![]() |
Odinstaluj kanał IDE na którym masz nagrywarkę i restart.Winda zainstaluje ponownie.Sprawdż Memtestem RAM.Podaj jaką masz płytę i czy stery do płyty zainstalowane.
|
Dzięki wszystkim, z Waszą pomocą jakoś udało się to rozwiązać.
Pomogło coś takiego. W managerze urządzeń, gałąź komputer było komputer z obsługą ACPI, wybrałem aktualizacje sterownika, zmieniłem na standardowy komputer i jakoś na razie działa. Rozwiązanie podobne do zaproponowanego przez Mihau-a ale w inny prostszy sposób. Jeszcze raz dziękuje. |
a sprobuj nie instalowac sterow od kontrolera dyskow. mialem przypadek co pomoglo to na resetujacy sie komputer podczas nagrywania plyt
|
Wepnij nagrywarę na 2ga taśmę (np jak masz na secondary master to daj primary slave) ;)
|
Witajcie. Jak wam to powiedzieć. Wszystko na nic. Nadal to samo. Już się poddałem. Wczoraj wszystko postawiłem od nowa, cały system, wszystkie stery nowe, biosy nowe i inne takie, stery do sagema nowe i nadal to samo. mam dosc. na razie sie poddaje. jakby jeszcze komus przyszło coś do głowy to chętnie sprawdzę
dziekuje i pozdrawiam |
Sprawdź jeszcze w menedżerze urządzeń, czy przez przypadek kilka z nich nie siedzi na jednym IRQ, w szczególności na IRQ9. Jeśli tak, to spróbuj wyłączyć ACPI (Advanced Configuration and Power Interface) lub IPCA, w zależności od tego co tam masz. Co prawda komputer nie będzie się sam wyłączać, ale czasem rozwiązuje to sporo problemów. Żeby zadziałało, trzeba po tej zmianie w biosie przeinstalować system używając opcji 'napraw instalację'.
Z powrotem też można, ale będzie już łatwiej. Wystarczy podmienić później pliki hal (hardware abstraction layer). |
|
Jeszcze nie pomogło.
Zrobiłem wszystko to co pisaliście ale nadal to samo. Nie wiem o co chodzi. Jeszcze z tym troszke powalcze. |
Cytat:
http://neostrada.info/faqalt.php#47 |
Mi sie te bledy wejscia/wyjsci nie podobaja... w pierwszej kolejnosci posprawdzaj kable...
|
odinstalowałem sagema , odinstalowałem pakiet neostradatp i nic nie dało
na dziś już dość. Popróbuje jutro. |
zasilacz kupowałem nowy mocniejszy, ale tu kristoferros podrzucił pomysł. Ja też mam neo na sagemie.....
może z tym coś popatrze jakby poszło dam znać |
Napisz jeszcze jaki masz zasilacz, bo jak na polskie warunki to jest najczęstsza przyczyna problemów z optyką.
|
Mi się tak zdarzało jak łączyłem się z Neo za pomocą modemu Sagem...
Powyłączaj wszystkie aplikacje oprócz tych najbardziej potrzebnych i spróbuj. |
Miałem coś podobnego jak przez przypadek podłączyłem do panela od SB Live sprzęt grający za pomocą elektrycznego wejścia spdif. Okazało się, że nie był uziemiony.
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:19. |