Avatar użytkownika Jabba the Hutt

Data rejestracji: 06.04.2002
Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Problemy z Teac W516EB - part 3 - CDR Audio - HELP !

Witam !

Oto kolejna część moich zwierzeń o walce z nagrywarką Teac 16/10/40 W516EB.

Zgodnie z sugestią Bogdana użyłem Nero 5.5.1.8. Ten kopiuje płytki Audio, także jako Copy CD. Zarówno z CD ROMu jak i z nagrywarki. Zamierzam go zupdatować do wersji 5.5.4.0. Czy słusznie Poradźcie.

Nero jednak to nie CLONE CD . Czy kopiujac nim (NERO) płyty pracuję w DAO-RAW ? Mam więc kopie 1:1 czy nie ?Zaznaczam,ze nie chodzi mi o kopie zabezpieczonych gier ale CD(CDR)-Audio (choć one też ostatnio bywają zabezpieczane, ale chyba nie te z muzyką elektroniczną).

Kopiowanie CDRWinem 4.0A (Ferbruary 2001) w wypadku kopii CD ROM - CDRW (nie on the fly) zwykle kończy się powodzeniem. Natomiast kopiowanie :
CDRW - IMAGE -CDRW daje wynikową płytę nie do odczytu w CD Playerze i systemie. Ten sam program w wypadku Yamahy działał dobrze.

CLONE CD (starszy i nowszy), jak już wspominałem, daje "grające" CDRy Audio ale występuje problem "migania" cyferek upływu czasu na wyświetlaczu (displeju). Czy ktoś spotkał się z takim problemem ?

Zamierzam przeinstalować Windoze 98 SE PL. Szykuję się do tego jak Amerykanie do złapania Bin Ladena - ogromna operacja logistyczna

Pomóżta coś jak możeta. Może komus coś się narodzi w głowie. Moja konfiguracja :
IDE 1 - HDD (Master) i CDRW (Slave)
IDE 2 - CD ROM (Master)

Celeron 400,256 MB RAM, płyta Gigabyte BX (UDMA 33),
HDD 20 MB (UDMA 66). Kiedy CDRW chodzi razem z HDD, UDMA nie daje się włączyć ale pod NERO nagrywa.

Pozdrawiam

P.S. Bogdan, dzięki za zainteresowanie.
Jabba the Hutt jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 30.09.2001, 08:35   #2
bgn
`

Data rejestracji: 10.08.2001
bgn niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
aha. musisz wlaczyc UMDA - bo to przecie nagrywarka IDE umda2
bgn jest offline  
Stary 30.09.2001, 08:49   #3
bgn
`

posty mialy byc w odwrotnej kolejnosci - ale cos mi sie porypało.
Zaintrygowany twoimi problemami nagrałem na próbę "klonikiem" dwie płytki audio x10 ( bo takie mam CRRW) i jest ok. To chyba cos z clonem, bo nimy dlaczego mialby zle nagrywac. Ja bym sprobowal wywalic clona i z rejestru tez i zainstalawac ponownie. Obecnie uzywam 3.8
z numerami:
Serial: 1076130-1-1644090717-3192758360
User : Clairol Fisco.
Sprzęt mamy podobny, ja mam mniej Ramu, ale nagrywarka chodzi jako master na drugim kanale i po wlaczonym umda w biosie zglasza sie jako UMDA-2
i tak powinno byc
Przecie kurde to nie ma prawa nie chodzic porzadnie
( ps. nic nie wgrywalem do plyty, aktualizowalem tylko aspi - pobralem z cdrinfo i już)
bgn jest offline  
Stary 30.09.2001, 09:48   #4
Nol
TDI
Zlotowicz

Data rejestracji: 23.09.2001
Nol zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
jezeli chodzi o sama konfiguracje to IDE1: dysk (master) i CD-ROM (slave) IDE2: CDRW (master)
tak jest lepiej, zwlaszcza kiedy nagrywasz jakies dane z dysku
Nol jest offline  
Stary 30.09.2001, 12:05   #5
Jabba the Hutt
Lord of the Sword
Zlotowicz

Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Nol (30-09-2001 09:48):
jezeli chodzi o sama konfiguracje to IDE1: dysk (master) i CD-ROM (slave) IDE2: CDRW (master)
tak jest lepiej, zwlaszcza kiedy nagrywasz jakies dane z dysku
Miałem problemy z konfiguracją :
IDE1 : HDD (Master)
IDE2 : CDRW : Master i CD ROM : Slave

Komp źle się bootował, nie wykrywał CD ROMu. Dlatego mam taki układ z CD RW jako Slave na IDE1. Ale spróbuję konfiguracji wspomnianej przez Ciebie.
Dzieki
Stary 30.09.2001, 12:13   #6
Jabba the Hutt
Lord of the Sword
Zlotowicz

Cytat:
Bogdan (30-09-2001 08:49):
Zaintrygowany twoimi problemami nagrałem na próbę "klonikiem" dwie płytki audio x10 ( bo takie mam CRRW) i jest ok. To chyba cos z clonem, bo nimy dlaczego mialby zle nagrywac. Ja bym sprobowal wywalic clona i z rejestru tez i zainstalawac ponownie. Obecnie uzywam 3.8
z numerami:
Sprzęt mamy podobny, ja mam mniej Ramu, ale nagrywarka chodzi jako master na drugim kanale i po wlaczonym umda w biosie zglasza sie jako UMDA-2
i tak powinno byc
( ps. nic nie wgrywalem do plyty, aktualizowalem tylko aspi - pobralem z cdrinfo i już)
Spróbuje z CLONE 3.8 i Twoim serialem. Z tym wywalaniem Clone też coś jest..
Wywalam CLONE CLEAN a w RegClean dalej widzi, ze śmiecie po Clone sa. I Reg Clean też czyści.

Wczoraj zainstalowałem na próbę Blind Write 0.99.2.1 . Bardziej przez ciekawośc. Ten program nie ma mojej nagrywarki w swojej bazie ale płytę audio skopiował (Blind Read) i nagrał (Blind Write) prawidłowo. niemniej jest to program-ciekawostka a nie narzędzie codzienne.

Postaram się przestawić konfigurację w IDE1/IDE2. Ale Windozę i tak musze przeinstalować. Dawno tego nie robiłem. Tylko odswieżałem.

Dzieki za rady.
Stary 30.09.2001, 12:30   #7
bgn
`

ja tam jestem konserwatywny. Uruchamiam regedit
kaze mu znalexc klucz Elaborate Bytes i wywalem wszystko co mi znajdzie. Regcleana nie lubie ( tak jak surówek)- co nie znaczy ze jest niedobry
bgn jest offline  
Stary 30.09.2001, 12:34   #8
bgn
`

PS - ja mam taka konfiguracje o ktorej pisal Nol
bgn jest offline  
Stary 01.10.2001, 00:41   #9
Jabba the Hutt
Lord of the Sword
Zlotowicz

Cytat:
Bogdan (30-09-2001 08:49):
z numerami:
i tak powinno byc
Ha ! Osiągnąłem chyba pewien sukces ! Idąc za radą Bogdana, zdeinstalowałem CLONE CD, wyczyściłem rejestry najpierw RegEditem, potem poprawiłem RegCleanerem a na końcu zapuściłem mikrosoftowy RegClean.
Po tych operacjach zainstalowałem CLone CD w wersji 3.0.8.2 PL. Po instalacji , skorzystałem z podesłanego numerka i nazwy (THX !) . Zaniepokoił mnie co prawda komunikat programu,ze czas 21 dniowej próby skończył się,ale wpisałem odpowiednie dane i program ruszył.

Potem wykonałem normalny zabieg. Kopiowanie płytki nagrywarką na HDD. Włączone opcje odczytu subkanałów Audio i Data. Płyta była z indeksami ! Potem czysty CDR do nagrywarki i jazda ! Kopia x4 wykonana i do CD Playera Pioneer PDS 505. I tu SZOK ! Płyta gra, cyferki czasu spokojnie idą do przodu. Muzyka gra. Zrobiłem w podobny sposób kopię drugiej płytki, tym razem już kopii CDR. Wynik podobny. Gra, czas biegnie normalnie. Musze jeszcze porównać kopie i orginał pod wzgledem muzycznym i jakości ale to juz jutro... W każdym razie coś odpadło. A więc Clone potrafi robić numery.

Dzięki za zainteresowanie i pomoc ! Na pewno napisze o moich dalszych próbach i ich wynikach.

Przy okazji jeszcze pytanie : Czy warto włączać w Clone CD opcję "kalibracji lasera" ?
Bogdan, czy zmieniasz Clone na wersję 3.0.9.1 czy zostajesz przy starej ? Może tak jest pewniej ?

Pozdrawiam
Stary 01.10.2001, 07:39   #10
bgn
`

jesli on pokazal te 21 - to znaczy, ze sie nie zarejestrowal poprawnie, czyli cos mu z wpisow zostalo. Nie pozostaje nic innego jak szukac nogo craka lub seriala.
jesli chodzi o 3.9 to go nie instaluje dopuki 3.8 chodzi poprawnie - bo najwieksze roznice jakie widziale, to byly dodanie nowego nagrywarki do obslugi przez "klonika"
Jesli ci wywali sie- to szukaj nowego numeru > Ja mam takie miejsce, gdzie zagladam w pierwszej kolejnosci:
http://www.cracks.am/main.html
pozdrowienia
bgn jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: