Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 29.03.2003, 01:54   #1
BBTS
Nowy na forum

Data rejestracji: 29.03.2003
BBTS w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Thumbs down Ratunku.....:-(

Bardzo prosze o wsparcie...Otóż problem wygląda następująco:wkładając płytkę audio do napędu,niestety komp nie rozpoznaje jej prawidłowo :-( Tzn gdy klikam PM robie otwórz i patrzę na zawartośc to okazuje się,że każda z tych piosenek ma rozmiar 44 B !!..Aha i oprócz rozmiaru 44 B dziwne jest to ,że napisane jest iż pliki zostały utworzone 1 stycznia 1995 roku!I tak jest z każdą płytą audio włożoną do napędu :-(Gdy chce skopiować taką płytkę na hdd to kopiują się tylko te (chyba) skróty !Oczywiście od razu się to przekłada na Nero który nie potrafi takiej płyty skopiować,notoryczny error przy symulacjach.
Gdy wkładam do napędu płytę z filmem to jest inaczej,pokazany jest jej rozmiar itd, wszystko jest wporządku,a z audio niestety nie.
Wcvześniej takich problemów nie miałem.
Nie umiem sobie poradzic.Bardzo prosze o pomoc...Aha dodam ze mam W XP Pro.

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 29.03.2003, 04:18   #2
Bartez
Team Member
Zlotowicz

Data rejestracji: 18.10.2002
Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Pliki .cda sa zawsze (chyba) pokazywane jako 44B. Tym nie masz sie co przejmowac. Data utworzenia rowniez jest u mnie podobna (wlasnie sprawdzalem Audio CD). Co do kopiowania na dysk nie robi sie tego tak jak z normalnymi plikami, tylko nalezy uzyc jakiegos rippera (program sluzacy do zrzucania sciezek na dysk). Poza tym trzeba wspomniec o tym, ze obecnie sporo plyt audio jest zabezpieczonych przed kopiowaniem.

No i to chyba by bylo tyle

Ranking dysków twardych
Bartez jest offline  
Stary 29.03.2003, 06:50   #3
nimal
Author
Zlotowicz

nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Użytkownik powyżej ma racje.
Do zgrania na dysk potrzebny jest ripper (wg mnie najlepszy jest program Easy CD-DA Extraktor, ale wystarczy Winamp - zrzuci płytke audio do foramtu wav, tylko tzeba wybrac odpowiedni output plugin w oknie preferences).
Jeśli chce skopiwać utworki audio na płytke to w oknie projektu programu nagrywającego musisz wybrac AudioCD. Jeśli chce całą płytkę skopiwać wystarczy zrobić kopiuj cd (też w oknie projektu programu nagrywającego). Jeśli nie wiesz czy płyta jest zabezpieczona to albo to sprawdź - na portalu jest to opisane - albo odrazu użyj CloneCD. Jak narazie nieznalazłem zabezpieczenia którego on nie łamie. Acha - jak nagrywasz audio to lepiej ogranicz prędkość nagrywania (lepsza jakość dźwięku) i nie rób "on the fly" bo utworki audio czytane są wolniej i możesz mieć opróżniony bufor. Co gorsza znaczniki błedu bufora czasami uniemożliwiają odczyt nagranej płyty w starszych napędach nie-komputerowych.

Pozdrawiam i miłego nagrywania!
nimal jest offline  
Stary 29.03.2003, 07:19   #4
-Sid-The-Rat=>
Kocham Paskudy, Świntuszę

Avatar użytkownika -Sid-The-Rat=>

Data rejestracji: 30.03.2002
-Sid-The-Rat=> niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
nalepszy porgram do zrzutu muzy to Exact Audio Copy - EAC

tu nie ma klotni - tak po prostu jest - dodam ze progs jest darmowy i mozna go bez problemu sciagnac

to ze te pliki sa pokazywane jako 44b to normalne, co fajniejsze jak znajdziesz gdies plyte z muza i z danymi (format cdextra a nie 'mixed mode' to pliki muzyczne beda sie nazywaly '.dat' i bedzie je mozna bez problemu zgrac na dysk (jest to format .raw - czyli .wav bez naglowka)

ps. jest dostepne rozszerzenie cdfs.vxd (bodajze) ktore umozliwia ripowanie plyt audio z poziomu windows explorera - moze ktos to ma? bo ja nawet jak sie okazuje nie pamietam jak to sie nazywa
Stary 29.03.2003, 07:43   #5
pali
Թ

Data rejestracji: 14.02.2003
pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
Cytat:
-Sid-The-Rat=> napisa***322;(a)

tu nie ma klotni - tak po prostu jest - dodam ze progs jest darmowy [...]
This program is Cardware, piracie :)
pali jest offline  
Stary 29.03.2003, 08:06   #6
-Sid-The-Rat=>

wyslalem kartke
Stary 29.03.2003, 09:58   #7
Bartez
Team Member
Zlotowicz

Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
ps. jest dostepne rozszerzenie cdfs.vxd (bodajze) ktore umozliwia ripowanie plyt audio z poziomu windows explorera - moze ktos to ma? bo ja nawet jak sie okazuje nie pamietam jak to sie nazywa
CDRinfo.pl ma
Jezeli to jest to o co Ci chodzi to znajduje sie to pod tym adresem:
CDFS Driver

Ranking dysków twardych
Bartez jest offline  
Stary 29.03.2003, 13:25   #8
BBTS
Nowy na forum

Thumbs up

Dziękuję pięknie za informacje,myślałem iż z moim kompem cos nie tak,a okazało się że tak po prostu musi być i że nigdy nie zwracałem na to uwagi.
Jeszcze raz dzięki nawet za uwagi dotyczące samego wypalania (to akurat kumam ) nie spodziewałem sieę tak szybkiej odpowiedzi na dręczącą mnie sprawę.
Mam jeszcze jednio pytanie ale to chyba muszę napisać w osobnym poście
Stary 29.03.2003, 14:05   #9
Bartez
Team Member
Zlotowicz

Cytat:
BBTS napisa***322;(a)
Dziękuję pięknie za informacje,myślałem iż z moim kompem cos nie tak,a okazało się że tak po prostu musi być i że nigdy nie zwracałem na to uwagi.
Jeszcze raz dzięki nawet za uwagi dotyczące samego wypalania (to akurat kumam ) nie spodziewałem sieę tak szybkiej odpowiedzi na dręczącą mnie sprawę.
Mam jeszcze jednio pytanie ale to chyba muszę napisać w osobnym poście
Temu wlasnie sluzy forum, zeby sobie pomagac (o czym niektorzy zapomnieli i nawet nie odwiedzaja innych dzialow poza Off topic).

Milego wypalania

Ranking dysków twardych
Bartez jest offline  
Stary 29.03.2003, 14:21   #10
BBTS
Nowy na forum

Tak właśnie myślę że powinno być :-)
A jeśli o mnie chodzi to radość ma była przedwczesna,teraz już nie wiem o co biega.Nie mogę skopiować żadnej płyty.Z wypaleniem z twardego cd nie mam problemu.Jednak przy kopiowaniu już mam problem.
Albo mam napis że nie można było zamknąć zapisu w trybie DAO,albo przerywa mi w połowie kopiowania . A przy kopiowaniu nie mogę wybrać opcji TAO...Nic z tego nie rozumiem,wcześniej nie miałem takich problemów. :-( Zaznaczam że overburning mam włączony,a moja nagrywarka to Lite On 48x12x48
Stary 29.03.2003, 14:28   #11
Bartez
Team Member
Zlotowicz

Napisz jaki blad wyskakuje przy przerwaniu.
Co znaczy ze nie mozesz skopiowac zadnej plyty? Chodzi o audio czy dowolna?

Ranking dysków twardych
Bartez jest offline  
Stary 29.03.2003, 16:49   #12
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:

a znasz moze adres strony, z ktorej mozna go sciagnac? Moglbym wpisac np w Kazaa, ale jesli jest darmowy to wolalbym sciagnac z oficjalnej strony.

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline  
Stary 29.03.2003, 17:45   #13
-Sid-The-Rat=>

jest na downlaodzie cdrinfo - znajdzeisz go bez problemu - gdzies po lewej stronie jest belka z napisem top10

lub na homesite:
http://www.exactaudiocopy.de/
Stary 29.03.2003, 18:33   #14
Laser
Guru
Zlotowicz

Data rejestracji: 02.01.2002
Laser zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
BBTS napisa***322;(a)
Tak właśnie myślę że powinno być :-)
A jeśli o mnie chodzi to radość ma była przedwczesna,teraz już nie wiem o co biega.Nie mogę skopiować żadnej płyty.Z wypaleniem z twardego cd nie mam problemu.Jednak przy kopiowaniu już mam problem.
Albo mam napis że nie można było zamknąć zapisu w trybie DAO,albo przerywa mi w połowie kopiowania . A przy kopiowaniu nie mogę wybrać opcji TAO...Nic z tego nie rozumiem,wcześniej nie miałem takich problemów. :-( Zaznaczam że overburning mam włączony,a moja nagrywarka to Lite On 48x12x48
Witam !

W takim razie poprosimi o podanie konfiguracji jak masz podłaczone napedy w kompie, czym nagrywasz / program / , z jaka prędkoscią i na jakich plytkach.

Czy masz zainstalowane wszystkie niezbedne drivery?

Czy stwierdzenie "Z wypaleniem z twardego " mam rozumiec przez wypalenie plyty z plików poprzez kompilacje np w nero czy wypalenie płyty ze stworzonego wczesniej obrazu CD ?

Moze kopiujesz "on the fly" czyli w locie - dane sa przekazywane z napedu żródłowego / cdrom / do nagrywarki i sa wypalane bez zapisu na hdd. / moga wystepowac wtedy problemy /

Podaj prosze te szczegóły bedzie nam lątwiej diagnozowac co moze byc przyczyna takiego zachowania sie napedu / komputera /

Aha - masz właczone DMA dla napedów ?

Pozdrawiam

Ostatnio zmieniany przez Laser : 29.03.2003 o godz. 18:36
Laser jest offline  
Stary 29.03.2003, 19:05   #15
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
jest na downlaodzie cdrinfo - znajdzeisz go bez problemu - gdzies po lewej stronie jest belka z napisem top10

lub na homesite:
http://www.exactaudiocopy.de/
dzieki serdeczne

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: