![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Angel
Data rejestracji: 14.07.2002
![]() |
![]()
Dzień dobry
![]() Mam nadzieję, że znajdzie się tutaj jakaś dobra dusza, która poradzi mi coś na mój problem. XP resetuje się TYLKO podczas nagrywania płyt. I to niezależnie od używanego programu do nagrywania. Próbowałam na kilku i zawsze jest to samo... Moja konfiguracja to: - Athlon XP 2000+ - płyta MSI KT4 Ultra na VIA KT400 - DDR 333 256 MB - graf. ATI Radeon 9000 Pro - HDD Seagate 7200 obr. 60 GB Ultra ATA - nagrywarka LG GCE-8160B Resetowanie występuje bez jakiejkolwiek systematyczności. Raz będzie to na początku nagrywania, innym razem na końcu. ![]() DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL jakies cyferki, potem usbuhci.sys i znów cyferki... WSZYSTKIE sterowniki są w najnowszych wersjach. Temperatura procesora nie przekracza 50 stopni. Co się dzieje ![]() ![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Ramblings of a Madman
Data rejestracji: 25.06.2002
![]() |
A zasilacz 300WATT masz
![]()
#3 |
Angel
![]() |
Zasilacz 300W
|
![]() |
![]() |
#4 |
Łaskobójca
Data rejestracji: 24.04.2001
![]() |
a moze by tak wyłączyć to co powoduje ten pad? /prześledzić jaki element i pwiązać go z urządzeniem i po identyfikacji załatwić bydlaka na amen
![]() np usb / jeśli Ci nie jest potrzebne / mozna w profilu sprzętowym wyautowac bo to co piszesz to prawie na 100% wina jakiegoś niedorobionego sterowniczka albo niezgodności wersji / zakładam że komponenty kompa są ok i że nie ma żadnych konfliktów sprzętowych/ a i nie zawadzi poustawiać po kontach usługi z winxp / czyt. wywalić w niebyt co się tylko da a co nie jest potrzebne do działania systemu i programów/ pozdro ps. jak ten komunikacik to widziałem jak walczyłem ze starszymi wersjami softu do sb live ![]()
#5 |
Angel
![]() |
Konfliktów sprzętowych nie ma a komponenty są nowe. Może uda mi się wyłączyć to USB. Tylko ciekawe gdzie podłączę pada? Z tymi usługami to przyznam, że nie bardzo wiem o co chodzi...
![]() Całuski za poradę !!! |
![]() |
![]() |
#6 | |
Łaskobójca
![]() |
Cytat:
a co do krnąbnego urządzonka / sterowniczka to spróbuj go namierzyć po tym cholernym ![]() tam gdzieś to powinno pisać co to powoduje / oczywiście jak zwykle w produktach M$ będzie to w formie niejawnej co by usera zbytnio nie stresować ![]() ![]() pozdro
![]() |
#7 |
Angel
![]() |
Właśnie byłam na stronie MSI i jest tam nowy Bios do KT4 Ultra a w nim poprawiona obsługa USB, więc prawdopodobnie, może faktycznie chodzić o to USB. Niestety jeszcze Live Update go nie widzi, ale może już niedługo... Mam nadzieję, że to coś pomoże... Dzisiaj znów 3 płytki poszły...
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Komandor
Data rejestracji: 29.07.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#9 | |
Łaskobójca
![]() |
Cytat:
![]() pozdro
![]() |
#10 |
Angel
![]() |
Może ktoś mi wytłumaczy po polsku o co chodzi koledze powyżej ?
Bez urazy, ale nic z tego nie rozumiem... ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Team Member
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 20.06.2000
![]() |
Cana napisał o problemach, które powodowały sterowniki do karty dźwiękowej SB Live.
#12 |
Forumator
Data rejestracji: 05.04.2002
![]() |
Mialem taki problem i o ile wiem polega on na blednym przydzieleniu przerwan IRQ przez system. Co ciekawe w windowsie nie bedzie pokazywalo konfliktow urzadzen!!! Najczesciej wystepuje on gdy karta graficzna wspoldzieli przerwanie razem z karta sieciowa / muzyczna. Zazwyczaj udawalo mi sie go usunac (problem) poprzez wymuszenie w biosie konkretnych przerwan do slotow PCI itp lub ewentualnie - to rozwiazanie wbrew pozorom szybsze, resetowanie ustawien IRQ w biosie tj wlaczenie opcji ponownego ich 'rozdzialu' miedzy urzadzeniami. W wiekszosci przypadkow trzeba to robic po kilka razy (az bios rozdzieli przerwania tak ze nic sie ze soba nie gryzie) ale skutkuje.
Rozmowa dwóch ślepych koni: Stary, startujesz jutro w Wielkiej Pardubickiej? Nie widze żadnych przeszkód... GG 773442 Ostatnio zmieniany przez Plemnik : 17.10.2002 o godz. 17:32 |
![]() |
![]() |
#13 |
Łaskobójca
![]() |
Plemnik moze mieć rację co do przerwań tylko jak jeszcze proponuję przed zrobieniem tego o czym pisze Plemnik wyłączenie niepotrzbnych com'ów i lpt bo to zawsze da nam parę przerwań wolnych które bedą mogły uczesniczyć w losowaniu
![]() pozdro
#14 |
Angel
![]() |
Zatem będę eksperymentować.
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Bywalec
Data rejestracji: 28.08.2002
![]() |
Witaj! Ja też mam płytę MSI, i też miałem z nią trochę problemów. Otóż mają one dość zaawansowaną funkcję rozszerzania tablicy IRQ. W BIOSie ta funkcja nazywa się APIC. Nie ACPI, tylko APIC (advanced programmable interrupt controller). Tylko winxp jest w stanie sobie z tym poradzić, ale ty już masz ten system. Sprawdź więc, czy ta funkcja jest aby na pewno włączona. Może to nie jest to, ale warto sprawdzić.
|
![]() |
![]() |
|
|