Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 22.10.2003, 10:53   #1
CIAPEK
mów mi więcej :P
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 17.02.2003
CIAPEK niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>CIAPEK niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Angry różne wyniki testu Nero CD Speed-nagrywarka, a Cd-Rom.

Witam!

Podobny temat zakładał McDrive, ale u mnie jest to troszke inaczej.

Otóż - testowane płyty w Nero Cd Speed zdecydowanie wypadaja lepiej w cd-romie (Teac 52X półroczny) niż w nagrywarce (Lg 48X... półroczna).
W cd-romie jest zieloniutko, a w nagrywarce jak w kratke - 3 kolorowo, zastanawia mnie także zawsze, że pierwszy kwadracik jest czerwony (prawie zawsze).
I jeszcze co ważne tyczy to się płyt powstałych w Nero - Audio CD z mp3. Nagrywałem wczoraj i dziś na Dysanach Harlequinach, Esperanzach, jakiś carrefourowskich MSonicach. Nagrywam z prędkością 8X lub 12X.

To co się dzieje, te rozbierzności mnie przerażają...no wyniki w nagrywarce są po prostu tragiczne...cd-rom - miodzio-jak najbardziejh zielono (czasem tylko pojawi się jakaś żółć ).

Nie wiem na czym mam się wzorować nie wiem czym to jest spowodowane.

Sprzęty są nowe, więc nie przypuszczam, żeby miały zabrudzoną optykę.

Pomóżcie.

nie załatwi wszystkiego "FLOTA", tak myślącego uważam za przegranego!
CIAPEK jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 22.10.2003, 11:20   #2
nimal
Author
Zlotowicz

Data rejestracji: 29.03.2003
nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
wszystko w pozo - Teac jest znany z jakosci odczytu plyt wiec powinno byc miodzio
a spawara - widac gorsza korekcja bledow, gorsza jakosc optyki (LG to nie Teac - choc on sie ostatnio mocno popsul)

u mnie tez roznice jakosci odczytu sa porazajace (na kozysc dvd toshiby 1,5 rocznej contra 3 letnia spawara Teac) choc zdazylo sie ze dvd czegos nie czytalo a na spawarce poczlo jakby nigdy nic (plytka nagrana z bardzo czestym oproznianiem bufora - winda sie zwiesila - na szczesie rw )
nimal jest offline  
Stary 22.10.2003, 12:10   #3
CIAPEK
CDRinfo VIP

CIAPEK niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>CIAPEK niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
właśnie tez tak mysle ze wszystko w porzo.

Lol & Lol, że każdy pierwszy kwadracik jest czerwony.

Wiemy, też także, że do końca nie można się wzorować na tym teście z Nero Cd Speed, wiem też także, że moja spawara nie działa wzorowo na włączonym DMA i wogóle czasem test nero cd speed nie chce ruszyć.

Płytki kończą się powodzeniem, trzasków nie ma, szafa gra, więc chyba wszystko OK, ale na prawde wyniki z nagrywarki mnie przerażają...

Inna sprawa, że Audio z mp3 to też nie jest szałowy pomysł.
Testowałem np. filmy (komplikacja Dane/ISO w Nero) i w spawarce jak i cd-romie jest zielono i to mnie cieszy.

Widocznie musi tak być.

CIAPEK jest offline  
Stary 22.10.2003, 13:53   #4
nimal
Author
Zlotowicz

Data rejestracji: 29.03.2003
nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
CIAPEK napisa***322;(a)
Lol & Lol, że każdy pierwszy kwadracik jest czerwony.
u mnie, jak czytam spawara, to na samym poczatku wyrzuca 50 - 70 bledow c2 niezaleznie od plyty, potem dobrze
plyty na pewno nie maja ani jednego c2 - moze spawarki (wszystkie/niektore) sie wykladaja na poczatku, moze to przez atip na plytach

ale wsio dziala pieknie wiec nie zastanawialem sie nad tym zbyt mocno, ale skoro juz zaczoles ten temat...

^_^ ^_^ ^_^

pozdro
nimal jest offline  
Stary 22.10.2003, 18:12   #5
CIAPEK
CDRinfo VIP

Cytat:
nimal napisa***322;(a)
(...)

ale wsio dziala pieknie wiec nie zastanawialem sie nad tym zbyt mocno, ale skoro juz zaczoles ten temat...

^_^ ^_^ ^_^

pozdro
dokładnie nimal! jak ja bym tak sie wszystkim zastanawial to ja bym chyba cały komputer wywalił przez okno łącznie z nagrywarką.
I pomyśleć, że niektórzy nie wiedzą co to są testy C1/C2 albo skanowanie powierzchni w Nero CD Speed. Nagrywać nagrywa płytki są i palarki o szybkosciach 8X jadą dalej olewajac wszystkie takie rzeczy...ważne, że na końcu nagrywania pojawi się komunikat "nagrywanie zakończono pomyślnie"

Myśle, że tak samo nimal będziemy się dogadywać na zlocie do którego dojdzie!

CIAPEK jest offline  
Stary 25.10.2003, 11:47   #6
FalconTm
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 17.09.2001
FalconTm zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Dodam od siebie, ze mam zawsze zolty pierwszy kwadracik, kiedy
uruchomie test , a naped zaczyna spinnowac (rozruch plyty).
Kiedy krazek sie kreci ow blad nie wystepuje.

Twoje uprawnienia: