Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 27.05.2001, 18:22   #1
Mopel
Gość

Skąd zassać winde xp?

Skąd zassać winde xp?

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 27.05.2001, 18:33   #2
cdwriter21
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 07.05.2001
cdwriter21 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Sam bym chciał to wiedzieć }>
Stary 27.05.2001, 19:43   #3
Callisto TM
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 02.11.2000
Callisto TM zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Chlopaki z MS na pewno maja na serwerze, moze udostepnia ;-)
Callisto TM jest offline  
Stary 27.05.2001, 23:54   #4
TVC
www.ds.art.pl

Data rejestracji: 02.05.2001
TVC zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Windows XP jest na stronie: warezcity.prv.pl,no jeszcze ostatni był,ale!!!Strasznie wolno się zasysał!!!
TVC jest offline  
Stary 28.05.2001, 08:22   #5
obar
Forumator

Data rejestracji: 07.12.2000
obar zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
6
potwierdzam jest jeszcze i jak dla mnie wolno sie ściąga ..jedno co mogę stwierdzić to fakt że na tej stronce jak coś wrzucą to jest długo i jest ....
przynajmniej nie spotkałem sie jak dotąd z zawodem .....choć niektórzy narzekają na transfer

pozdro 6
Stary 28.05.2001, 18:13   #6
Smiech
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 17.05.2001
Smiech zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Odradzam to instalować a to z własnych doświadczeń.

Zainstalowałem Windows XP Pro Beta 2 Build 2469
aby go sprawdzic jak sie sprawuje.
Najbardziej chciałem sprawdzić głośno reklamowaną WIĘKSZĄ KOMPATYBILNOŚĆ w stosunku do Win2k Pro (aktualnie go używam, i uznaje za najlepszy do tej pory system from MicroSoft)
Najpierw na test poszła gra Diablo 2
Test grafiki uświadomił mnie, że "Na tym komputerze nie da się uruchomic Diablo 2, nie znaleziono odpowiednich trybów graficznych) pod win2k miałem 2 do wyboru DDraw i Glide jako że mam V3 (XP sam wykrył i zainstalował stery do V3 a gdy spróbowałem zainstalowac te od Win2k to sie odpalał z czarnym ekranem)

Na drugi rzut poszła gra Black & White
Przy uruchamianiu wyskoczył komunikat że sterownik Macromedia Safedisc może powodować konflikty i zachwianie stabilności systemu. Wynik gra sie nie uruchamia (powrót do pulpitu po sekundzie)

Trzeci na ogień poszedł program Where IS IT 2.16 (do katalogowania płyt itd moim zadaniem najlepszy tego rodzaju program)
Odpalam go a tu wyskakuje okienko z komunikatem w stylu NAZWAFUNKCJI cannot open/initiialize

W tym momencie jednogłośną decyzją Win XP został usunięty z mojego dysku.
Gdyż na Win2k Pro wszystko to mi działało.
Ja sie pytam gdzie jest w tym systemie kompatybilność?

Moje drugie podejście do tego systemu nie zapowiada się wcześniej jak wtedy gdy wyjdzie pełna wersja tego systemu a do niej pierwszy ServicePack (czyli nie wcześniej niż za rok)

Wiem, że to system w wersji beta i jeszcze nie wszystko w nim działa (np. załączony Internet Explorer 6 nie miał zaimplementowanej Javy) ale chciałbym wtedy wiedzieć na jakiej podstawie MS twierdzi że ten system ma miec większą kompatybilność w stosunku do Win2k Pro ?

A jak ktoś chce jednak samemu sprawdzic ten system to polecam strone
www.winbeta.be/phpBB/
i przejrzenie tamtejszego forum ( ja tam znalazłem link do iso bety tego systemu) oczywiście bez stałego łącza się nie obejdzie ISO ma ok 460 MB a system po zainstalowaniu na dysku ok 780 MB

Czekam na wasze spostrzeżenia co do tego systemu.
Smiech jest offline  
Stary 28.05.2001, 19:29   #7
obar
Forumator

Data rejestracji: 07.12.2000
obar zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
6
właśnie testuję co prawda 2465 wersję właśnie ze strony warez ... i po różnorodnym zmuszaniu systemu do zawiśnięcia jak na razie wygrywa (milenium już by wisiał ze 4 razy) no cóż wersja beta ale i tak jego stabilność przewyższa "pospolite" systmiki od 9x do millenium włącznie . ...
NA rozruch poszło q3 i project jednocześnie .... łazi (jego wielowątkowość i wielozadaniowość jest godna uwagi).... NOLF chodzi bez zarzutu ... nie mówiąc że jak na 2 systemy na jednej partycji akceptuje większość programów zainstalowanych na starym systemie w 98 .... oczywiście niektóre trza instalować od nowa niektóre nie pójdą , kłopoty ze sterownikami do SB live
ale zwalam to na betę ... może równiez różnorodność konfiguracji sprzętów mu się niepodobać dlatego nie każdy będzie z niej zadowolony ....
ale ogólnie polecam ....jak ktoś ma tylko giga wolnego i kupę czasu to miłego testowania ... ogólnie słyszałem że najnowsza to wersja z numerkiem 2475 ale niktórzy przebąkują o wersji 1 tzw :"przedpremierowej "

Twoje uprawnienia: