Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 29.10.2003, 12:27   #16
frog
Żabol

Data rejestracji: 27.04.2003
frog niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
KarolluZ napisa***322;(a)
dzięki za ziarnko nadziei FROG . Ale brejdka mnie wkurza bo ma kase i kupuje coś do kompa... inaczej mówiąc narzuca mi coś, a ja muszę na tym pracować... z miłą chęcią wziałbym już jakiegoś GeForce 4, który by miał minimum 128 DDR, ale różnica pomiędzy 64 DDR a 128 DDR to około 100 zł... Więc niestety nie miałem tyle... ale ciągle się dziwie, że było napisane, że on jest na AGP x4/x8, a ja mam w kompie AGP x2... dziwne... kolega coś mówił, że karta może być na AGP x8 a u mnie będzie góra chodziła na AGP x2.... czy to prawda !?
No tak bedzie dzialal jako AGPx2. AGP sa kompatybline w TYL czyli do tych wolniejszych wiec niepowinienes miec zadnych problemow.A co do kart ze 128MB no to tez chwilowo nie mam kasy zeby sobie kupic takie cosik ale mysle ze jeszcze z pol roku wytrzymam na tym 64ddr i potem zobacze co sie bedzie dzialo na rynku i pokombinuje cosik ze sprzedaza i zakupem

HARDSTYLE IS MY STYLE !!!
frog jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 29.10.2003, 12:32   #17
KarolluZ
Guru

Data rejestracji: 29.06.2002
KarolluZ zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
FROG.... oj wytrzymasz wytrzamasz na tym co masz . [ale rym]. No ja przez trzy lata działałem na rivce tnt 2 m64 32 MB. No teraz też nie mam co pomarzyć o graniu w nowości, bo procek i twardy nie wyrabia.... ale jak pójdę do roboty to zakupię sobie machine .
Stary 29.10.2003, 12:37   #18
nimal
Author
Zlotowicz

Data rejestracji: 29.03.2003
nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
frog napisa***322;(a)
No tak bedzie dzialal jako AGPx2. AGP sa kompatybline w TYL czyli do tych wolniejszych wiec niepowinienes miec zadnych problemow.
w tym przypadku tak, ale zadna karta agp 4 lub 8 nie pojdzie na mobo z agp 1, wiec to nie do konca prawda z ta kompatybilnoscia, ale w tym przypadku to nie ma znaczenia
nimal jest offline  
Stary 29.10.2003, 12:38   #19
frog
Żabol

No ten przypadke AGPx2 to chcialem powiedziec ze bedzie spoko

frog jest offline  
Stary 30.10.2003, 21:39   #20
monter1
Nowy na forum

Data rejestracji: 26.10.2003
monter1 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Okazalo sie ze to plyta jest zle przegrana .
Mam nowe nero 6 moze mi ktos napisac dokladnie jak przegrac WINXP ?
czy moge uzyc opcji copy cd czy mam robic obraz , a moze wybrac cdrom startowy albo cos innego ?
prosze o rade bo juz zal mi plytek niszczyc .
monter1 jest offline  
Stary 30.10.2003, 21:57   #21
frog
Żabol

Cytat:
monter1 napisa***322;(a)
czy moge uzyc opcji copy cd czy mam robic obraz , a moze wybrac cdrom startowy albo cos innego ?

JA osobiscie przegrywalem Win XP i dalem w Nero na COPY CD w DAO i zadnych innych specjalnych ustawien i smiga i startuje z tej plytki OK wiec chyba tak masz zrobic.

frog jest offline  
Stary 30.10.2003, 22:13   #22
nimal
Author
Zlotowicz

Data rejestracji: 29.03.2003
nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
jak kopiujesz bootujaca to wystarczy copy cd
jak chcesz zrobic (np dodac sp1) to jest opis na cdrinfo - stronie glownej
nie powinienes mies prolemow
nimal jest offline  
Stary 31.10.2003, 14:29   #23
esem
OldBoy

Data rejestracji: 18.05.2002
esem jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>esem jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Cytat:
nimal napisa***322;(a)
w tym przypadku tak, ale zadna karta agp 4 lub 8 nie pojdzie na mobo z agp 1, wiec to nie do konca prawda z ta kompatybilnoscia, ale w tym przypadku to nie ma znaczenia
Sorry, trochę uzupełnię: ku pamięci i przestrodze.
Nowe MoBo, na nForce2, obsługują wyłącznie AGP x4 i x8.
Nie obsługują AGP x2 i x1: nie podają takich napięć jakie te karty wymagają (3,3V): włożenie takiej grafy do płyty głównej kończy się spaleniem MoBo. 8)
Stary 31.10.2003, 14:38   #24
frog
Żabol

O tego niewiedzialem Dobrze wiedziec. DZieki za info esem. Trza byc na bierzaco

frog jest offline  
Stary 01.11.2003, 09:05   #25
Maciej
.:Esin Member:.
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 31.12.2002
Maciej niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>Maciej niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
frog napisa***322;(a)
O tego niewiedzialem Dobrze wiedziec. DZieki za info esem. Trza byc na bierzaco
Już kiedyś pisałem na OFF Topic !:
AGP x8 jest zgodne ze standartem w dół ale właśnie tylko do trybu x4 (1.5V) .Grafa AGP x2 (3.3V) już nie pójdzie ....!

Są trzy specyfikacje portu AGP :

AGP 1.0 - prędkości 1x, 2x ; napięcie 3,3 V
AGP 2.0 - prędkości 1x, 2x, 4x ; napięcie 1,5 V
AGP 3.0 - prędkości 4x, 8x ; napięcie 0,8 V

Teraz co do kart graficznych:

karta na AGP 1.0 - pójdzie na AGP 1.0 oraz 2.0
karta na AGP 2.0 - pójdzie na AGP 1.0, 2.0 i 3.0 (wszystkie)
karta na AGP 3.0 - pójdzie na AGP 2.0 i 3.0
Stary 01.11.2003, 09:29   #26
Maciej
.:Esin Member:.
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 31.12.2002
Maciej niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>Maciej niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
monter1 napisa***322;(a)
kopię trzeba zrobić w "czystym"trybie DAO RAW, bez czytania i zapisu danych sukanałowych.Ale lepiej zrobić obraz ISO np.w WinISO, czy UltraISO i wypal to Nero lub innym...
Stary 01.11.2003, 10:17   #27
KarolluZ
Guru

Data rejestracji: 29.06.2002
KarolluZ zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
dzięki Macieju za tą specyfikacje odnośnie AGP . Teraz już wiem dlaczego GeForce 4 przeznaczony na AGP x4/x8 działa mi na AGP x2 . Raz jeszcze dzięki.

Twoje uprawnienia: