![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 22.05.2002
![]() |
szybki format danych na cdrw nie ma i co dalej ??
jak juz przeczytaliscie zrobilem wlasnie taka rzecz
sformatowalem cdrw szybka metoda a plytka zawierala dane bardzo szczegolnie potrzebne nie mam pojecia jak odzyskac ta plytke moze ktos ma pomysl Kosiaz |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Bywalec
Data rejestracji: 14.04.2002
![]() |
Niestety zapomnij
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Kocham Paskudy, Świntuszę
Data rejestracji: 30.03.2002
![]() |
Kansas says bye bye...
niestety
![]() |
#4 |
Nowy na forum
![]() |
chwila
szybki format nie kasuje wszystkich danych tylko tablice partycji i byc może ze pierwsze dwa bajty kazdego sektora!! jezeli rozpatrujemy pierwszy przypadek to dane fizycznie sa ale nie mamy do nich dostepu bo nie sa widoczene w systemie (podobne zachowanie wykasowanie, nie zapisywanie danych na dysku twardym i pozniejsze odzyskanie pliku!!) gdybym mial dostep do kazdego sektora cd to moglbym teoretycznie dojsc do tego jakie to sa pliki i jak sa zamieszczone. I wlasnie chcem sie dowiedziec co nalezy i w jaki sposob to zrobic natomiast w drugim przypadku dane sa ale stanowia wielka ukladanke bo w dwuch pierwszych sektorach znajduje sie fizyczny adres odnosnika do sektora nastepnego kontynuacji pliku wlasnie tu jest problem wiec: Jeszcze raz powtorze moje pytanie: SZYBKI FORMAT NA CDRW NIEMA DANYCH I JAK ODZYSKAC JE!! kosiaz |
![]() |
![]() |
#5 |
![]() |
jak bardzo wazne sa to dane? czytaj: ile bys byl w stanie zaplacic za ich odzysk?
bo operacja taka jest dosc podobna do odzysku danych z padnietych HD - nawet prostsza - wiemy ze nie ulegly uszkodzeniu dane (a kwestia ewentualnych adresow do nastepnych sektorow jest/moze byc nieistotna poniewaz na CD pliki sa ukladane chronologicznie i nie ma defragmentacji) - tylko nie wiem czy zdajesz sobie sprawe z kosztow takiej operacji (jak i czasu jej trwania)? bo to sa setki zlotych (albo i jedno zero wiecej) zyczac powodzenia
![]() |
#6 |
Nowy na forum
![]() |
nie chodzi o koszta chodzi o wiedze sam tez to zrobie
![]() ale musze znac sposob ![]() i tu mnie boli bo niby wiem ale nie do konca ![]() Juz myslalem troche o tym i nie wiem czy jest to dobre, ale gdyb zrobic zrzut cd na dysk i sprawdzic zapis to ... no wlasnie i tu urywa sie moja bajka co dalej ... kosiaz |
![]() |
![]() |
#7 |
![]() |
sorry ale ta robota moze cie po prostu przerastac - musisz napisac program (bo recznie tego ne zrobisz) ktory by wyszukiwal w zupie bajtowej charakterystyczne ciagi bajtow (np. naglowki konkretnych typow plikow) przypisywal im okreslony zbior i robil to metoda prob i bledow az do skutku, sa inne metody (podobne do tej), ale mnie tez to przerasta i konkretow wiecej nie znam
wiedza porzebna do czegos takiego jest spora i wlasciwie tozsama z doswiadczeniem, ktorego na pewno nie masz - czasami szybciej jest zgadnac niz znalesc a do tego potrzeba miec kilka prob na koncie a i jeszcze jedno - operacja moze stac prawie nei wykonalna jezeli RW bylo uzywane wiecej niz raz i ostatnia sesja nie byla najdluzsza - wtedy po danych poprawnych mamy zupelnie inne (moga byc nagrane nawet w innym trybie) dane, co komplikuje w spsob znaczacy caly proces
![]() |
#8 |
Nowy na forum
![]() |
dzieki
to co mi powiedziales bedzie dla mnie i tak pomocne. mam doswiadczenie a moze za kilka dni jeszcze odpowiem czy to zrobilem jeszcze raz dziekuje Kosiaz |
![]() |
![]() |
#9 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 04.06.2002
![]() |
Jak by Ci się udało to daj mi znać. Mam identyczny problem. Dzięki z góry.
#10 |
Bywalec
Data rejestracji: 14.08.2003
![]() |
Panowie jeśli to było szybkie formatowanie to pewnie, że się da - na chip.pl w downloads/narzędzia diagnostyczne dysku czy cos takiego widziałem programik do ratowania danych z płyt a może w dziale narzedia diag plików. no nie pamietam, ale napewno jest.
|
![]() |
![]() |
#11 |
Cichy mod
Data rejestracji: 16.03.2003
![]() ![]() |
isobuster i już tak słyszałm czyżby rewolucja na forum
![]() ![]()
![]() Ciekawy blog LiTEa <-- Click ![]() ![]() Jak używac google ? | Lite-on 52327S | BenQ DW1640@EW164B Zanim zadasz pytanie - przeczytaj! [v1.0] | Jak odwiesic CD w Nero? Typ folderow w XP, rejestr | Konto w XP do gier TIMEOUT w autostart | O-T-W-I-E-R-A-M-Y |
![]() |
![]() |
#12 |
![]() |
zapomnij - chip glupty ludziom wciska
![]() bylo juz wielu twierdzacych ze sie im udalo - ale jakos wszyscy znikneli i zamilkli bad copy pro - nie isobuster - nie krolewna sneizka - moze... pinokio - nie, ma za dlugi laser...
![]() |
#13 |
liniejący leming
Zlotowicz
Data rejestracji: 20.12.2001
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
... może Shrek potrafi albo smoczyca ?:o
![]()
#14 |
mów mi więcej :P
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 17.02.2003
![]() ![]() |
nie czaje
![]() ![]() Śmieszą mnie taki posty. Lipa i tyle. Wogole nagrywanie dla mnie waznych danych na RW to tzw. jazda bez trzymanki. Na Cd-r i tyle. P.S. Czekam tylko na posty typu: "Formatowałem dysk twardy i miałem tam ważne dane, a teraz chce je odzyskać, jak to zrobić ![]() ![]() ![]()
![]() nie załatwi wszystkiego "FLOTA", tak myślącego uważam za przegranego! Ostatnio zmieniany przez CIAPEK : 19.08.2003 o godz. 10:24 |
![]() |
![]() |
|
|