![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 11.04.2003
![]() |
![]()
Czolem!
Mam pytanie - mam zamiar kupic nowy cd-rom? Jaki model wybrac z tych, ktore obecnie sa w sprzedazy? Kopiuje mase plyt audio, wiec dobrze byloby gdyby naped dobrze sobie z nimi radzil. To chyba wszystko! Z gory thx za sugestie! Pozdrawiam! m0l |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Guru
Data rejestracji: 15.03.2002
![]() ![]() |
niecały tydzien temu był taki post !
zresztą takie posty pojawiają sie non stop !! i cały czas pada jedna odpowiedz TEAC 40x (jesli znajdziesz) ASUS 52x ...
#3 |
Dobry Człowiek
Data rejestracji: 30.07.2002
![]() |
a może zamiast ok. 100 zł na cd-roma wykombinuj ok. 160 zł na dvd-roma np Lite-On
|
![]() |
![]() |
#4 | |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 06.02.2003
![]() |
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#5 |
Թ
Data rejestracji: 14.02.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Taka mała refleksja mnie naszła....
Człowiek się zapytał jakiego cd-roma ma kupić. Polecają mu DVD. Każde (?) DVD może czytać CD. Więc jakby na to nie patrzeć, napęd DVD można nazwać combo. A weź się zapytaj na forum czy nagrywarka lepsza combo czy nie combo, to wiadomo, że liteon rulezz, combo do bani. Dlaczego?! No niech mi ktoś sensownie odpowie, proszę. |
![]() |
![]() |
#6 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 13.01.2003
![]() |
BRAVO dobrze powiedziane. By otpowiedzieć na twoje pytanie trzeba by jednak pofilozofofac
![]() P.S. Starałem się ![]() Wracając do zapytania o wybór CD to przej...ne, jeżeli masz dobry dostęp do sieci to i tak Masz dobrze. Jeszcze jedna kwestia nawet jak dobierzesz dobry naped a braknie ci wiedzy w nagrywaniu muzy to tak jakby do jazdy w terenie wziąść sportowe auto. Dawniej liderem w tej dziedzinie był Teac. No to Ci pomogłem !
Grzegorz75 Ostatnio zmieniany przez Grzegorz75 : 12.04.2003 o godz. 00:11 |
![]() |
![]() |
#7 | |
mów mi więcej :P
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 17.02.2003
![]() ![]() |
Cytat:
Właśnie-takie posty pojawiają się często, można ich przecież poszukać! ![]() Jak na razie wśród dostępnych Cd-Romów z mojego punktu widzenia jest właściwie tylko jedna odpowiedź ![]() Masz tu ten ostatni post, tam troche jest ciekawych opinii:http://forum.cdrinfo.pl/showthread.p...threadid=19449
![]() |
#8 |
Guru
Data rejestracji: 13.02.2003
![]() ![]() |
Ja bym na Twoim miejscu wybrał napęd DVD, np. LiteON-a.
Jeśli na siłę chcesz tego CD-ROM-a to Teac-a 40x lub 52x, a w ostatecznośći Asus-a 52x. Asus 52x http://www.asus.com/products/optical...0/overview.htm Teac 52x http://www.teac.de/dspd/en/products/index.html Możesz sobie poczytać... ![]() ![]()
![]() |
#9 |
staruszek
Data rejestracji: 02.06.2001
![]() |
jak sie spieszy to nie wiem
ale jak masz czas to poczekaj na cd plextora bo obecie - bynajmniej u mnie ciezko dorwac asusa 52x, teac 52x wyglada jak szrot (dziala ok) a o teac'u 40x zapomnij bo nie ma go nigdzie (nowego) - tak jak yamahy cdrF1
pzdrwm Nikita_Bennet
#10 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 13.04.2003
![]() |
Pomocy
mam problemy z nagrywarką
Samsung CDRW/DVD SM-308B firmware:BS05 systm Millenium Nie kopiuje niektórych utworów, np. na 12 piosenek nagrywa 5; czasami nie widzi w napędzie płyty Z góry dziękuję za pomoc |
![]() |
![]() |
#11 | ||
CDRinfo VIP
![]() ![]() |
Re: jak sie spieszy to nie wiem
Cytat:
![]() ![]() ![]() Co do Teaca 40X zgadzam się w 100%! I nie rozumiem właśnie takich forumowiczów, którzy przy poście dotyczącego wyboru CD-ROMa polecają TEACA 40X! To oczywiście klasyka Cd-Romów, ale nie ma już ich przecież w sprzedaży! A kupowanie używanego Cd-Roma to według mnie zakup "kota w worku"! Wątpie czy jakiś użytkownik zaglądający na to forum i mający kase na nowego, dobrego Cd-Roma będzie latał za używanym! Looodzie! ![]() Cytat:
![]() ![]() A co do dostępności tych sprzętów to: u mnie w Toruniu Asusów jest można powiedzieć "od groma" (oczywiście nie wszędzie), Teaci są prawie nie spotykane (okazyjnie w jakiś sklepach). Ja osobiście zamówiłem go bez problemu w lepszym, większym sklepie komputerowym po standardowej cenie (bez żadnych kosztów transportu czy takie tam) i czekałem 2 dni ![]()
![]() |
#12 | |
Team Member
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 20.06.2000
![]() |
Re: jak sie spieszy to nie wiem
Cytat:
1. nie ma go już nigdzie 2. nie radzi sobie dobrze z płytami Audio (za to ze wszystkimi innymi znakomicie) Tak więc uważajcie, bo nie wszystko co się CD-ROM nazywa DOBRZE radzi sobie z Audio. Mój Teac 40x zbyt kiepsko czyta płyty Audio (w EACu przy poprawnej konfiguracji) abym mógł używać go do tych celów. Pozdrawiam
![]() |
#13 | ||
staruszek
![]() |
Re: Re: jak sie spieszy to nie wiem
Cytat:
przyciski ktorych boje sie dotykac bo po jednym czy dwoch i przy silniejszym nacisnieciu daja wrazenie ze o malo nie wypadna, tacka trzęsąca i wykonana gorzej niz w lg52x - jakby miala sie wywinac w dol po otwarciu. sorki moze i kieruje sie takimi szczegolami bo sa dla mnie wazne. czesto sie zdazaja rożne przypadki i naprawde tacka i przyciski są dennie wykonane. tak byl to napewno teac52x bo sam go montowalem i dziwilem sie ze tak kiepsko jest wykonany. po prostu sprzet moze wygladac jak czolg ale nie moze wygladac jak kulejaca babcia - bez obrazi dla babci mojej i waszych. odczyt plyt przebiegal juz normalnie, praca nawet ok. ale te drobiazgi przy takiej firmie i cenie za naped sa niedopuszczalne. Cytat:
pzdrwm Nikita_Bennet
![]() |
#14 |
CDRinfo VIP
![]() ![]() |
ok Nikita! Jak kierujesz się to spoko! Ja nie mam do wyglądu większych zastrzeżeń (nawet mi się podoba). Ale przyznam Ci racje co do tych przycisków i tacki-też byłem troche zdziwiony, ale tak to jest jak się ma inny napęd niż LG, a jak w poście pt. "Nagrywarka Marzeń" każdy podkreślam każdy pisał, że w takiej nagrywarce marzeń chciałby widzieć tacke LG to chyba nie musze więcej nic pisać
![]() Te duże przyciski też mają swoją zaletę-są duże, a nie jak w niektórych napędach wogóle czasem nie wiesz czy wcisnąłeś przycisk czy nie. Ogólnie nie mam większych zastzreżeń i nie uważam, że mi zaraz wypadną. Tacką troche giba, ale nie mam takiego czegoś jak ty, że ma mi zaraz wypaść ![]() No i 2 letnia gwarancja też jest ważna! Nie ma rzeczy idealnych nawet w takiej firmie i nie uważam żeby ten napęd był jakąś babcią! ![]() ![]() ![]()
#15 | ||||||
staruszek
![]() |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
uff ![]() ![]() alem sie narozpisywal trzymcie sie cieplo wiosna idzie i kacrondo kolo mego akademola bedzie znow pelne pzdrwm Nikita_Bennet
![]() |
|
|