![]() |
Kup DVD Toshiba 16x- 230 zlp/na giełdzie. Optymalny wybór!
|
Zastanawiałbym się nad DVD, ale jeżeli chodzi o CD-ROM, to wybrałbym na pewno Kenwood 72x. Jest to dobry sprzęt, do odczytu używa technologii TrueX (7 wiązek lasera), co wydatnie zwiększa prędkość odczytu i zapewnia stały dopływ danych. Napęd ten nie jest już produkowany przez firmę, a szkoda. Jest również bardzo drogi jak na CD-ROM (na pewno powyżej 300 zł). Prędkość 72x nie jest żadnym chwytem marketingowym - ten CD naprawdę tak szybko odczytuje (nie tylko przy krawędzi)
|
Nie wiem czy cie to interesuje, ale warto sie zastanowic nad dvd. W tej chwili toshiba (jeden z najlepszych czytnikow) kosztuje nieco ponad 200zl tj chyba niewiele wiecej od cd-romu teaca.
|
Najlepsze CD-ROM'y robi Teac - napędy te nie robią żadnych problemów przy odczycie. Od LG powinieneś się trzymać z daleka - mam LG 40x, płyty nagrane i tłoczone czyta średnio 8-20 minut, akossy ponad 1,5 h. W swoim zbiorze posiadam CD-ROM Philips PCA123 (12x) i mogę stwierdzić, że jest to dotychczas najlepszy wybór, jaki zrobiłem - pomimo zawrotnej prędkości 12x - idealnie czyta wszystko, NAWET akossy.:cool:
|
Solidny i trwały CD-ROM ?
Proszę o wypowiedź na temat CD-Rom'ów. Który według Was(powyżej 40x) najlepiej spełnia kryteria podane w temacie.
Dzieki z góry. |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 07:54. |