![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 29.03.2003
![]() |
![]()
Bardzo prosze o wsparcie...Otóż problem wygląda następująco:wkładając płytkę audio do napędu,niestety komp nie rozpoznaje jej prawidłowo :-( Tzn gdy klikam PM robie otwórz i patrzę na zawartośc to okazuje się,że każda z tych piosenek ma rozmiar 44 B !!..Aha i oprócz rozmiaru 44 B dziwne jest to ,że napisane jest iż pliki zostały utworzone 1 stycznia 1995 roku!I tak jest z każdą płytą audio włożoną do napędu :-(Gdy chce skopiować taką płytkę na hdd to kopiują się tylko te (chyba) skróty !Oczywiście od razu się to przekłada na Nero który nie potrafi takiej płyty skopiować,notoryczny error przy symulacjach.
Gdy wkładam do napędu płytę z filmem to jest inaczej,pokazany jest jej rozmiar itd, wszystko jest wporządku,a z audio niestety nie. Wcvześniej takich problemów nie miałem. Nie umiem sobie poradzic.Bardzo prosze o pomoc...Aha dodam ze mam W XP Pro. ![]()
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Team Member
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 18.10.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Pliki .cda sa zawsze (chyba) pokazywane jako 44B. Tym nie masz sie co przejmowac. Data utworzenia rowniez jest u mnie podobna (wlasnie sprawdzalem Audio CD). Co do kopiowania na dysk nie robi sie tego tak jak z normalnymi plikami, tylko nalezy uzyc jakiegos rippera (program sluzacy do zrzucania sciezek na dysk). Poza tym trzeba wspomniec o tym, ze obecnie sporo plyt audio jest zabezpieczonych przed kopiowaniem.
No i to chyba by bylo tyle ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Użytkownik powyżej ma racje.
Do zgrania na dysk potrzebny jest ripper (wg mnie najlepszy jest program Easy CD-DA Extraktor, ale wystarczy Winamp - zrzuci płytke audio do foramtu wav, tylko tzeba wybrac odpowiedni output plugin w oknie preferences). Jeśli chce skopiwać utworki audio na płytke to w oknie projektu programu nagrywającego musisz wybrac AudioCD. Jeśli chce całą płytkę skopiwać wystarczy zrobić kopiuj cd (też w oknie projektu programu nagrywającego). Jeśli nie wiesz czy płyta jest zabezpieczona to albo to sprawdź - na portalu jest to opisane - albo odrazu użyj CloneCD. Jak narazie nieznalazłem zabezpieczenia którego on nie łamie. Acha - jak nagrywasz audio to lepiej ogranicz prędkość nagrywania (lepsza jakość dźwięku) i nie rób "on the fly" bo utworki audio czytane są wolniej i możesz mieć opróżniony bufor. Co gorsza znaczniki błedu bufora czasami uniemożliwiają odczyt nagranej płyty w starszych napędach nie-komputerowych. Pozdrawiam i miłego nagrywania! |
![]() |
![]() |
#4 |
Kocham Paskudy, Świntuszę
Data rejestracji: 30.03.2002
![]() |
nalepszy porgram do zrzutu muzy to Exact Audio Copy - EAC
tu nie ma klotni - tak po prostu jest - dodam ze progs jest darmowy i mozna go bez problemu sciagnac to ze te pliki sa pokazywane jako 44b to normalne, co fajniejsze jak znajdziesz gdies plyte z muza i z danymi (format cdextra a nie 'mixed mode' to pliki muzyczne beda sie nazywaly '.dat' i bedzie je mozna bez problemu zgrac na dysk (jest to format .raw - czyli .wav bez naglowka) ps. jest dostepne rozszerzenie cdfs.vxd (bodajze) ktore umozliwia ripowanie plyt audio z poziomu windows explorera ![]()
![]() |
#5 | |
Թ
Data rejestracji: 14.02.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#6 |
![]() |
wyslalem kartke
![]()
![]() |
#7 | |
Team Member
Zlotowicz
Cytat:
![]() Jezeli to jest to o co Ci chodzi to znajduje sie to pod tym adresem: CDFS Driver |
|
![]() |
![]() |
#8 |
Nowy na forum
![]() |
![]()
Dziękuję pięknie za informacje,myślałem iż z moim kompem cos nie tak,a okazało się że tak po prostu musi być i że nigdy nie zwracałem na to uwagi.
Jeszcze raz dzięki nawet za uwagi dotyczące samego wypalania (to akurat kumam ![]() Mam jeszcze jednio pytanie ale to chyba muszę napisać w osobnym poście ![]()
#9 | |
Team Member
Zlotowicz
Cytat:
Milego wypalania ![]() |
|
![]() |
![]() |
#10 |
Nowy na forum
![]() |
Tak właśnie myślę że powinno być :-)
A jeśli o mnie chodzi to radość ma była przedwczesna,teraz już nie wiem o co biega.Nie mogę skopiować żadnej płyty.Z wypaleniem z twardego cd nie mam problemu.Jednak przy kopiowaniu już mam problem. Albo mam napis że nie można było zamknąć zapisu w trybie DAO,albo przerywa mi w połowie kopiowania ![]() ![]()
#11 |
Team Member
Zlotowicz
Napisz jaki blad wyskakuje przy przerwaniu.
Co znaczy ze nie mozesz skopiowac zadnej plyty? Chodzi o audio czy dowolna? |
![]() |
![]() |
#12 | |
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
Cytat:
![]() |
#13 |
![]() |
jest na downlaodzie cdrinfo - znajdzeisz go bez problemu - gdzies po lewej stronie jest belka z napisem top10
![]() lub na homesite: http://www.exactaudiocopy.de/
![]() |
#14 | |
Guru
Zlotowicz
Data rejestracji: 02.01.2002
![]() |
Cytat:
W takim razie poprosimi o podanie konfiguracji jak masz podłaczone napedy w kompie, czym nagrywasz / program / , z jaka prędkoscią i na jakich plytkach. Czy masz zainstalowane wszystkie niezbedne drivery? Czy stwierdzenie "Z wypaleniem z twardego " mam rozumiec przez wypalenie plyty z plików poprzez kompilacje np w nero czy wypalenie płyty ze stworzonego wczesniej obrazu CD ? Moze kopiujesz "on the fly" czyli w locie - dane sa przekazywane z napedu żródłowego / cdrom / do nagrywarki i sa wypalane bez zapisu na hdd. / moga wystepowac wtedy problemy / Podaj prosze te szczegóły bedzie nam lątwiej diagnozowac co moze byc przyczyna takiego zachowania sie napedu / komputera / ![]() Aha - masz właczone DMA dla napedów ? Pozdrawiam Ostatnio zmieniany przez Laser : 29.03.2003 o godz. 18:36 |
|
![]() |
![]() |
#15 | |
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
Cytat:
![]()
![]() |
|