![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#16 | |
lub po prostu Paput
Data rejestracji: 07.03.2002
![]() |
Re: Słaby komp
Cytat:
a) obciązenie i niewydajny procesor b) zbyt dużo uruchomionych procesów w tle (tu ważny jaki system mamy zainstalowany i jak radzi sobie z dynamiczną obsługą pamieci operacyjnej, której ilość też ma znaczenie) c) niepoprawna lub niedostateczna konfiguracja magistrali IDE/ATAPI (sterowniki, konflikty itd) d) Nieporawnie działjące sterowniki ASPI lub konflikty pomiędzy systemowowymi, a tymi instalowanymi z oprogramowaniem e) program którego używasz do nagrywania - są programy które "zżeraja bardzo dużo zasobów i Nero do nich należy (np. taki Feurio działa tak jakby prawie w ogóle nie potrzebował zasobów) f) rodzaj danych jakie się nagrywa (mała ilość plików jest mniej wymagająca niż ta duża, np. audio PS. Przy twojej konfiguracji to raczej bym nie liczył na bezproblemowy "wypał" z prędkością x32, tym bardziej z większą. Ostatnio zmieniany przez paput2000 : 22.09.2003 o godz. 00:39 |
|
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#17 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 24.01.2005
![]() |
A ja mam pytanko bo chce sobie kupic nagrywarke do kompa pentium 150 i nie wiem czy bedzie dzialala?? Chce sobie kupic 16x bo mi taka wystarczy. Jesli ktos wie cos na ten temat prosze o pomoc
|
![]() |
![]() |
#18 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 24.01.2005
![]() |
Ja mam podobny problem... tylko, ze komputer to 166 MHz 128 MB ramu i nagrywarke LiteOn ta malutka wersje 170mm. I mam problem z oprogramowaniem, poniewaz w instrukcji liteon-a bylo napisane 166 MHz zalecane, a na stronie Nero w wersji 6 wymagane jest 500 MHz. Mam pytanko co do oprogramowania. Czy mam zainstalowac starsza wersje nero, albo jakies inne oprogramowanie, a moze cos sprobowac z tym nero co mam. Z gory dzieki za odpowiedz...
A tak przy okazji jako ze to jest moj pierwszy post na tym forum to witam was serdecznie.. Dawid jestem ![]() Pozdrawiam |
![]() |
![]() |
#19 |
User
Data rejestracji: 25.09.2002
![]() |
lepiej uzyj 5 wersji nero - ma mniej bajerow - bedzie ci szybciej dzialac
![]()
|
|