Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 18.01.2004, 00:37   #1
kaszana
Nowy na forum

Data rejestracji: 18.01.2004
kaszana w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Unhappy Niewidoczna kompilacja na CDRW

No więc wygląda to tak:
Nagrałem kiedyś sesję (490 mb) na cdrw - przez Nero 6, po jakimś czasie następną (40 mb), potem jeszcze jedną malutką po czym wziąłem płytkę na inny komputer aby dograć na płytkę kompilację. Problem w tym, że na drugim kompie mam Nero ale tylko jako NERO EXPRESS. Pomyślałem: żaden problem, czy nero burning rom, czy express - w końcu ta sama firma. No i coś spaprałem, bo teraz pod windą widoczna jest tylko ostatnia kompilacja, a płytka ma nową nazwę .
Szkopół w tym, że na pierwszej kompilacji miałem ważne dane (min. magisterka .
Pod Nero robię EXTRAS -> SAVE TRACKS, ale po minucie savowania tej ścieżki przerywa i dupa.

Oto ścieżki:
1. ISO 9660 / Joliet (mode1)
2. Data (mode1)
3. Data (mode1)
4. ISO 9660 / Joliet (mode1)
Ale jak teraz patrzę, to mnie coś dziwi. W kolumnie Lenght mam:
1. 493 mb
2. 95 mb
3. 9 mb
4. 100 mb
Jakim cudem, bez ostrzeżenia (ten Express nic nie komunikował o "czyszczeniu" płytki) nagrało mi się na prawie pełny cdrw owe 100 mb?

Pomóżcie i doradźcie jak odzyskać te dane!
Z góry dzięki.
kaszana jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 18.01.2004, 18:53   #2
Zetoxa
liniejący leming
Zlotowicz

Data rejestracji: 20.12.2001
Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
... spróbuj IsoBusterem 1.5, powinien ci odzyskać pierwszą sesję.
Stary 18.01.2004, 19:14   #3
SEBAW
Stary użytkownik
Zlotowicz

Data rejestracji: 09.06.2002
SEBAW jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>SEBAW jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>SEBAW jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>SEBAW jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
Mi się wydaje, że ty źle tworzysz płytę z wieloma sesjami.
SEBAW jest offline  
Stary 18.01.2004, 21:44   #4
ApproachingEvil
Wyjadacz ;)

Avatar użytkownika ApproachingEvil

Data rejestracji: 09.08.2003
ApproachingEvil zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
polecam bad copy pro
u mnie se radzi ze wszystkim co nie tak na rw
Stary 18.01.2004, 22:08   #5
kaszana
Nowy na forum

Zapomniałem dodać, że ISO Buster wiesza się po włożeniu tej płytki - mieli, mieli, lampka w nagrywarce pyka i tak możnaby w nieskończonośc czekać. Nie pozostaje nic innego jak ZAMKNIJ PROGRAM (bo nie odpowiada).

Wiem Seba, że zawaliłem tę płytkę - pierwsza od 3-4 lat tak zwalona, ale jak pisałem, wszystko mi pomieszał ten NERO EXPRESS - badziewie maxymalne, jak się człowiek przyzwyczaił do normalnego NBR.

Zaraz wybadam ten BAD COPY

Dzięki za odpowiedzi!
kaszana jest offline  
Stary 19.01.2004, 18:32   #6
kaszana
Nowy na forum

Ten BAD COPY to niezły soft ;)
Co prawda wieszał mi się przy niektórych partiach tej pierwszej kompilacji niemiłosiernie, to i tak najważniejsze pliki mam spowrotem! (jakieś 90 % kompilacji).
Ale za cholerę nie wiem, co to sa te dwie kompilacje DATA (Mode 1). W Bad Copy pokazuje, że są puste.

Btw. Dziś znowu wziąłem nagraną w Nero6 cdrw (wielosesyjną rzecz jasna), włożyłem do drugiego kompa (tego z Nero Expressem) by coś tam dodać, a ten mi znowu jakiś error - że zła płytka, czy coś takiego (szkoda, że tego nie zapisałem).

To jak do diabła kontynuować płytkę w Expressie a zaczętą w NBR. Bo ja wkładam płytkę zapuszczam Expressa -> DATA -> DATA DISK a program zamiast kontynuowac płytkę, już na dzień dobry daje plytce nową nazwę i nie widzi danych z pierwszej kompilacji (choć wskaźnik zapełnienia pokazuje, że jest coś zajete)???
Pozdrawiam.
kaszana jest offline  
Stary 19.01.2004, 18:41   #7
SEBAW
Stary użytkownik
Zlotowicz

Data rejestracji: 09.06.2002
SEBAW jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>SEBAW jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>SEBAW jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>SEBAW jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
Wejdz tutaj http://seba.wsm.wielun.pl/multisesja.htm i tam jest opisane jak sie wykonuje w NERO Burning Rom multisesje. Artykuł jest nie cały, bo nie mam czasu go skonczyć.
SEBAW jest offline  
Stary 19.01.2004, 19:12   #8
Zetoxa
liniejący leming
Zlotowicz

Data rejestracji: 20.12.2001
Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
... chłopie, daj sobie spokój z tym expressem, po co się męczyć.
Stary 20.01.2004, 21:23   #9
kaszana
Nowy na forum

Zetoxo, tego Expressa mam na kompie w pracy i dostałem go razem (tak to teraz dają "gratisowy software") z wypalarką. Skąd u diabła miałem wiedzieć, że to taki gów**** chłam a nie żadne normalne nero?

Seba, daj spokój stary - przecież wiem jak się wypala wielosesyjne płytki . Chodzi mi o sytuację gdy nagrywamy sesję (oczywiście, że ustawona jako wielosesyjna) w NBR - mniejsza o to jaka wersja np. 6 i chcemy coś na nią dorać w Nero Expressie. Patrz wyżej - nie mamy już NBR, tylko Expressa.
Pozdrawiam.
kaszana jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: