![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#16 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 29.03.2003
![]() |
Już się robi
![]() Otóż napędy mam podłączone "dziwnie" bo masterem jest nagrywarka a slavenapęd.Nagrywam tylko i wyłącznie Nero do tej pory sobie go bardzo chwaliłem.Nagrywam z różnymi prędkościami,generalnie nie nadużywam 48x, raczej śmigam 32 a nawet 24x. Z driverami cięzko mi powiedzieć, raczej wszystko jest w porządku.Poprzez wypalanie z twardego rozumiałem własnie wypalanie z plików poprzez kompilację natomiast kopiowaniem nazywam śmiganko z płytki na płytkę (nie używam nagrywania w locie) bodajże to sie nazywa poprzez stworzony obraz CD.DMa mam włączone.Dodam że do tej pory wypaliłem już "trochę" płytek i nigdy nie miałem adnych problemów dlatego też nawet nie zamieniłem napędu z nagrywarką.Problem powstał dopiero po ostatrnim formatowaniu dysku.Jak zwykle poinstalowałem wszystko klasycznie i tym razme mam jakiś problem z nagrywaniem :-( i Naprawde nie wiem o co chodzi.Mam jeszcze inny problem którego nie miałem wcześniej a może jest z tym związzany,otóż muszę wyłączać kompa poprzez listwę bo zostaje mi na końcu czarny ekran z tekstem "Możesz już wyłączyć bezpiecznie komputer"!!Zadziwia mnie to ponieważ pod W98 wszystko się wyłączało samo a i pod XP jeszcze przed formatem równięz wszystko było w porządku,dodam że obudowę mam nową i gasiła się do tej pory automatycznie. Gubię się w tym...cuda się dzieją.Jeszcze do tygodnia wstecz wszystko było w porządku pod Xp,nie zmieniałem nic tylko formacik,konfiguracja jednakowa.Jedyne co zmieniłem to to że nie mam już Fat 32 tylko NFTS ale to chyba nie ma znaczenia.A i tak klapa :- ![]() ![]() Liczę na pomoc ...Nie chcę już formtowania ;-)
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#17 |
Guru
Zlotowicz
Data rejestracji: 02.01.2002
![]() |
Witam !
Narazie jedyna rzecza jaka mi sie nasuwa to to czy masz zainstalowane ASPI i czy masz wylączoną tę maszynkę do nagrywania wbudowana w XP.?? PS: a konfiguracji nadal nie podales ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 29.03.2003
![]() |
No już jest albo raczej narazie jest wszystko w porządeczku :-) Palę jak talalala bez problemu wszystko co się nie rusza i oby tak dalej :-)...
Z zapartym tchem czytam również prowadzone dyskusje...Poznaję ludzi hie hie...Wypatrzyłem,a raczej wyczytałem jedną "zołzę" ;-) Dziękuję za pomoc jeszce raz,a szczególnie Laserowi Pozdrówka.
|
|