![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#16 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 21.09.2000
![]() |
Zgadzam się z tym panem.
|
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#17 | |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 21.09.2000
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#18 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 03.03.2002
![]() |
po co ta dyskusja...
Ausua x50/x52 albo TEAC x40 (podobno najlepszy) wszysco co LOG to syf... a DVD? no nie wiem, Pioneer? ale naprawde nie wiem jakie sa najlepsze |
![]() |
![]() |
#19 | |
OldBoy
Data rejestracji: 18.05.2002
![]() ![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#20 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 24.06.2002
![]() |
No w przypadku Pioneera to mam tylko jedno zdanie lepiej niech zostanie przy samochodowym audio. Ma problemy z niektórymi płytami (tańszych producentów) po prostu ich nie widzi albo czyta z zawrotną prędkością umilającą zasypianie przy kompie. Druga sprawa nie wiem czy Pioneer dalej stosuje te swoje "fajne" wsuwanie płyta (jak w samochodowych) nie wiem jak to się fachowo nazywa (pomiędzy dwie gąbki początek płyty, a potem napęd sam ją wciąga dalej). Rozwiązanie do bani na dłużżą metę. Wejście się zakurzy i każda płyta wychodzi brudna.
|
![]() |
![]() |
#21 | |
Team Member
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 20.06.2000
![]() |
Cytat:
![]() |
#22 |
Kocham Paskudy, Świntuszę
Data rejestracji: 30.03.2002
![]() |
dzieki Zbieg12 - zbyt to bylo skondensowane jak na mnie i nie wiedzialem do czego jest ta odpowiedz
![]() |
#23 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 24.06.2002
![]() |
koledze chodziło o to że im większa prędkość odczytu tym większe prawdopodobieństwo błędów odczytu. Przekłamań w odczycie. Dlatego np. TEAC w najnowszej nagrywarce o odczycie 48x wydał nowego biosa który tą prędkość zmniejsza jednak do 40x bo występowały błędy odczytu.
|
![]() |
![]() |
#24 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 22.01.2002
![]() |
cd-romy
Mialem 1,5 rlu Asusa S500/A i nieuwurzycie ale ten skurczybyk pewnego pieknego dnia juz sie nie odezwal i nic. Wywalilem na niego na owe czasy sporo kasy bo chyba z 250 zl. Taki niby markowy. Glosna cholera byla jak odrzutowiec.
Teraz kupilem za 120 zl LG 52 i nie narzekam na razie. Duzo cichszy. No i dwa lata gwarancji...jak sie zdupi w te dwa lata to i tak mi wymienia na nowy, bo tego syfu sie nie naprawia. No i kompatybilny jest przynajmniej z clone cd. Testyje teraz wiec najgorsze badziewie po spieprzeniu najlepszego badziewia. No przynajmniej w testacg to stary asus byl the best. |
![]() |
![]() |
#25 |
Costam
Data rejestracji: 20.05.2002
![]() |
Ja mialem Plextorka Px-40TS, elegancko chodzil ale dalem za niego 450zl to musial chodzic elegancko
![]()
#26 | |
Team Member
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 20.06.2000
![]() |
Cytat:
Pozdrawiam
![]() |
#27 |
The Dark Admin Rises
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 05.12.2000
![]() |
wrrr po raz drugi i to w kafejce
1 teac 40x - potwierdzam problem z przelaczaniem sie na pio w konfiguracji clone vs teac vs xp jak na razie wychodzi na to ze miesza clone i to on powoduje przelaczanie trybu jezeli nie uzywasz clona lub nie bedziesz uzywal teaca do odczytu pod clonem to wszystko powinno byc ok 2 nie kupuj lg 48x lub 52x - to szatkownica do plyt jak ci taka wybuchnie w cdromie to zobaczysz sieczke wystarczy ze plyta bedzie miala drobne pekniecia lub bedzie zle wywazona 3 w ogole nie polecam cdromow 52x chyba ze ze sprzetowa mozliwoscia zwolnienia lub tez od razu zwolnic odczyt do 40x przy pomocy jakiegos programiku cdspeed lub czyms takim
![]() |
#28 | |
αρχή
Data rejestracji: 16.06.2001
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
z drugiej strony warto kupic dvd toshiba x16. jest cool. extra zrzuca dane (plytke z SD 2.x zrzuca max 5 minut !!! ) przez co nadaje sie do kopiowania w locie. szkoda tylko, ze ma duze problemy z plytkami 800MB i 870MB. |
|
![]() |
![]() |
#30 | |
Bywalec
Data rejestracji: 05.08.2002
![]() |
Cytat:
![]() z drugiej strony moze jednak lepiej je zwolnic programowo ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |