Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 02.08.2000, 20:24   #1
wojtek
Gość

Samsung Combo CD-304 czy Ricoh ???

Czy ktoś już testował te kombajny (CD-R/CD-RW/CD-ROM/DVD)?
Zależy mi na opinii użytkowników - np. słyszałem, ze Samsung wali mnóstwo błędów przy zapisie (
No i czy wogóle warto się zastanawiać nad zakupem któregoś z nich?

Pozdrawiam

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 03.08.2000, 08:01   #2
BiBi
Gość

O ile mi wiadomo to samsung kożysta z napędów rikocha zmieniając tylko opakowanie i panel przedni...
Tak było z nagrywarką SW-206...
Pozdrówka BiBi...

Stary 03.08.2000, 12:04   #3
Troll
Gość

Ja bym na twoim miejscu nie kupowal takiego kombajna a juz tym bardziej nie kupowalbym RICOCHA!!! Pracowalem w serwisie i te kombajny wracaly prawie w 90% One sa nic nie warte.Jak chcesz porzadny sprzet to lepiej kup sobie osobna naped DVD i dobra spaware np TEACA

Stary 03.08.2000, 13:00   #4
Sebi
Gość

Te Troll od kiedy to RICOH pisze się przez CH

Stary 04.08.2000, 17:06   #5
Sadi
Gość

Mam Ricoh'a i zero problemów polecam.

Stary 17.09.2001, 20:36   #6
[--jaro]
Gość

Używam Combo 304 od pół roku i ani raz nie spier***ł żadnej płytki!!!!! Polecam!

Stary 18.09.2001, 12:45   #7
obar
Forumator

Data rejestracji: 07.12.2000
obar zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Troll (03-08-2000 12:04):
Ja bym na twoim miejscu nie kupowal takiego kombajna a juz tym bardziej nie kupowalbym RICOCHA!!! Pracowalem w serwisie i te kombajny wracaly prawie w 90% One sa nic nie warte.Jak chcesz porzadny sprzet to lepiej kup sobie osobna naped DVD i dobra spaware np TEACA
fakt faktem combo ricoha nie cieszy się zbyt dobrą opinią ... osobiście podchodziłbym z dystasem do jakiegokolwiek combo...
wolałbym już oddzielnie palarkę i DVD jesli to konieczne natomiast same nagrywarki ricoha są b.dobre i z tego co jestem na forum widzę że stosunkowo jest mało z nimi kłopotów (poaza combosami).. można powiedzieć że z Teac'ami są większe problemy ( ale to pewnie dlatego że więcej jest ich użytkowników) nie mówiąc o LG.

Co do COMBO samsunga to chyba świeży towar tak więc wiele o Tym nie można stwierdzić ...czas pokaże ... może sieokazać że jest to bardziej zaawansowany (poprawiony) pomysł ricoha i b. niezawodny ...ale i tak uważam że lepiej nie mieszać nagrywary z DVD... jak do tej pory ce***ą sieniższą trwałością
fakt może się trafić dobry model..można niewiele nagrywać i zachwalać .. ale ja bym i tak uważał...

używam nagrywarek ricoha i teaca ostatnio nawet wpadł mi plextor.. ale żaden z nich nie jest combo więc pewnie się na tym nie znam

pozdro 6
Stary 18.09.2001, 15:49   #8
Vasco
Gość

Ricoh MP9120 (12x10x32x8) nie sprawia ZADNYCH problemow! (poza SD2 )

Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: