![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 20.05.2003
![]() |
![]()
Mam duzy problem. Chodzi tu mianowicie o nagrywanie plytek przy uzyciu nagrywarki Samsung SM 332 pod Windowsem XP. Poprostu kazda proba nagrania konczy sie porazka. Przy 50-60% pojawia sie bluescreen. Jedynie co z niego pamietam to ,,Zrzucanie pamięci fizycznej,, . Czemu tak sie dzieje? Instalowalem najnowsze drivery ASPI , bez skutku. Nawet zainstalowalem od nowa Win Me i tez nic. Przy nero mnie wywala. Zainstalowalem Alcohol 120 % i nagralem iso. Wszystko bylo ok , ale kiedy chcialem zobaczyc czy nagral sie prawidlowo , zauwazylem ze jedynie jest nazwa plytki i ile ona zajmuje , nie ma tam zadnego pliku. Dopiero kiedy zainstalowalem WINONCD udalo mi sie nagrac plytke , ale nie dziala ona pod XP, tzn. probuje ja zainstalowac , ale po 2 min. jakis tam error , ciagle w tym samym miejscu i po sekundzie resetuje mi kompa. Pomozcie, juz naprawde nie wiem co robic. Nagrywara jest podlaczona jako master, jednym kablem, mam 2 dyski i Athlona 1133 , 256 RAMu.
|
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Forumator
Data rejestracji: 30.12.2002
![]() |
widze ze czestotliwosc taktowania procka jest "dziwna" - nie probowales go przypadkiem podkrecac - niektore dyski i nagrywacze tego nie lubia
noi sprawdz czy kompowi nie jest za cieplo - nagrywanie to jednak spore obciarzenie i ma prawo sie wieszac jak cos w systemie jest nie tak |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Disce puer.
Data rejestracji: 19.04.2002
![]() |
Procesor podczas nagrywania puść na ustawieniach fabrycznych. Przy za wysokiej częstotliwości magistrali AGP i PCI takie sytuacje mogą się pojawiać.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Nowy na forum
![]() |
To napewno nie to.Taki kupilem procek. Po za tym mialem Yamahe na tym samym kompie i nagrywala bez zarzutu. A ten samsung poprostu nie chce za cholere dzialac
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
mów mi więcej :P
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 17.02.2003
![]() ![]() |
to rzeczywiście ciężki problem
![]() Powodzenia ![]()
![]() |
#6 | ||
=F=
Data rejestracji: 19.04.2002
![]() |
Cytat:
Cytat:
Czy to dzieje się z jedną płytką, czy też nie ma znaczenia, co nagrywasz? Próbowałeś nagrać zwykłą płytę z muzyką na nie zbyt dużej prędkości? Miłego dnia |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Nowy na forum
![]() |
Probowalem wszystkiego na - Nero, WinONCD, Alcohol 120%, CDRWIN, Easy Cd cośtam. Podkreconego procka nie mam.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Nadszyszkownik
Data rejestracji: 27.09.2002
![]() |
- Sprawdź taśmę IDE, ew. jak masz inną to wymień.
- Jak masz ustawione napędy w kompie? - Zobacz jak masz ustawione DMA (ew. włącz/wyłącz) - Czy nagrywarka poprawnie odczytuje dane z dobrze nagranych płytek? - Na ilu płytkach próbowałeś nagrywać i na jakich? - Masz gwarancję na tą spawarkę? Może poprostu jest uszkodzona.
![]() |
#9 |
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP Data rejestracji: 17.01.2003
![]() ![]() |
Nalepiej bedzie zrobic tak:
pozycz od kogos nagrywarke i daj mu swoja. Zobacz czy jego dziala u ciebie i czy twoja u niego. Wtedy bedzie bardziej czytelnie. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|