Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 03.10.2002, 00:41   #1
adje
Nowy na forum

Data rejestracji: 14.05.2002
adje w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Mam Lite-on LTR 12101B i czy można ją np. wymianą bios-u przyspieszyć?

Czy ktoś to praktycznie próbował? Kiedyś w net-cie o tym czytałem (x12 na x24), ale teraz nie mogę tego odnależć. Wprawdzie procesor to model "1" lecz x32 z procesorem "3" można przrobić na x48 z biosem od procesora"5". Co o tym sądzicie i jak ominąc stwierdzenie, że to nie ten typ nagrywarki przy podmianie biosu?
adje jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 04.10.2002, 00:18   #2
ThanatoS
Silent Hunter ;)

Data rejestracji: 18.05.2002
ThanatoS zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Już nie przesadzajmy z tymi prędkościami. Miałem ten model. Nie ma takiej możliwośći aby go aż tak przyspieszyć.
ThanatoS jest offline  
Stary 04.10.2002, 14:39   #3
tomgoo
&lt;&lt;&lt;Watcher&gt;&gt;&gt;

Data rejestracji: 28.06.2002
tomgoo niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
tak to niemożliwe jak napisał Thanatos
ludzie!!!!!!!!!
Niedługo to zapytacie sie czy można przerobić 2x na 52x 8) :-D
tomgoo jest offline  
Stary 04.10.2002, 16:10   #4
mati1700
Wymiatacz

Data rejestracji: 17.07.2002
mati1700 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
tomgoo napisa***322;(a)
tak to niemożliwe jak napisał Thanatos
ludzie!!!!!!!!!
Niedługo to zapytacie sie czy można przerobić 2x na 52x 8) :-D
Kurde chcą to pytają.Czyżbyś im zazdrościł ?
Stary 04.10.2002, 17:42   #5
Plemnik
Forumator

Data rejestracji: 05.04.2002
Plemnik zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Na stronie CDRinfo jest bardzo ladnie opisane ktore nagrywary Liteona da sie podkrecic a ktore nie!! Diabli tam! Nawet napisali dlaczego tak a nie inaczej wiec proponowalbym jednak ruszyc szanowne 4 litery i zanim pojdzie sie na latwizne i zapyta na forum - sprawdzic na Cdrinfo.pl.

Bez urazy...
Stary 04.10.2002, 18:54   #6
mati1700
Wymiatacz

Cytat:
Plemnik napisa***322;(a)
Na stronie CDRinfo jest bardzo ladnie opisane ktore nagrywary Liteona da sie podkrecic a ktore nie!! Diabli tam! Nawet napisali dlaczego tak a nie inaczej wiec proponowalbym jednak ruszyc szanowne 4 litery i zanim pojdzie sie na latwizne i zapyta na forum - sprawdzic na Cdrinfo.pl.

Bez urazy...
LOODzie!!!!!!! Jeżeli każdy by tak podchodził do życia to na forum byłoby znacznie mniej tematów.Przecież chodzi o to aby forum rozwijało się.Jeżeli ktoś prosi o pomoc na forum to zapewne nie wie gdzie mógłby znależć odpowiedz na nurtujące go pytanie i zagląda tutaj.Nie rozumiem dlaczego często pojawiają się komentarze w stylu "poszukaj sam" , "rusz głową".Jeżeli nie chcecie to nie musicie odpowiadać na pytania , które was denerwują.Niestety niektórzy wolą powiedzieć coś głupiego , obraźliwego.To samo dotyczy opcji szukaj.Jeżeli macie pisać "użyj opcji szukaj" to już lepiej będzie jak dacie link do danej strony i po kłopocie.Jeśli nie macie zamiaru szukać za kogoś to przynajmniej nie piszcie takich idiotycznych odpowiedzi ,które powtarzają się po 1000 razy.Ufff to już koniec mojego referatu na temat glupich odpowiedzi.Czekam na wasze liczne opinie
Stary 04.10.2002, 19:48   #7
Zetoxa
liniejący leming
Zlotowicz

Data rejestracji: 20.12.2001
Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
... wszystko można, skoro mój BTC x4 pracuje jako Plextor x48, a zresztą poczytajcie sobie ten topic
http://www.cdrinfo.pl/skrypty/vb/v/s...?threadid=8180
Stary 04.10.2002, 22:20   #8
Plemnik
Forumator

Cytat:
mati1700 napisa***322;(a)

LOODzie!!!!!!! Jeżeli każdy by tak podchodził do życia to na forum byłoby znacznie mniej tematów.Przecież chodzi o to aby forum rozwijało się.Jeżeli ktoś prosi o pomoc na forum to zapewne nie wie gdzie mógłby znależć odpowiedz na nurtujące go pytanie i zagląda tutaj.Nie rozumiem dlaczego często pojawiają się komentarze w stylu "poszukaj sam" , "rusz głową".Jeżeli nie chcecie to nie musicie odpowiadać na pytania , które was denerwują.Niestety niektórzy wolą powiedzieć coś głupiego , obraźliwego.To samo dotyczy opcji szukaj.Jeżeli macie pisać "użyj opcji szukaj" to już lepiej będzie jak dacie link do danej strony i po kłopocie.Jeśli nie macie zamiaru szukać za kogoś to przynajmniej nie piszcie takich idiotycznych odpowiedzi ,które powtarzają się po 1000 razy.Ufff to już koniec mojego referatu na temat glupich odpowiedzi.Czekam na wasze liczne opinie
Nie! Tak nie jest lepiej! To tylko promuje leniwych !!!! Wybacz ale jesli ktos trafil na forum CDRinfo to na 100% jest w stanie zajrzec na strone o tym tytule!!! Nie dalemglupiej odpowiedzi - w miare grzecznie pouczylem czlowieka nie znajacego jak widac zasad (i wychodzi na to ze ty tez nie znasz) panujacych na roznych forach i grupach dyskusyjnych. To co proponujesz nie powoduje rozwijania sie forum - powoduje tylko ze z forum znikaja zaawansowani uzytkownicy ktorzy sa zmeczeni nawala postow w stylu dlaczego nie moge nagrac CDR po raz drugi itp czyli w wyniku z czasem smierc forum. Wierz mi latami wypracowywane zasady wspolzycia na grupach maja sens.
Stary 04.10.2002, 22:53   #9
tomgoo
&lt;&lt;&lt;Watcher&gt;&gt;&gt;

Data rejestracji: 28.06.2002
tomgoo niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:

Kurde chcą to pytają.Czyżbyś im zazdrościł ?
niby czego
mój litek 40s mi wystarcza
tomgoo jest offline  
Stary 04.10.2002, 23:21   #10
mati1700
Wymiatacz

Cytat:
Plemnik napisa***322;(a)

Nie! Tak nie jest lepiej! To tylko promuje leniwych !!!! Wybacz ale jesli ktos trafil na forum CDRinfo to na 100% jest w stanie zajrzec na strone o tym tytule!!! Nie dalemglupiej odpowiedzi - w miare grzecznie pouczylem czlowieka nie znajacego jak widac zasad (i wychodzi na to ze ty tez nie znasz) panujacych na roznych forach i grupach dyskusyjnych. To co proponujesz nie powoduje rozwijania sie forum - powoduje tylko ze z forum znikaja zaawansowani uzytkownicy ktorzy sa zmeczeni nawala postow w stylu dlaczego nie moge nagrac CDR po raz drugi itp czyli w wyniku z czasem smierc forum. Wierz mi latami wypracowywane zasady wspolzycia na grupach maja sens.
Skoro starzy są zmęczeni to przyjdą nowi
Stary 04.10.2002, 23:22   #11
mati1700
Wymiatacz

Cytat:
tomgoo napisa***322;(a)

niby czego
mój litek 40s mi wystarcza
Tego że ty za swojego ricoha zaplaciles ponad 500 zl a on za darmo moze miec 48X
Stary 04.10.2002, 23:24   #12
mati1700
Wymiatacz

Cytat:
Plemnik napisa***322;(a)

Poza tym , jeśli nie chce Ci się pisać to możesz dać przynajmniej linka do tematu który już był wcześniej poruszany
Stary 04.10.2002, 23:32   #13
Plemnik
Forumator

Cytat:

Poza tym , jeśli nie chce Ci się pisać to możesz dać przynajmniej linka do tematu który już był wcześniej poruszany
Rece opadaja! Po to zostaly wlasnie stwozone pewne zasady zeby cala spolecznosc internetowa nie musiala ciagle dostosowywac sie do 'nowych'. Pamietaj ze jak przyjda nowui to tez po jakims czasie stana sie zaawansowani i co?? i tak w kolo Macieja? nie widzisz ze nonsensy opowiadasz? (bez urazy - to nie jest powiedziane w celu obrazenia Ciebie). Po prostu sa zasady i wypadaloby sie do nich zastosowac. I nie kwestia w tym czy mi sie chce odpowiadac czy nie! A ile razy mozna link wysylac? Naprawde po to sa zasady, regulaminy, ustalenia etc zeby nie trzeba bylo kazdemy od nowa wszystkiego tlumaczyc - w koncu takie zachowania jak proponujesz do nieczego nie prowwadza...
Stary 04.10.2002, 23:48   #14
mati1700
Wymiatacz

Cytat:
Plemnik napisa***322;(a)

Rece opadaja! Po to zostaly wlasnie stwozone pewne zasady zeby cala spolecznosc internetowa nie musiala ciagle dostosowywac sie do 'nowych'. Pamietaj ze jak przyjda nowui to tez po jakims czasie stana sie zaawansowani i co?? i tak w kolo Macieja? nie widzisz ze nonsensy opowiadasz? (bez urazy - to nie jest powiedziane w celu obrazenia Ciebie). Po prostu sa zasady i wypadaloby sie do nich zastosowac. I nie kwestia w tym czy mi sie chce odpowiadac czy nie! A ile razy mozna link wysylac? Naprawde po to sa zasady, regulaminy, ustalenia etc zeby nie trzeba bylo kazdemy od nowa wszystkiego tlumaczyc - w koncu takie zachowania jak proponujesz do nieczego nie prowwadza...
Nie chcesz to nie wysyłaj zrobi to ktoś inny.Ja nie lubię stereotypów lubię jak zasady się zmieniają.
Stary 04.10.2002, 23:53   #15
mati1700
Wymiatacz

Cytat:
Plemnik napisa***322;(a)

To tak jak z polityką gdyby przez 200 lat byly te same prawa i ustawy wiadomo do czego by to doprowadziło.Nie zrozum mnie źle po prostuu chcę dowieść ,że mam gdzieś zdenerwowanie starych , doswiadczonych użytkowników ,którzy uważają się za najważniejsze osoby i wszystko zależy od nich.Jeżeli tak to im przeszkadza to niech nie udzielają się i tyle ,a nie jadą po innych ludziach.Niestety ja jestem konsekwentny i cały czas pozostaję przy swojej teorii.

Twoje uprawnienia: