![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 19.04.2005
![]() |
Restarty przy nagrywaniu
Witajcie. Potrzebuje pomocy.
Mam nagrywarkę LiteOn1653s i system winxp Podczas nagrywania restartuje mi się komputer a potem w dzienniku zdarzeń mam taki komunikat: "AMLI: System BIOS ACPI dokonuje próby odczytu z niedozwolonego adresu portu We/Wy (0x71), który znajduje się w chronionym zakresie adresów 0x70 - 0x71. To może prowadzić do niestabilności systemu." Można szału dostać bo szkoda zmarnowanych płytek. Zdarza się że nagra bez problemu kilka płyt a potem znowu to samo i restarty. Prosze pomóżcie. Pozdrawiam Michał |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Bywalec
Data rejestracji: 28.08.2002
![]() |
Restartuje się przez bsod czy od razu masz czarny ekran? Jeśli system zdążył zapisać zrzut pamięci z momentu wystąpienia błędu, to możesz poszukać w folderze windows\minidump raportów i podesłać mi jakiś na ouo(at)interia.pl. Pobawimy się w debug.
|
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
![]() |
Od razu czarny ekran i restart. Wysłałem ten zrzut.
|
![]() |
![]() |
#4 |
Bywalec
![]() |
To jest to co znalazłem w tym pliku:
Bugcheck Analysis IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL (a) An attempt was made to access a pageable (or completely invalid) address at an interrupt request level (IRQL) that is too high. This is usually caused by drivers using improper addresses. If a kernel debugger is available get the stack backtrace. Arguments: Arg1: 823b6cf0, memory referenced Arg2: 00000002, IRQL Arg3: 00000001, value 0 = read operation, 1 = write operation Arg4: 804f2e91, address which referenced memory (...) CUSTOMER_CRASH_COUNT: 3 DEFAULT_BUCKET_ID: DRIVER_FAULT BUGCHECK_STR: 0xA Jak widać jest to słynny IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL, o którym napisano wiele. Informacje z M$ znajdziesz pod http://support.microsoft.com/kb/314063/PL To może być wiele przyczyn - sprawdź podłączenia taśm i kabli, konfigurację master/slave, sterownik kontrolera (VIA Hyperion jeśli masz odpowiedni chipset), czasem pomaga usunięcie w menedżerze sprzętu OBU kontrolerów (podstawowy i pomocniczy) + restart, ustawienie parametrów pracy kontrolera w BIOS (w niektórych można ustawić obsługę 32-bitowego transferu), możesz przestawić Clear NVRAM lub podobną opcję by uzyskać nowy przydział przerwań - jednym słowem nie wskażę jedynego słusznego rozwiązania. Może być też tak, że zasilacz nie wytrzymuje zwiększonego pobory mocy. Teraz jeszcze sporo zabawy przed tobą. Powodzenia |
![]() |
![]() |
#5 |
Nowy na forum
![]() |
Dzięki bardzo.
Sprawdze to wszystko. A jak nie zadziała to będe szukał dalej rozwiązań. |
![]() |
![]() |
#6 |
Guru
Data rejestracji: 14.06.2002
![]() |
Miałem coś podobnego jak przez przypadek podłączyłem do panela od SB Live sprzęt grający za pomocą elektrycznego wejścia spdif. Okazało się, że nie był uziemiony.
|
![]() |
![]() |
#7 |
Nikoniarz
Data rejestracji: 26.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Mi się tak zdarzało jak łączyłem się z Neo za pomocą modemu Sagem...
Powyłączaj wszystkie aplikacje oprócz tych najbardziej potrzebnych i spróbuj. |
![]() |
![]() |
#8 |
Bywalec
![]() |
Napisz jeszcze jaki masz zasilacz, bo jak na polskie warunki to jest najczęstsza przyczyna problemów z optyką.
|
![]() |
![]() |
#9 |
Nowy na forum
![]() |
zasilacz kupowałem nowy mocniejszy, ale tu kristoferros podrzucił pomysł. Ja też mam neo na sagemie.....
może z tym coś popatrze jakby poszło dam znać |
![]() |
![]() |
#10 | |
Bywalec
![]() |
Cytat:
http://neostrada.info/faqalt.php#47 |
|
![]() |
![]() |
#11 |
Nowy na forum
![]() |
Jeszcze nie pomogło.
Zrobiłem wszystko to co pisaliście ale nadal to samo. Nie wiem o co chodzi. Jeszcze z tym troszke powalcze. |
![]() |
![]() |
#12 |
Bywalec
![]() |
|
![]() |
![]() |
#13 |
Nowy na forum
![]() |
odinstalowałem sagema , odinstalowałem pakiet neostradatp i nic nie dało
na dziś już dość. Popróbuje jutro. |
![]() |
![]() |
#14 |
Back to hell...
Data rejestracji: 10.04.2005
![]() |
Mi sie te bledy wejscia/wyjsci nie podobaja... w pierwszej kolejnosci posprawdzaj kable...
#15 |
Nowy na forum
![]() |
Witajcie. Jak wam to powiedzieć. Wszystko na nic. Nadal to samo. Już się poddałem. Wczoraj wszystko postawiłem od nowa, cały system, wszystkie stery nowe, biosy nowe i inne takie, stery do sagema nowe i nadal to samo. mam dosc. na razie sie poddaje. jakby jeszcze komus przyszło coś do głowy to chętnie sprawdzę
dziekuje i pozdrawiam |
![]() |
![]() |
|
|