Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 21.07.2004, 23:14   #1
Paul
Nowy na forum

Data rejestracji: 21.07.2004
Paul w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Sposob na otwarcie zamknietego cd

Witam...

Jest jakis sposob na nagranie czegos na zamkniete cd?

Szukalem w google ale nic na ten temat nie ma :/
Paul jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 21.07.2004, 23:20   #2
szafran1988
Choose your destiny

Data rejestracji: 13.07.2004
szafran1988 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Lightbulb

Cytat:
Napisany przez Paul
Witam...

Jest jakis sposob na nagranie czegos na zamkniete cd?

Szukalem w google ale nic na ten temat nie ma :/
Jeżeli zamykasz sesje to o ile ja wiem jest już wszystko skonczone. Chociaz słyszałem niedawno o pewnym programie ktory co prawda kosztem kilku mb na CD otwiera płytke nazwy ci teraz nie powiem bo już nie pamietam ale jeszcze poszukam jak znajde to dam znać
================================================== ========
>Pozdro
szafran1988 jest offline  
Stary 21.07.2004, 23:43   #3
Paul
Nowy na forum

Data rejestracji: 21.07.2004
Paul w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez szafran1988
Chociaz słyszałem niedawno o pewnym programie ktory co prawda kosztem kilku mb na CD otwiera płytke
Wlasnie czegos takiego szukam

Cytat:
Napisany przez gallus_anonim
A mi się wydaje że taka możliwość istnieje jedynie na płycie CD-RW, a możesz wykonać to w Nero,
Tyle, ze mi bardziej chodzi o CDR
Paul jest offline  
Stary 22.07.2004, 07:29   #4
szafran1988
Choose your destiny

Lightbulb

Cytat:
Napisany przez Paul
Wlasnie czegos takiego szukam

Tyle, ze mi bardziej chodzi o CDR
Może wyjaśnie czym sie rozni zwykly CDR od plyty wielokrotnego uzytku .
Krotko i zwiezle:
1. CDR -plyta do ktorej mozna dogrywac programy ale juz nie mozna ich wyrzucic czyli nie mozna zrobic z niej znowu czystej plytki.
2. CDRW- z ta plyta mozna robic wszystko (nie lamac ani nie skakac po niej ) dogrywac usowac i znowu nagrywac.
O.K a teraz tak mi tez sie kiedys przytrafilo ze zamknalem sesje ale o ile wiem Nero Burning ROM chyba nie zwraca na to uwagi i jednak dobija plytke innymi programami
================================================== ========
>Pozdro All
szafran1988 jest offline  
Stary 21.07.2004, 23:22   #5
gallus
gÓru

Data rejestracji: 20.12.2003
gallus jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>gallus jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>gallus jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
A mi się wydaje że taka możliwość istnieje jedynie na płycie CD-RW, a możesz wykonać to w Nero, chociaż moze pominęłem jakąś mowinke w tej dziedzinie.

gallus jest offline  
Stary 21.07.2004, 23:25   #6
szafran1988
Choose your destiny

oczywiscie gallus ze tylko na CDRW bo to sa plyty wielokrotnego uzytku na zwyklych plytach nie ma mozliwasci dogrywania. CD to zwykla jednorazowa takze pamietajcie nigdy nie zamykajcie sesji
================================================== ==============
>Pozdro All
szafran1988 jest offline  
Stary 21.07.2004, 23:34   #7
nimal
Author
Zlotowicz

Data rejestracji: 29.03.2003
nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
sesje nalezy zamykac - jak chcesz dograc to nie zamykaj plyty
zamknietej plyty cdr otworzyc sie ponownie nie da
nimal jest offline  
Stary 22.07.2004, 00:12   #8
szafran1988
Choose your destiny

ok poszukam postaram sie ale niczego nie obiecuje narazie ide lulu papa jutro sie odezwe
szafran1988 jest offline  
Stary 22.07.2004, 00:45   #9
gallus
gÓru

gallus jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>gallus jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>gallus jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Szafran coś się sam zamieszł, tutaj pisze, że na CD-RW jest to możliwe - fakt, ale dalej pisze, że na zwykłych CD nie ma takiej możliwości - też fakt
Cytat:
oczywiscie gallus ze tylko na CDRW bo to sa plyty wielokrotnego uzytku na zwyklych plytach nie ma mozliwasci dogrywania. CD to zwykla jednorazowa takze pamietajcie nigdy nie zamykajcie sesji
ale znowu tutaj pisze że jest taki programik który otwiera sesje na zwyklej CD
Cytat:
Chociaz słyszałem niedawno o pewnym programie ktory co prawda kosztem kilku mb na CD otwiera płytke
To ja już sam nie wiem o co Mu (Ci Szafran) chodzi, ale moje zdanie jest takie, na CD-RW owszem otworzyć sesje idzie, ale na normalnej CD-R niestety nie.
Więc jakoś nie wierze w ten cudowny programik.

gallus jest offline  
Stary 22.07.2004, 01:59   #10
mr_spock
Merry F****** Christmas

Data rejestracji: 22.10.2002
mr_spock zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
ja tylko raz slyszalem o dogrywaniu czegos do zamknietej sesji...
byla nagrywarka, ktora to potrafila (jakis model Yamahy, albo Pioneera - stawial bym na to pierwsze)
Stary 22.07.2004, 07:26   #11
Mily_
Formatowiec...

Data rejestracji: 03.08.2003
Mily_ zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Raczej się nie da. A jak się da to na pewno jakimś dziwnym sposobem i można pewnie płyte popsuć.
bardziej podniecające i interesujące"
Donna Watsonon
Mily_ jest offline  
Stary 22.07.2004, 07:42   #12
nimal
Author
Zlotowicz

Data rejestracji: 29.03.2003
nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
szafran - zwroc uwage na drobny szczegol - SESJE nalezy zamykac za kazdym razem i nie przeszkadza to w dogrywaniu dalej, PLYTE jak zamkniesz to dupa blada
pozatym na cdr, pod warunkiem ze zamknoles tylko sesje, mozna usunac plik z plyty - usuwasz go z TOC, co czyni go "malo" przydatnym,choc fizycznie pliki sa nadal na plycie, to ich poprostu nie widac - oczywiscie miejsca nie odzyskujesz
Paul - odpusc sobie poszukiwania - raczej nic takiego nie znajdziesz
nimal jest offline  
Stary 22.07.2004, 09:39   #13
gallus
gÓru

Cytat:
Napisany przez nimal
(...)
Paul - odpusc sobie poszukiwania - raczej nic takiego nie znajdziesz
Święta racja, :cool:

gallus jest offline  
Stary 22.07.2004, 12:21   #14
mr_spock
Merry F****** Christmas

Data rejestracji: 22.10.2002
mr_spock zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez nimal
...
pozatym na cdr, pod warunkiem ze zamknoles tylko sesje, mozna usunac plik z plyty - usuwasz go z TOC, co czyni go "malo" przydatnym,choc fizycznie pliki sa nadal na plycie, to ich poprostu nie widac - oczywiscie miejsca nie odzyskujesz
...
pozatym chyba nie kazdy naped bedzie to poprawnie odczytywal
jak tak zrobie, bo na nagrywarce jest ok, a dvd-rom pokazuje stan wczesniejszy...
Stary 22.07.2004, 08:03   #15
szafran1988
Choose your destiny

oczywiscie nimal masz w 100% procentrach racje ale mi chodizlo o zamkniecie nie sesji tylko plytki kurcze o czym innym myslalem a co innego napisalem hehe
szafran1988 jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: