![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 03.06.2002
![]() |
SOHW-1693s i płyty DVD-R - błąd
Witam
Posiadam nagrywarkę Liteon SOHW-1693s i mam problem, od samego początku jak ją dostałem nie paliła płyt DVD-R, myślałem że to wina dość starych nośników ( noname jak i markowe x2, x4 ), jednak ostatnio kupiłem Verbatimy x16 i też nie chce palić pokazuje błąd że nie można zapisać w trybie DAO ( na płytach widać że było palone ale dysk jest "czysty" ). Płyty DVD+R pali bez problemu. Nagrywarka ma obecnie najnowszy bios, używam najnowszego NERO ( na poprzednich wersjach było to samo ). Czy to wina jest nagrywarki czy trzeba coś przestawić w programie aby paliła mi "minusy" ? |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
CHOJNICE ROX!
Data rejestracji: 17.10.2004
![]() |
Ogólnie to DVD Lite-On źle palą DVD-R także radziłbym się przeżucić na DVD+R.Nie jest to wina Twojej nagrywarki.Pozdrawiam.
|
![]() |
![]() |
#3 |
Bywalec
Data rejestracji: 16.07.2005
![]() |
Mój litek nie ma żadnych problemów z DVD-R więc nie wiem czy tak ogólnie źle palą.....
|
![]() |
![]() |
#4 | |
Wiszę sobie ...
Data rejestracji: 16.10.2004
![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() No bez przesady az tak tragicznie nie pali -... ![]() ![]() Jakim programem nagrywasz ?? ![]() ![]() pzodrawiam ![]()
DVD-RW SAMSUNG 182-M BLACK OEM ![]() MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM "One World, One Web, One Program" Microsoft slogan "Ein Volk, Ein Reich, Ein Führer" Adolf Hitler |
|
![]() |
![]() |
#5 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 21.02.2005
![]() |
Niestety ja też mam taki problem ale: Moja nagrywarka wypalała DVD-R ale po ostatniej modernizacji kompa (płyta główna i nowy Ram) już nie chce wypalać płyt DVD-R ( RW ), i nie wiem o co chodzi. Czy ktoś może mi pomóc.
Mam program Nero express 6, i na tym programi mi nagrywała bez problemów DVD-R teraz mam ten sam błąd co opisany na początku Z góry dziękjue i pozdrawiam ![]() Ostatnio zmieniany przez magellan : 01.10.2005 o godz. 09:01 |
![]() |
![]() |
#6 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 08.07.2005
![]() |
NIE MOZNA WYPALIC PLYTY W TRYBIE SUROWYM DAO... .DVD czlowieku...
|
![]() |
![]() |
#7 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 02.10.2005
![]() |
miałem taki kłopot. zaniosłem kompa gostkowi do sklepu, żeby zobaczył o co chodzi. stwierdził, że nie mam zainstalowanego UDMA.
przeinstalowałem system, zainstalował się UDMA i odtąd jest OK |
![]() |
![]() |
#8 |
kewlarowy serwomechanizm
Data rejestracji: 10.11.2004
![]() |
a tak wogóle to jest problem do działu dvd, a nie cd
yaroimi a po co przeinstalowywałeś system? wystarczyło skasować kanały ide i po restarcie miałbyś udma a nawet dma ![]()
#9 |
Nowy na forum
![]() |
ja mam zaznaczone DMA w menedżerze urządzeń przy nagrywarce i przy dyskach twardych
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Wiszę sobie ...
Data rejestracji: 16.10.2004
![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() ![]()
DVD-RW SAMSUNG 182-M BLACK OEM ![]() MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM "One World, One Web, One Program" Microsoft slogan "Ein Volk, Ein Reich, Ein Führer" Adolf Hitler |
|
![]() |
![]() |
#11 |
Nowy na forum
![]() |
jak zainstalować UDMA
![]() z góry dziękuje pozdroo all ![]() |
![]() |
![]() |
|