Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 03.09.2002, 19:51   #1
dafi
Gość

zabezpieczenie plyty

mam pytanko. jak zabezpieczyc plyte, np. z plikiem avi, aby nie mozna pylo, ani jej skopiowac, ani jej przegrac na dysk [zrobić obrazu oraz przegrac samego pliku]? jezeli znacie jakis dobry program lub jakies sposoby to prosze o pomoc

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 03.09.2002, 19:57   #2
dafi
Gość

juz mam

juz znalazlem: program safelock
chyba ze znacie cos lepszego to piszcie

Stary 03.09.2002, 20:10   #3
Druss
Costam

Data rejestracji: 20.05.2002
Druss zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Ja znam program nazywa sie merta protector super plus, poszukaj jest extra, naprawde warto, zaden rw tego nie przeczyta.
Druss jest offline  
Stary 03.09.2002, 21:55   #4
-=KoWaLiK=-
Gość

Re: zabezpieczenie plyty

Cytat:
dafi napisa***322;(a)
mam pytanko. jak zabezpieczyc plyte, np. z plikiem avi, aby nie mozna pylo, ani jej skopiowac, ani jej przegrac na dysk [zrobić obrazu oraz przegrac samego pliku]? jezeli znacie jakis dobry program lub jakies sposoby to prosze o pomoc

Proponuje takowe pytania to raczej wysylac do Kasi z Bravo, ups... sorrki ponoc Kasia juz tam nie pisze. Kolego, pomyliles forum czy jak... ?

Stary 03.09.2002, 22:30   #5
QBUS
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 26.08.2002
QBUS zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Druss napisa***322;(a)
Ja znam program nazywa sie merta protector super plus, poszukaj jest extra, naprawde warto, zaden rw tego nie przeczyta.
No ale zwykly CD-ROM musi (no chyba, ze ma to byc super skuteczne zabezpieczenie :-D) . IMHO zabezpieczanie plyt z plikami AVI jest bez sensu - mozna zawsze przegrac film na dysk, a stamtad juz chulaj dusza na plytke...
QBUS jest offline  
Stary 03.09.2002, 23:04   #6
woitas
αρχή

Data rejestracji: 16.06.2001
woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
Cytat:
QBUS napisa***322;(a)

No ale zwykly CD-ROM musi (no chyba, ze ma to byc super skuteczne zabezpieczenie :-D) . IMHO zabezpieczanie plyt z plikami AVI jest bez sensu - mozna zawsze przegrac film na dysk, a stamtad juz chulaj dusza na plytke...
wlasnie ze po poczestunku Safelockiem nie idzie zgrac na dysk...

woitas jest offline  
Stary 03.09.2002, 23:12   #7
Nikita_Bennet
staruszek

Avatar użytkownika Nikita_Bennet

Data rejestracji: 02.06.2001
Nikita_Bennet zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Re: zabezpieczenie plyty

Cytat:
mam pytanko. jak zabezpieczyc plyte, np. z plikiem avi, aby nie mozna pylo, ani jej skopiowac, ani jej przegrac na dysk [zrobić obrazu oraz przegrac samego pliku]?
nie wiem jak innych foorumowiczow ale mnie to pytaie przesladuje jak sen w ktorym gonia mnie goscie z BSA (czy jak tam ich zwa).
co 2 tyg. ktos o to pyta - prosze sprobowac opcji
szukaj
Nikita_Bennet jest offline  
Stary 03.09.2002, 23:24   #8
ZiP
Wyjadacz

Data rejestracji: 09.05.2002
ZiP zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Stosujcie "płyty" Akoss, które się same zabezpieczają w najmniej porządanym momencie. Takiej "płyty" nie odczyta żaden sprzęt, a w najgorszy wypadku będzie czytać jak LaserLock'a (nawet kilka dni...). Niektóre Akossy są już zabezpieczone jeszcze przed zapisem, tak więc nie da się ich nawet nagrać.

:-D :-D :o
Stary 03.09.2002, 23:27   #9
QBUS
Wyjadacz ;)

Cytat:
woitas napisa***322;(a)

wlasnie ze po poczestunku Safelockiem nie idzie zgrac na dysk...
VirtualDUB sobie poradzi jesli tylko bedzie mogl otworzyc plik - potem dajesz tylko Direct Stream Copy i zapisuje na dysk do nowego pliku strumien video i audio... Nie ma bata.. kazde zabezpieczenie da sie obejsc.
QBUS jest offline  
Stary 03.09.2002, 23:33   #10
ZiP
Wyjadacz

Data rejestracji: 09.05.2002
ZiP zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
QBUS napisa***322;(a)

VirtualDUB sobie poradzi jesli tylko bedzie mogl otworzyc plik - potem dajesz tylko Direct Stream Copy i zapisuje na dysk do nowego pliku strumien video i audio... Nie ma bata.. kazde zabezpieczenie da sie obejsc.
No właśnie, chodzi o to, żeby plik dało się odczytać, ale NIE skopiować. A to jest już bardzo trudne (pomijam tu pliki exe, które weryfikują legalność płyty, bo przecież avi to nie plik wykonywalny in nic nie sprawdzi - jak się da odczytać, to i skopiować też). Niech mnie Koli poprawi, jeśli się mylę.
Stary 03.09.2002, 23:50   #11
/||\aster
Gość

A ja na to jak na lato. :-D :-D :-D

Stary 04.09.2002, 00:15   #12
bas
MAJSTER zlotowy

Data rejestracji: 16.05.2002
bas niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Re: Re: zabezpieczenie plyty

Cytat:
Nikita_Bennet napisa***322;(a)

nie wiem jak innych foorumowiczow ale mnie to pytaie przesladuje jak sen w ktorym gonia mnie goscie z BSA (czy jak tam ich zwa).
co 2 tyg. ktos o to pyta - prosze sprobowac opcji
szukaj
To fakt, ale jakby użył opcji "szukaj"(ktoś wie co to za opcja?), przeczytał by kilka moich postów z odesłaniem do zaiks'u i kilkadziesiąt albo kilkaset podobnych.
Aby nie rozpoczynać kolejnej przepychanki pod tytułem, że trzeba umieć zabezpieczać, żeby łamać zabezpieczenia, postanowiłem nie pisać tym razem, że odsyłam do zaiksu.
Stary 04.09.2002, 01:08   #13
miernik
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 16.06.2002
miernik w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
ZiP napisa***322;(a)
Stosujcie "płyty" Akoss, które się same zabezpieczają w najmniej porządanym momencie. Takiej "płyty" nie odczyta żaden sprzęt, a w najgorszy wypadku będzie czytać jak LaserLock'a (nawet kilka dni...). Niektóre Akossy są już zabezpieczone jeszcze przed zapisem, tak więc nie da się ich nawet nagrać.

:-D :-D :o
ZIP ! Ty to masz łeb :-D
miernik jest offline  
Stary 04.09.2002, 11:26   #14
QBUS
Wyjadacz ;)

Cytat:
ZiP napisa***322;(a)

No właśnie, chodzi o to, żeby plik dało się odczytać, ale NIE skopiować. A to jest już bardzo trudne (pomijam tu pliki exe, które weryfikują legalność płyty, bo przecież avi to nie plik wykonywalny in nic nie sprawdzi - jak się da odczytać, to i skopiować też). Niech mnie Koli poprawi, jeśli się mylę.
Jezeli plik da sie odczytac to rowniez da sie skopiowac... Nie ma Bola - kopiowanie to nic innego jak odczyt do bufora i pozniejsze zapisanie w inne miejsce...
QBUS jest offline  
Stary 04.09.2002, 11:50   #15
PL
Bywalec

Data rejestracji: 30.08.2002
PL w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Zawsze idzi obejść zabespieczenie prędzej lub póżniej.:-D :-D
PL jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: