![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#16 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 12.09.2002
![]() |
kiedys byly plyty audio po 20zł i CDR do komputera po 7zł, nagrywałem nagrywarką audio plyty CDR i to tez ponoć bylo niemożliwe.
spróbuj wlozyć płyte CDRW, niech nagrywarka ją odczyta a potem podmienic ją na CDR. przecierz kazde urządzenie odczytuje rekord startowy plyty tylko raz !!! po zamknieciu. w przypadku nagrywarek audi philipsa wystarczylo po zamknięciu kieszeni otworzyć ją nożem. nie wiem jaką masz nagrywarkę i jak to zrobić ale moze się udać żeby wymusić start lasera. myślę że ci się uda. Piotrek |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#17 | |
Nowy na forum
![]() |
Re: Program do zamazywania CDR (wipe disk) ?
Cytat:
spróbuj wlozyć płyte CDRW, niech nagrywarka ją odczyta a potem podmienic ją na CDR. przecierz kazde urządzenie odczytuje rekord startowy plyty tylko raz !!! po zamknieciu kieszeni. w przypadku nagrywarek audio philipsa wystarczylo po zamknięciu kieszeni otworzyć ją nożem i zamknac recznie. nie wiem jaką masz nagrywarkę i jak to zrobić ale moze się udać żeby wymusić start lasera. myślę że bedzie OK a przynajmniej tego ci życzę. Piotrek |
|
![]() |
![]() |
#18 |
Nowy na forum
![]() |
Potrzeba jest prozaiczna, bez zmiany cech zewnętrznych płyty trzeba trwale zniszczyć zapisaną informację. Należy to najlepiej zrobić automatycznie i bez wiedzy użytkownika. Taki specyficzny rodzaj zabezpieczenia absolutnego.
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Gość
|
Cytat:
|
|
![]() |
#20 |
Nowy na forum
![]() |
Yahol.
Wyobraź sobie program instalujacy pakiety kodów dostępu. Potrafi on rozpoznać czy jest uruchamiany z nagrywarki czy z czytnika. W przypadku wykrycia że z czytnika odmawia dalszej współpracy, jeżeli z nagrywarki to instaluje pojedynczy pakiet kodów a następnie niszczy resztę i sam siebie. ![]() Pozdro. PS. Oczywiście to tylko przybliżenie. |
![]() |
![]() |
#21 |
Gość
|
Strasznie to zagmatwane!
Sprobuj zarobic taka zabawke na dyskietke: 1. uruchom odczyt z A: 2. zainstaluj z A: 3. sformatuj A: jezeli ci sie to uda, to masz juz polowe sukcesu! ale...automatyczne kasowanie klasycznej plyty CDR,to raczej nie przejdzie! podejrzewam, ze strukura CDR nie pozwoli na to! i na dodatek CDRW rozpozna przeciez plyte jako klasyczna CDR a nie CDRW! jak podmienisz rozpoznawanie plyty? PS: samoniszcace CDR- zdaje sie ze wkraczamy w swiat Gibsona i Dicka! |
![]() |
|
|