Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 20.01.2003, 10:11   #1
josef
Nowy na forum

Data rejestracji: 15.04.2002
josef w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Super Azo Crystel - czemu narzekacie

Mam do was forumowicze pytanie - czemu klniecie na Verby DLP Crystal. Nagrywałem na x40 i nie miałem jak do tąd żadnych problemów . x24 nie miałem więc nie wiem jakie są - te z CMC czy jakoś tak. Fakt faktem że nagrywałem muze - z prędkością x4 - może w większych szybkościach jest innaczej. Feurio pisze, że te x40 są z Mitsubischi Chemicals - to chyba dobrze o ile się orientuję - Metal Azo też miałem z tej samej firmy.

Podzielcie się ludziska swoimi opiniami - za niedługo skończę paczkę tych płytek i nie wiem czy wziąć kolejną czy przerzucić się na co innego np. TDK Reflexy - grunt żeby były w grubych pudełkach - tak do 2.2 za sztukę.
josef jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 20.01.2003, 11:04   #2
grzeniu
XV1100

Data rejestracji: 19.02.2002
grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Jesli to od Mitsubishi to spoko a z tymi od CMC to lepiej daj sobie spokoj.
Stary 20.01.2003, 11:57   #3
Zeus
Wymiatacz

Data rejestracji: 17.10.2000
Zeus zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
grzeniu napisa***322;(a)
Jesli to od Mitsubishi to spoko a z tymi od CMC to lepiej daj sobie spokoj.
Witam
A jest jakas mozliwosc na rozpoznanie firmy bez wkladania plytki do napedu

Pozdrawiam

PIJ MLEKO!!! BEDZIESZ WIELKI!!!

Powered by LTR-52246S
Zeus jest offline  
Stary 20.01.2003, 12:26   #4
grzeniu
XV1100

Data rejestracji: 19.02.2002
grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Zeus napisa***322;(a)
Witam

Pozdrawiam
Generalnie chyba nie ma albo ja nie znam Na platinum dalo sie po kodzie cyfrowo-literowym wylapac roznice i np zauwazyc ktore sa od Riteca ale nie wiem czy to zawsze w 100% bylo pewne (mnie sie udalo). Kiepscy producenci w ten sposob sie ukrywaja i w ich interesie jest zebysmy tego nie zauwazyli, no bo kto by kupil verbatima od CMC jesli obok lezy do wyboru od Mitsubishi? Wiekszosc plytek ma tylko nazwe handlowa pod ktora robi kilku producentow i tym gorszym jest nie w smak obnizac cene idlatego jest jak jest. Do tej pory chyba tylko verbatim metalazo byly pewne ze sa od Mitsubishi i te mozna bylo brac w ciemno, reszta to loteria i dlatego jedni zlorzecza np. na platinum a inni je chwala.
Stary 20.01.2003, 12:54   #5
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Zeus napisa***322;(a)
Witam

Pozdrawiam
przeczytac nadruk
a tak serio to tez nie wiem. Chociaz mi na razie nie padla jeszcze zadna plytka (na tej nagrywarce - nagralem moze z 50 wiec nie tak duzo) wiec kupuje ciagle esperanzy po 90 groszy i czasami verbatimki po chyba 1,50 i nie przejmuje sie tym, jaka to firma, dystrybutor, producent czy cokolwiek innego. Pewnie do pierwszych skopanych plytek

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline  
Stary 20.01.2003, 15:50   #6
Sprezyn
Pilot oblatywacz

Data rejestracji: 12.05.2002
Sprezyn niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Lightbulb

nie zauwazylem przeklenstw na DLP Crystal.
Za to przeklinam chwile w ktorej nabylem DataLife.
Ja wypalam praktycznie tylko muzyke, i te cholerne
plyty przeskakuja mi w odtwarzaczu.
Stary 21.01.2003, 12:55   #7
josef
Nowy na forum

Data rejestracji: 15.04.2002
josef w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Oj narzekali ludziska - ale chyba na te x24 od CMC. Chyba więc kupię kolejne pudło czterdziestek crystali

A tak swoją drogą to na pudełku pisze (z tyłu u dołu) kto zrobił tą płytkę np. Mitsubischi Chemicals. Nie wiem tylko czy jak płytka jest z CMC to czy tam pisze to sam - mam nadzieję że nie
josef jest offline  
Stary 21.01.2003, 20:34   #8
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
josef napisa***322;(a)
Oj narzekali ludziska - ale chyba na te x24 od CMC. Chyba więc kupię kolejne pudło czterdziestek crystali

A tak swoją drogą to na pudełku pisze (z tyłu u dołu) kto zrobił tą płytkę np. Mitsubischi Chemicals. Nie wiem tylko czy jak płytka jest z CMC to czy tam pisze to sam - mam nadzieję że nie
heh, jesli w koncu kiedys kupie jakies plytki, ktore kompletnie nie beda mi sie nagrywac, to dalacze sie do takich dyskusji. Poki co na czym nie nagrywam, to sie nagrywa dobrze i dobrze chodzi. Nie ma powodu do narzekan. Inna sprawa, ze uzywam wlasciwie tylko Esperanzy, Princo, Verbatima, Basfe (czy jak kto woli MTEC) i jesli jakies pojedyncze inne sztuki. Poki co nic nie padlo i mam nadzieje, ze tak bedzie dalej.

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline  
Stary 23.01.2003, 12:17   #9
raven66
dziobák [;

Data rejestracji: 08.03.2002
raven66 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Kupilem ostatnio spin DLP Crystal 24X i zachowuja sie w nowym LiteOn'ie jak co najmniej jakies noname'y. Juz lepiej mi czyta chociazby Princo, Platinum, Akossy czy Esperanze... no comment
raven66 jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: