![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#1 |
|
Gość
|
Samsung Combo CD-304 czy Ricoh ???
Czy ktoś już testował te kombajny (CD-R/CD-RW/CD-ROM/DVD)?
Zależy mi na opinii użytkowników - np. słyszałem, ze Samsung wali mnóstwo błędów przy zapisie (No i czy wogóle warto się zastanawiać nad zakupem któregoś z nich? Pozdrawiam |
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Gość
|
O ile mi wiadomo to samsung kożysta z napędów rikocha zmieniając tylko opakowanie i panel przedni...
Tak było z nagrywarką SW-206... Pozdrówka BiBi... |
|
|
#3 |
|
Gość
|
Ja bym na twoim miejscu nie kupowal takiego kombajna a juz tym bardziej nie kupowalbym RICOCHA!!! Pracowalem w serwisie i te kombajny wracaly prawie w 90% One sa nic nie warte.Jak chcesz porzadny sprzet to lepiej kup sobie osobna naped DVD i dobra spaware np TEACA
|
|
|
#4 |
|
Gość
|
Te Troll od kiedy to RICOH pisze się przez CH
|
|
|
#5 |
|
Gość
|
Mam Ricoh'a i zero problemów polecam.
|
|
|
#6 |
|
Gość
|
Używam Combo 304 od pół roku i ani raz nie spier***ł żadnej płytki!!!!! Polecam!
|
|
|
#7 | |
|
Forumator
Data rejestracji: 07.12.2000
![]() |
Cytat:
wolałbym już oddzielnie palarkę i DVD jesli to konieczne natomiast same nagrywarki ricoha są b.dobre i z tego co jestem na forum widzę że stosunkowo jest mało z nimi kłopotów (poaza combosami).. można powiedzieć że z Teac'ami są większe problemy ( ale to pewnie dlatego że więcej jest ich użytkowników) nie mówiąc o LG. Co do COMBO samsunga to chyba świeży towar tak więc wiele o Tym nie można stwierdzić ...czas pokaże ... może sieokazać że jest to bardziej zaawansowany (poprawiony) pomysł ricoha i b. niezawodny ...ale i tak uważam że lepiej nie mieszać nagrywary z DVD... jak do tej pory ce***ą sieniższą trwałością fakt może się trafić dobry model..można niewiele nagrywać i zachwalać .. ale ja bym i tak uważał... używam nagrywarek ricoha i teaca ostatnio nawet wpadł mi plextor.. ale żaden z nich nie jest combo więc pewnie się na tym nie znam pozdro 6
|
|
|
#8 |
|
Gość
|
Ricoh MP9120 (12x10x32x8) nie sprawia ZADNYCH problemow! (poza SD2
)
|
![]() |
|