![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 10.05.2003
![]() |
Yamaha 2100E i win XP
Jestem posiadaczem nieco leciwej już Yamahy 2100E. Przesiadłem sie nie dawno na inny komputer z win xp i nagrywarka nie działa poprawnie pod CloneCD. Mianowicie czasami dostaję taką przykykrą informacje: "HARDWARE ERROR: NO ADDITIONAL SENSE INFORMATION (4:0x08:0x03)" i wyrzucam płytke do kosza.
![]() Zauważyłem też że każdemu nagrywaniu (również tym udanym pod Easy CD i Alcoholu) toważyszy taki błąd w systemowym podglądzie zdarzeń: "W urządzenie Device\CdRom0 wystąpił zły blok" Wcześniej, na poprzednim komputerze pracowałem pod win 2000 i było ok. Jeżeli ktoś ma jakieś pomysły i sugestie to będe wdzięczny za pomoc. Praktycznie zupełnie sie na tym nie znam. Pozdrawiam |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Թ
Data rejestracji: 14.02.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witam na forum
Zacznij od adaptec aspi+fixaspi lub forceaspi |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
mów mi więcej :P
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 17.02.2003
![]() ![]() |
Re: Yamaha 2100E i win XP
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Pozostawie ten problem bez komentarza ![]() P.S. A tak serio to prosze o wypowiedż użytkowników XP, może oni się spotkali z takim problemem bo dla mnie ten problem jest obcy. Witam na forum ![]()
![]() |
![]() |
#4 | |
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP Data rejestracji: 17.01.2003
![]() ![]() |
Re: Re: Yamaha 2100E i win XP
Cytat:
![]() tak - od poczatku. na sam pocztek aspi jak zapodal pali (osobiscie jade na aspi 4,71 + fix). "przesiadlem sie na inny komputer" co to za plyta - moze nForce ? , chipset intela, czy via ? Kosmetyka - przy okazji jak juz mowimy o XP to wylacz nagrywanie systemowe na nagrywarce (wlasciwosci napedu - zakladka nagrywanie, odhacz checkboxa). Jak juz jestesmy przy alcoholu to zmien w opcjach interface na ten odpowiadajacy XP (w menu glownym). |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 10.05.2003
![]() |
Płyta MSI 845PE MAX
|
![]() |
![]() |