![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#16 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 08.06.2003
![]() |
mam swiezo zdefragmentowany dysk i na 100% nie mam zadnych wirusów (NAV 2003).
W autostarcie w msconfig mam tylko antywira. sprobuje go wylaczyc i wtedy zobacze Jarek
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#17 |
Guru
Zlotowicz
Data rejestracji: 02.01.2002
![]() |
Witam !
Jesli masz NAV wlaczony podczas nagrywania to moze spowalniac Ci sys. Dlaczego - NAV skanuje strumien danych ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Koordynator
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 03.03.2003
![]() |
a pozatym NAV zrzera ogromne ilosci pamieci
![]() napisz jak ci poszlo
![]() |
#19 |
OldBoy
Data rejestracji: 18.05.2002
![]() ![]() |
A pytanie podstawowe: jak jest ze sterownikami do IDE: oryginalne z windy czy je aktualizowałeś: dobrze by było. 8)
![]() |
#20 |
Koordynator
CDRinfo VIP
![]() |
jezli nie ma to podaje lynka
Via4in1 4.47 hyperion
![]() |
#21 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 08.06.2003
![]() |
Moja plyta jest na intelu 815 :-))
mam najnowze stery do niej. A problem sie rozwiazal po wylaczniu NAV 2003 podczas nagrywania :-)) Szerdeczne Dzieki wszystkim za rady !!! Jarek
![]() |
#22 | |
Guru
Zlotowicz
![]() |
Cytat:
@Mallow ! - stery via do płyty INLETA !!! @Esem - te od windy w zupelnosci wystarczaja - ja np nie instaluje nic dodatkowego - wszystko ladnie sie wykrywa i instaluje JEsli masz nowa płyte to mozna sie pokusic o instalacje tych Intel Aplication Accelerator ale nie wiem czy to cos daje ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Koordynator
CDRinfo VIP
![]() |
cieszymy sie ze ci pomoglismy
wspolnymi siełami jakos przebrelismy @LASER - jak pisałem odpowiedz jeszcze nie bylo napisane ze ma plyte a Intelu ![]() a nie jestem pewien czy na podstawowych sterch z windy pojedzie sie ... ja akurat bez sterownikow mialem problemy z DMA
![]() |
#24 |
mów mi więcej :P
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 17.02.2003
![]() ![]() |
![]()
a teraz taka ciekawostka.
Miałem też niedawno duże problemy z autorunem napędów i Laser polecił mi właśnie gpedit.msc . Ustawienie jak na screnie Lasera nie aktywuje tylko anuluje autorun płyt. To problem natury językowej ![]() Tam jest napisane: wyłącz funkcję autoodtwarzanie! Gdy chcemy aktywować tą komendę to musimy włączyć tą opcję , włączenie tej opcji wyłącza autoodtwarzanie . Więc aby włączyć autoodtwarzanie musimy wyłączyć tą funkcję, która wyłącza autoodtwarzanie .Bo włączenie wyłącza autorun tak jak brzmi polecenie. Dopiero po wyłączeniu wyłączenia autorunu u mnie płyty same startuje ![]() Inna sprawa to to, że autorunem mogą też rządzić inne programy. Myśle, że rozumiecie ![]() P.S. U mnie NAV wogóle nie przeszkadza w nagrywaniu.
![]() nie załatwi wszystkiego "FLOTA", tak myślącego uważam za przegranego! Ostatnio zmieniany przez CIAPEK : 08.06.2003 o godz. 12:20 |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Guru
Zlotowicz
![]() |
Kolega cały czas mial w sygnaturce wypisany sprzet
![]() Co do sterow - napisalem jak ma sie nie najnowsza płyte głowna to czasami te nowe stery pogarszaja jeszcze sprawe - tak było u mnie. Na standardowych od win chodzi najlepiej ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Guru
Zlotowicz
![]() |
Cytat:
Hehe sam na poczatku sie na to zlapalem ![]() ale w gpedit trzeba dwa razy przeczytac odejsc od kompa i przeczytac jeszcze raz - zeby zrozumiec oco chodzi. Ale mowie Wam - straciłem dobre 1.5 godziny na to zeby przejrzec caly gpedit - i mowie naprawde warto to znac tam jest wszystko ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
mów mi więcej :P
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 17.02.2003
![]() ![]() |
Cytat:
![]() czyli? Ja mówie ja tak samo to zaczaiłem dopiero po jakimś czasie i autorun działa dopiero u mnie teraz jak mam ustawione tak jak na screenie. To trudne do wytłumaczenia ale logiczne. ale Laser to przychylasz się do mojego stanowiska?:chytry: Bo za bardzo nie zrozumiałem twojej wypowiedzi.
![]() |
![]() |
#28 |
Koordynator
CDRinfo VIP
![]() |
to moze ja sie zaczne bawic w takie cos ...
@Ciapek ale zes zakrecil ... super ci to wyszło :brawo:
![]() |
#29 |
Kocham Paskudy, Świntuszę
Data rejestracji: 30.03.2002
![]() |
hmmm - mam nav2003 (wygralem w promocji internet security) - i nigdy nie mialem ZADNEGO problemu z predkoscia dzialania kompa, nagrywania i innych takich... mam w2k i stery do intelowskeigo chipsetu (ladznie z IAA ktore podobno trche przeszkadza...) i nic..
dziwny jest ten swiat
![]() |
![]() |
#30 |
Guru
Zlotowicz
![]() |
Witam !
Ciapek - chodzi nam o to samo ![]() I wszystko jest logiczne, nawet nasze wypowiedzi tylko trzeba czytac to co jest napisane wczesniej DOKLADNIE ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|