![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 18.04.2003
![]() |
Ausus/LiteOn
Dziwny problem - za te same pieniądze moge kupic
Asus 48x24x52 lub LiteOn 52x24x52 (240 zł) Na pierwszy rzut oka każdy odpowie Asus - ![]() Ale mam wątpliwości o tyle że wydaje mi się że ten model Asusa to po prostu przerobony bios modelu 48x16x52 (jest w testach na cdrinfo) . A więc dośc stary model - to by przemawiało za kupnem Liteona 52x24x52 - z drugiej strony tu też nie jestem pewien na ile to nowy napęd/laser - a na ile nowszy firmware. Zależy mi na obsłudze przez napęd bezproblemowo płyt RW (HS i UHS) oraz 800 Mb -odczyt i zapis - tu mam problem wiem że liteon powinien sobie z tym poradzić , ale nie wiem czy Asus?? Bądzcie tak mili i napiszcie c o tym myślicie!!! |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
mów mi więcej :P
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 17.02.2003
![]() ![]() |
na pierwszy rzut oka więkzość powiem LiteOn.
Ja też mówie LiteOn bezapelacyjnie. Powiedz jeszcze czy to ta wersja na końcu z "S" w symbolu to podobno ważne tak mówią koledzy co posiadają Litki ![]() ![]()
![]() |
#3 | |
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP Data rejestracji: 17.01.2003
![]() ![]() |
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
mów mi więcej :P
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 17.02.2003
![]() ![]() |
dzięki pawelblu za dokładniejsze wyjaśnienie tej kwestii z literkami
![]() ![]()
![]() |
#5 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 18.04.2003
![]() |
Ok thanks Już wiem Liteon lepszy, ale co z tymi literkami na końcu
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Nadszyszkownik
Data rejestracji: 27.09.2002
![]() |
Cytat:
![]() Reasumując zainteresuj się wersją S. Pozdrawiam
![]() |
![]() |
#7 | |
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP Data rejestracji: 17.01.2003
![]() ![]() |
Cytat:
![]() Moze ktos w koncu zaryzykuje i kupi to W. Jak bede potrzebowal drugiego litka to sam kupie W z ciekawosci ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Disce puer.
Data rejestracji: 19.04.2002
![]() |
Re: Ausus/LiteOn
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Kocham Paskudy, Świntuszę
Data rejestracji: 30.03.2002
![]() |
jestem bardzo sceptycznie nastawiony do informacji jakoby liteony w/s/k roznily sie glownie optyka - z moich domyslow i zaslyszanych informacji zmiany sa znacznie glebsze siegajace do samego kontrolera
![]() |
![]() |
#10 |
Forumator
Data rejestracji: 22.03.2003
![]() |
Lite-On'y mają trochę niefortunnie rozwiązany zapis płyt RW-US (Ultra Speed). Zapis z prędkością 24x max odbywa się w trybie CAV, tzn. rozpoczyna się od prędkości zaledwie 10x, potem prędkość rośnie prostoliniowo i osiąga 24x dopiero pod sam koniec płyty, w związku z czym średnia prędkość to zaledwie ok. 18x, czyli w efekcie tylko parę sekund szybciej niż przy 16x CLV. Jeśli więc zależy Ci na naprawdę szybkim zapisie RW-US, Lite-On, mimo swoich bardzo wielu niezaprzeczalnych zalet, pod tym względem akurat nie będzie najlepszym wyborem. Nie wiem, jak to robi ASUS, ale np. nowe LG pracują w trybie P-CAV, zaczynając od 20x i bardzo szybko osiągając 24x, i utrzymując tę prędkość do końca - w efekcie czas zapisu jest o prawie minutę krótszy niż w Lite-On'ach.
Jeśli jednak nie zależy Ci aż tak bardzo na RW-US - polecam Lite-On'a. |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Godzina 5-ta minut 30-ści
Data rejestracji: 06.10.2002
![]() |
Cytat:
Mam Litka LTR 40125 W. Znakomita maszyna. Żadnych problemów. Odczyt płyt 800 i 870 MB. Tnie prawie wszytskie zabezpieczenia. Szybko czyta dane. Nic dodać, nic ująć. Pozdr.
Pozdrawiam. Lepiej powiedzieć: "To interesujące, co mówisz" zamiast "Co Ty pie...lisz" Lepiej powiedzieć: "Chyba powinieneś to przemyśleć" zamiast "No i weź tłumacz *****owi" Lepiej powiedzieć: "Raczej nie zrobisz tego w ten sposób" zamiast "I tak do zaje...ania, całe życie z kretynami" |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 13.04.2003
![]() |
a ja takie pytanie zadam: lepszy lite-on 52x24x52 czy też może asus 52x24x52 ? Jest jeszcze jeden wariant - czekanie na Lite-ON 52327S -który pojawi się... ?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Kocham Paskudy, Świntuszę
Data rejestracji: 30.03.2002
![]() |
litek 48246s - podkrecasz go potem bez problemow do 52246s...
![]() a 30 zeta na piwo ![]()
![]() |
![]() |
|
|